Chim menggerutu ravliki?

Ravliki vvazhayutsya beberapa makhluk paling berharga di dunia. Bahkan sejak zaman kuno, bau busuk oleh orang Yunani dalam perubatan untuk merawat penyakit. Untuk fіnіkіytsіv іvlіkі bouli dzherelami, dan bagi penduduk Afrika - dengan cara, yang menggantikan satuan sen. Dalam dunia semasa, gudang-gudang yang paling popular.

Anatomi ravlikiv divu

Ale ravliki, seperti makhluk, harus berbaring di sekumpulan moluska berkaki gnat, mereka sendiri mungkin diperlukan dalam makanan. Є banyak dzherel, yang memberitahu tentang mereka yang lapar. Ensiklopedia, buku, pertama sekali, Internet memberikan lebih banyak maklumat mengenai mereka yang dahagakan alam. Moluska untuk jenis makanannya diperkenalkan kepada makhluk herba. Bau dalam pelbagai jenis sayur-sayuran, buah-buahan dan herba akan hidup. Agar golongan bangsawan dapat melihat cat air, prinsip sistem herba budovy dapat dilihat. Sistem mulut moluska mempunyai sekitar 14 ribu gigi. Sejumlah gigi untuk moluska berfungsi sebagai penyaring, yang akan memungkinkan pembersihan dan pemberian ucapan lama. Vcheny bulo membawa, sebagai peraturan, pada pandangan spesies moluska lain, mulut, tali di bahagian bawah kepala. Slimaki dan kurang, kurang ravliki, jadi, kerana bau tidak berbau dengan syarikat, bau busuk dengan puting.

Orang-orang yang melihat masalah "apa yang dicari rumah", maksud saya, bau busuk tidak buruk bagi bandar-bandar, kerana moluska hidup dengan sangat baik pada orang-orang yang mati dan bur'yan. Namun, di sebilangan besar vipad, bau busuk dapat dirasakan oleh penanam budaya termuda.

Bercakap tentang mereka yang mengagumi ravlik Akhatin, jelas, ia suka mencintai dalam kumpulan. Selalunya bau busuk boleh menjadi "kesukaran" pada semak berumput dan akarnya.

Chim nagoduvati ravlikiv?

Dalam ravliks yang semakin meningkat, mereka memetik buah-buahan seperti anggur, tengah malam, bunga matahari, nanas, aprikot, pir, mangga, pepaya, plum, kavun, dinya dan richato іnshogo. Sayur-sayuran akan bersedia makan garmon, terung, kubis, tomato, kentang, wortel, jagung, kacang, kacang polong, tsibulya, ogirki, telur, tuan.

Terutama adalah perlu untuk mengetahui warna air yang boleh dijumpai. Banyak wap mempunyai bau pertumbuhan air dan pendidikan bakteria. Bau itu sendiri akan menambah keseronokan di tengah-tengah bakteria yang dijumpai dan kata-kata yang janggal. Ale tidak terlibat dalam kenyataan bahawa bau busuk tinggal di ruang tamu roslin, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Saya ingin mendahului orang yang terperangkap dalam apa yang ingin dimakan oleh ravlik, tetapi mereka tidak boleh membiarkan makhluk hidup terus, seperti bau hari itu sendiri. Jadi, setiap gostr, masin, licorice, masam, berlemak dan asap, kita dapat menyuburkan dan menyukai moluska.

Secara visual, tema, yang menarik ravliks air, tidak dapat diabaikan, tetapi di tengah-tengahnya seseorang dapat melihat ravlik-rampasan. Dasar penuaian spesies moluska cichus adalah menjadi koma, krustasea dan bahagian lain. Ravliks permintaan maaf yang baik mempunyai bahasa yang disenyapkan, yang memungkinkan untuk kata-kata kecil, dan juga untuk mewujudkan keseimbangan biologi. Segera untuk semua goyang, kerana bau busuk atau hijab dimakan oleh kalsium, yang merupakan semangat anak kecil. Fakhivtsi, bagaimana mengurus makanan untuk makanan darat, memberi air kepada orang-orang, pHnya tidak lebih rendah dari 7. Sehingga air lembut, masih bagus untuk minum dan wang marmor.

Ravliki akan memberikan kegembiraan kepada mereka yang merasakan, atau bahkan meminta pandangan pada waktu yang sama. Pertama sekali, perlu menjaga jumlah kalsium yang dimakan, dan lebih-lebih lagi mengenai mereka yang ingin makan.

Pembersihan keyakinan dengan ravliks: shkіra sihat dan cantik untuk 15 khvili

pembersihan pencela

Walaupun selepas berjam-jam, mereka dihormati oleh pihak berkuasa yang unik. Bau busuk dapat membantu anda dalam melawan penyakit bagatma. Contohnya, Babilon dan Mesir mempunyai virus, dan raksasa Afrika raksasa Akhatini adalah simbol daya hidup. Dalam sepuluh jam, tuan kuasa akan menjilat moluska, boule dilupakan. Ale zovsim baru-baru ini mula bercakap tentang isot tsikh kayu manis yang tidak dapat diganti. Pembersihan keyakinan - tse, yaku dіu nadaє on shkіra, - mengenai tse and pіde mova in danіy statti.

Achatina - moluska darat cherenopod

Achatina - toll gnats moluska darat

Berasal dari Kenya dan Tanzania. Kemudian mereka dibawa ke Kepulauan Caribbean dan Tanah Asia. Dalam fikiran iklim tropika karnivor, moluska darat Achatina semakin luas. Azhe di negeri-negeri cikh tse tvarin dihormati sebagai shkidnik, seperti psuvav dalam silskogospodarsk roslin, dan itu sendiri - garis besar tsukrovy. Dalam fikiran iklim kita di alam, moluska tidak muncul, namun, moluska dapat dimakan di dalam rumah kita.

Ravliki vvazhayutsya unik kerana kekuatan lendir, seperti bau vikoristovuyut untuk memperbaharui cengkerang anda. Lendir moluska telah digunakan secara meluas dalam tata rias, bahkan kayu manis, yaku untuk membawa shkіri, penilaian ulang dengan lancar. Di gudang beg kosmetik, anda dapat menemui lendir dari moluska. Tsya Rechovina Volodya mempunyai tindakan antioksidan, regenerasi dan antibakteria. Moluska berlendir dengan hebat melawan kesan regangan dan parut. Anda juga boleh menang sekiranya penghapusan ketuat, opiq, jerawat, wain vikov kanak-kanak dan kanak-kanak.

Dalam lendir ravliks ada banyak komponen, manifestasi yang akan menjelaskan kekuatan politik moluska, - elastin, kolagen, alantoin dan asid glikolat. Yang pertama mengetahui mengenai pemilik ladang Chili, yang terlibat dalam pembiakan ravliks. Shkira di tangan diam dari tuan sendiri, ia rendah dan halus, seperti boneka. Bau busuk mulai berkeliaran, sehingga kantong dan tali pinggang sembuh lebih cepat daripada pada orang yang tidak bersentuhan dengan moluska. Kerana kekeliruan, menjadi gila, tetapi tidak masuk akal dari pihak orang, dan jangan terjebak dengan karunia alam dalam bidang perubatan dan kosmetologi.

Jangkitan kosmetologi dan salon kecantikan dan nadayut kecantikan diberi perkhidmatan. Ale yaksho vi mengambil moluska untuk dirinya sendiri, itu perlu bagi golongan bangsawan, dan tidak bertentangan dengan prosedur membersihkan seseorang.

Membersihkan wajah dengan ravliks: arahan langkah demi langkah

Membersihkan wajah dengan ravliks: arahan langkah demi langkah

• Minum moluska di air mengalir.

• Siapkan sebilangan pengecam dan shiі sebelum prosedur. Anda perlu membersihkan shkіra, mempercepat dengan kaedah kosmetik yang sesuai untuk anda. Anda boleh bergegas seperti topeng, anda telah diberi vouchsafed. Gosokkan krim masam dan susu ke dalam shkіra.

• Ambil posisi untuk anda di sofa atau di sofa.

• Setelah mengatasi ogidu, lancarkan ravlik kepada diri anda di tempat. "Masazhistka" berjalan melalui shikir penyamaran, dan kemudian turun ke shkіr, setelah melemparkan shkіrime lendirnya sendiri. Dana, prosedurnya dapat disimpan bukan hanya untuk pengecaman, tetapi untuk til secara umum.

• Rawatan urut yang diremehkan adalah menjadi dua puluh hiline. Tulis urut, tunggu "ahli terapi urut" anda dan hantarkan ke budinochok anda.

• Gosokkan rahsia ravliks dan zalishte ise ke arah lima belas khvilin ke dalam shkіra. Mari melucutkan shkira. Hasilnya akan menipu anda! Shkira svizha, baldu dan menarik!

Slide ini bermaksud bahawa deyaki ravliki suka menggigit, tetapi jangan bimbang - lebih baik untuk semuanya, jika anda tidak melihatnya. Ingatlah bahawa untuk prosedur ini, anda memerlukan Akhatini - orang Afrika raksasa. Moluska, yang terkenal dengan dacha dilyantsi, sama sekali tidak sesuai untuk seisi keluarga. Cubalah kaedah ini sendiri dan cubalah sendiri dengan cara lendir paling berkesan untuk anak-anak anda! Bazhaєmo untuk kecantikan dan kesihatan anda!

Pembiakan Yak ravlikiv - panduan pokrokovy

Selama satu jam, idea itu sendiri bernilai membawa anda wang. Membesarkan arnab untuk menavigasi dengan cara yang lebih sederhana, bukan untuk memberi makan burung atau arnab: arnab tidak bergetar dalam makanan, tetapi kurang menghormati, selama satu jam, tikus dan vitrate. Ladang Vlashtuvati terdapat dalam beberapa kotak.

Kepercayaan dengan pegangan pertanian yang besar, ketika mereka menjalankan perniagaan di kompleks pertanian sekaligus, bekerja puluhan ribu petani lain dan pertengahan, kerana beberapa dari mereka terlibat dalam perniagaan yang paling popular. Sehingga 10 bulan 2016, syarikat Ukraine mengeksport 347 tan ravlik. Pada masa yang sama, saya terlibat dalam pembiakan rabi dengan hadiah negara terkecil, dan di Eropah saya terlibat sebagai perniagaan keluarga untuk ais.

Ravliks anggur membawa keturunan hingga 60 individu per rik.

Mempunyai daging unikalne ravliks

Fesyen baru datang kepada kami dari Eropah. Di Itali, Sepanyol, Perancis dan Yunani, mereka sering pergi makan malam, dibasuh dengan sebotol anggur yang baik. Dan di Ukraine, bau hanya disajikan di restoran pemburuan. Pukulan serupa dengan pencetus.

Daging berfungsi, untuk membalas vitamin, blok, zalizo dan kalsium, dengan cepat terbiasa, berkat robot saluran usus dan potensi, lithium dan vaginous. Itu adalah jalan yang sama - 10 dolar per kilogram. Walau bagaimanapun, orang Ukraine memperoleh lebih banyak wang untuk menghasilkan wang untuk pembiakan, dan bukan hanya ravliks.

Pada 2016, Ukraine mengeksport ravlik 7 kali lebih banyak, kurang lemak babi - 347 tan ravlik berbanding 51 tan lemak babi. Rabi Ukraine boleh dimandikan di Rumune dan Lithuania dengan harga $ 1 sekilogram. Di sana mereka menjual dan menjual dari Perancis, Ugorshchina, Itali dan Poland dengan harga 5.5-6.6 dolar per kilogram.

Tidak semua rakyat di negara ini

Sebilangan besar petani Ukraine menanam ravlik anggur, yang juga disebut Burgundy, serta kelinci sierch Helix Aspersa Maxima dan sirich Helix Aspersa Muller kecil. Masih popular di kalangan pasangan Poland dan pidpryumtsiv.

Ia juga mungkin untuk Ikra Ravlikiv.

Di Ukraine, terdapat ravliks anggur yang paling banyak, bau busuk dan yang terbaik. Мх daging berwarna kecoklatan, lebih rendah pada spesies lain. Bau anggur disebut yang pertama kali muncul di daun anggur. Untuk tinggal di kebun, kota, balok, rumput dan pangsapuri, untuk menguburkan diri di tanah untuk musim sejuk. Dan pada anggur untuk merengek dalam jenaka.

Hidup dovgo, pada pertengahan 8-9 tahun. Pada musim luruh dan musim sejuk, saya jatuh ke serpihan, hanya membuang kvitnі. Pada awal cuaca dingin musim gugur awal, mereka akan dikebumikan di tanah hingga kedalaman hingga 10 cm, dalam tetes kecil hingga 30 cm.

Jumlah cangkang ravliks anggur terdapat di tempat tinggal: di tempat yang kering cangkangnya lebih ringan dan lebih keras, di tengah-tengah dunia ini lebih gelap dan lebih keras.

Ambil kawanan

Oleh itu, anda membacanya dengan betul, sekumpulan rabi dipanggil kawanan. Bau germofroditi, keturunannya boleh berbau seperti moluska. Ravliks anggur mempunyai sehingga 60 kanak-kanak dalam rik. Rozdobuti їkh boleh didapati di kebun, padang rumput, bandar, quitniks. Tidak mungkin anda dapat mengetahui 500 keping untuk jangka masa pendek, dan kurang dari sekadar senseu - jangan membentuk stok barang dan membetulkan kedatangan.

Kupuvati dapat yak satu per satu, seterusnya wagu, harga navіdnіshe.

Perniagaan kebaikan yang sama di Poland, jadi di sana anda dapat mengetahui kelas tambahan. Sekiranya anda secara serius mengatur pembiakan moluska cich, pergi ke Poland untuk mendapatkan induk pertama, anda akan berjaya untuk membiak.

Selain itu, di Poland adalah mungkin untuk meningkatkan kelayakan dalam semua.

Anda tidak boleh melakukan tanpa struktur prestasi

Sekurang-kurangnya perlu, untuk mendaftar dalam kapasiti perusahaan, membuat dokumen untuk kod aktiviti yang berkaitan dengan riboproduk, krustasea dan moluska (KVED 05.00.11.300) dan kami menyiapkan perkhidmatan veterinar sebelum semakan. Hanya boleh menerima ravlik di restoran Ukraine dan mengeksport ke Eropah hanya jika anda mempunyai sijil, supaya kualiti daging diterima.

Pembiakan ravliks vimagak terinnya

Anda perlu berfikir dengan selesa. Suhu yang sesuai untuk pagi ialah 23 darjah celcius. Tanah bersalah butti penuh dengan kalsium dan kerap zvolzhuvat, dalam bau kering pembiakan tidak akan. Selagi orang itu tidak memikirkannya, anda tidak akan dapat tidur dengan keturunan - yang sama tidak boleh menjadi teman yang sama pada embrio sendiri. Di kandang siput, perlu membersihkan diri secara berkala, agar bau sakit dan mati.

Ultku siap sebelum vivannya vіtsі vіvroku hingga tiga batu, ale paling sering di pіvtora rock.

Sungai memerlukan keselesaan untuk pembiakan.

Pislya sparuvannya individu yang menyinggung perasaan dipersembahkan kepada іkru

Selalunya, bau busuk tumbuh dari pokok birch hingga rumput. Dalam dua hari pembayaran siap dibayar. Pada usia moluska, berusia kira-kira dua tahun. Ikru ravlik ditutup dengan bumi. Selepas kira-kira tiga tahun, keturunan akan dilahirkan. Kepakaran untuk meningkatkan penglihatan moluska khas dan menanam individu ini, yang sudah lama ada. Todi all іkra akan dikenal dalam satu musisi dan akan menjadi dststati.

Buat paddock kecil, sehingga akan ada pertumbuhan ravlik hingga pivot. Bau Oskil tumbuh tidak rata, selimut di belakang keturunan lebih ringan, tumbuh lebih senang.

Dua cara optimum pembiakan ravlik: karang dan rumah hijau

Di Ukraine, dua kaedah pembiakan ravlik telah berakar. Yang pertama adalah "semula jadi", jika ravlik dibesarkan secara terbuka di kandang. Secara amnya, vitrati adalah minimum: untuk makanan dan bahan untuk pagar. Walau bagaimanapun, ada lebih banyak tolak di sini, kurang tambah. Adalah perlu untuk merebut ravlik dari pembajak, dengan lebih banyak kawalan ke atas logistik, untuk menggunakan kaedah yang sama untuk lithuania.

Pilihan lain ialah rumah hijau. Di rumah hijau, mungkin tidak hanya tumbuh sedikit, tetapi lebih banyak pelaburan diperlukan. Untuk 15 kg stok induk, 750 individu dewasa, 4 kaki persegi. m ditutup untuk kawanan, 18 kaki persegi. m untuk pengeraman haiwan muda, 8 kotak plastik 1x0.5 m untuk penghapusan stok pembiakan matang, 150 cuvettes plastik untuk penyingkiran haiwan kecil bersaiz kecil, taburan rak logam, 400 meter persegi. m kandang berpagar untuk viroshuvannya dari kawanan utama.

Harchuvatsya ravliks boleh hangus dengan daun, bur'yans, kubis, setengah roti, raspberi, kulbabs, tangkai mawar masam dan bunga ros. Begitu juga, pergi ke susu kering, makanan campuran dan kreyda. Perkadaran terletak di antara bilangan individu dalam kawanan tersebut. Bau busuknya hebat dan gemuk, makanan khas diperlukan untuk ravliks.

Viroshuvannya ravlikiv di rumah hijau

Anda boleh menjual ravliks hidup, di sana dan rosak

Yak hanya satu orang, pesta itu mencapai tahap pertumbuhan yang optimum, yang mana dapat dijumpai dari cengkerang, kira-kira dalam 9 bulan, untuk melihat individu yang paling hebat untuk makanan ternak. Dan yang lain boleh dijual.

Sebelum berpasukan, anda mesti memandu dengan rablik, memerlukan 3-4 hari untuk kelaparan, sehingga badan akan dibersihkan sebanyak mungkin. Semasa memandu masuk dan keluar dari cengkerang. Beri segera beku dan beri nasihat mengenai penjualan.

Anda boleh menjual rabi hidup. Ale tidak dapat mengambil pesanan dari orang yang hidup dan mati.

Ladang berhampiran Vinnitsa akan menyediakan restoran kerang di restoran Ukraine

Pidpriyumets Dmytro Butenko mencerahkan rasa hormat saya terhadap moluska di pasar raya. Membangun bangunan dengan harga tinggi dan virishiv cuba menaikkan ravlikiv secara bebas. Kawanan untuk ladang dibawa dari Latvia. Untuk menanam ravlik anggur di kebun lama berhampiran Kozyatyn berhampiran wilayah Vinnytsia, dan mengitar semula di bengkel khas berhampiran Kiev. Anda boleh mencuba ladang anda di restoran lain. Amat mustahil untuk menggunakannya, sehingga kura-kura moluska yang kesepian kencing ketika melihat daging, dan ketika mereka digantung, mabuk dengan minuman dari artis dan pereka.

Pembiakan ravlikiv - melucutkan satu perniagaan yang tidak terlibat. Anda boleh menjana wang dengan cara yang bijak. Crim daging, anda boleh menanamnya untuk tujuan kosmetik. Ale tse vzhe zhevsim dalam moluska dan ansha nisha.

Fakta Divovizhnі mengenai ravlikіv

Diterbitkan 09/18/2014 Dikemas kini 11/19/2014

Sebilangan penduduk planet yang dijumpai adalah ravliki. Pada akhirnya, ia bernilai lebih dari 500 juta roket. Bau boleh menyesuaikan diri dengan jalan tengah mana pun, tidak kaya dengan vimagayut. Ci divoviznіstoti yak pantat yakravim terbaik, yang membawa teori Darwin dan prinsip evolusi yo.
Parameternya dirujuk pada kelas moluska shell. Tilo їkh asimetris dilipat dari kaki ke jari kaki, tuluba dan kepala. Kepala dan kaki ditarik ke dalam cangkang dengan bantuan otot khas yang kuat, yang melengkung ke seluruh badan.

Hidup ravlik di darat dan di dekat air. Navigasi ke todi, jika orang terlibat di tengah, bau penglihatan bangunan dan berpegang pada perasaan selesa yang diberi kepercayaan kepada kita. Adalah mungkin untuk mengesahkan fakta bahawa orang memikirkannya..
Pada anak ayam terdapat banyak otak di bahagian chotir, bau busuk dapat hilang sebelum akhir hari. Petunjuk untuk mencari jalan untuk memanfaatkan penyelesaian perniagaan, berdasarkan kehidupan seharian mereka.
Sebahagian besarnya, arah laluan kebanyakannya besar dengan cara orang awam di kaki, pada masa yang sama disokong oleh pujian kelajuan, mendorong ke belakang di hadapan kaki. Lendir, seperti yang anda lihat selama satu jam, kotoran shkіroyu, terbaring ke tanah, sehingga yak membantu menggosok. Sekiranya ravlik runtuh, anda hanya duduk di atas bantal anda sendiri, jadi jika anda memanjat, jika anda memanjat, anda tidak akan tertipu..

Ravliki tinggal di pertengahan sekitar 15 tahun. Oh, kehidupan musuh: selama satu jam minda tidak menarik, bau busuk boleh jatuh ke sarang untuk angin di pivrok! Pada musim sejuk, moluska menarik kembali kaki dan kepalanya ke dalam cangkang, mencengkam di depan daun atau di tanah. Masukkan untuk melengkung dengan lendir, yang lebih sukar dalam satu jam.
Trivia tidur sehingga musim bunga. Oleh itu, ravliks dapat menahan selesema dan sinter yang teruk. Sebagai contoh, wakil taman dapat menunjukkan suhu hingga -120 darjah. Dalam kehangatan masa, nasib orang akan dilemparkan dan dengan rakus dilemparkan ke landak. Sekiranya mereka diperbaharui, alam akan memberitahu moluska untuk memperbaiki pemikiran mereka tentang keturunan.

Nampaknya kebanyakan rabbi adalah hermafrodit, bahkan lebih jarang tumbuh hingga ke tahap sekarang. Bau itu berlipat ganda dengan cara masuk. Untuk satu tempoh, terdapat 85 deposit di tengah. Tempoh pematangan telur adalah 3-4 hari. Anak-anak kecil dilihat dalam cahaya dengan cangkang menusuk, dalam dunia pertumbuhan mereka menjadi pemalu. Keajaiban cangkang ravlik dapat ditemukan sebagai sejumlah kecil kalsium dalam yozhi: apa yang lebih penting daripada siapa yang tinggal, yang merupakan nadinish dari yogo "budinochok". Mayzhe dalam semua jenis ravliks cangkang berpusing ke kanan, sehingga setelah anak panah tahun ini. Ale inodi, duzhe rіdko, meniup cengkerang berpintal.

Hidup dalam jarak beberapa batu dalam kumpulan kecil. Sekiranya sejuk, pada waktu malam utama, bau busuk akan hilang dari kulit anda selama setahun. Ravlik tidak zhatnі zhuvati, bau busuk їzhu dengan 25 ribu giginya, mana parut yang dipanggang di wiglyadі.
Semua orang berbau busuk: larva kecil, rumput, daun, cacing. Buat suara di titik dengan tanduk tentakel anda. P'yut batangnya bukan hanya mulut, tetapi setelah bantuan lekuk kurus shkiri. Menggantung spesimen selama enam tahun melalui cairan lendir sebanyak air dari separuh keseluruhan faraj. Jurang di svitanka ditutup dengan embun, runtuh melalui daun. Bau busuk lebih menjijikkan, jalang mikroskopik jarang kelihatan setiap hari.
Tetapi jika mereka memiliki aroma keseluruhan di wajah mereka: misalnya, seekor arnab tanpa cengkerang dapat mencium bau kuda di bahagian belakang hingga dua meter. Pendengaran didengar dari setiap hari. Bau tidak sedap. Vzaєmodіyut ravliki mіzh diri mereka untuk pertolongan dota. Rіzhki zh cikh svorіn є dengan hidung, apalagi navivorit. Semua reseptor yang kita ada semuanya berada di tengah, mereka berada di tengah-tengah ryzhka. Penjenayah segala-galanya di moluska cich isms organisma kimia dan іvnovagi.

Fakta Tsikaviy! Perancis mempunyai ravlik Burgundian, yang dapat tidur dalam keadaan sejuk dan kering, ale, jika ada papan yang hangat dan tenang, saya mula "spivati" - bunyi seperti tidur nyanyian.
Volodiyut ravlіyut satu arah, tidak selesa untuk makhluk dan orang-orang khususnya, seperti yang dinyatakan dalam kanopi utama. Semua di sebelah kanan dalam kenyataan bahawa pembawa parasit bau: cacing dan cacing strechkovy.

Untuk keluar, begitu banyak sayap kecil akan kekuatan volodynuyu: anda boleh membawa bau 10 kali lebih banyak daripada ucapan, kurang vasna vaga.
Salah satu ravlik anggur yang paling terkenal ditemui pada tahun 1976. Yogi vaga menjadi 2 kg, dan dozhina - 15 inci. Walau bagaimanapun, yang paling biasa adalah laut Australia. Wain hingga 40 kg dan hingga 30 cm setiap hidangan.

Fakta yang luar biasa! Menuai cangkang ravliki tanpa perlu berbaring di tengah tanah dan gudang makanan.

Di England, adalah perkara biasa bagi makhluk ravlikovy besar: makhluk untuk menempuh perjalanan besar di "trek" daun selada. Sami akan menjadi ravlik shvidky di bandar, saya akan mengambil daun salad. Ravlik є sadovy terbaik, yang meningkatkan kelancaran hingga 60 m3 / jam, pada jam itu, jika kelajuan rata-rata yang terakhir adalah 5.4 m3 / j.

The ravliki raspovsyudzheni di seluruh bumi. Di bahagian belakang planet їх kerang vikoristovuyu yak memperindahnya untuk podboks, dapur kaya svit vikoristovuyut adalah daging sebagai makanan istimewa, snuyut untuk mengunjungi ladang khas untuk pembiakannya.

Baru-baru ini, saya telah memperbaiki tukang urut sebagai penderma tisu saraf untuk saliran otak. Sudah melihat therapy hasil terapi serupa untuk skuriv.

Bertahun-tahun kami mencuba lebih banyak pengetahuan mengenai cabang-cabang ilahi seperti, seperti ravliks, untuk menyentuh rintangan hingga ke saat terakhir kehidupan dan cara hidup. Sama saja, itu adalah memori kenangan, bahawa flora dan fauna perlu dilindungi dan ditangkap, untuk generasi akan datang. Spodіvaєmosya, anda meluangkan masa selama satu jam bersama-sama.

Chim korisnі ravliki Akhatina, kuasa, foto dan berita

Akhatina adalah ravlik raksasa, salah satu moluska tengah terbesar. Batkivshchyna Tsikh Istot - Afrika. Pada jam Denmark harganya sangat meluas. Di tanah Asia dan Afrika, mereka digunakan untuk anak sekolah, sehingga moluska akan tumbuh dengan baik. Dan di Ukraine, mereka tinggal di ladang khas dan dalam fikiran mereka sendiri. Skhat Ravlikіv Akhatin yang sedap dilihat oleh ahli kecantikan. Rahsia untuk dilihat oleh penjenayah volodya adalah pihak berkuasa.

 1. Yak viglyadaє ravlikiv akhatina
 2. Vidi ravlikiv akhatin
 3. Slizu warehouse ravliki ahatini
 4. Kuasa Kuasa Ravlikov Akhatin
 5. Yak vikoristovuvati ravlikiv akhatin dalam kosmetologi
 6. Urut mendedahkan Achatina meminta pertolongan
 7. Topeng lendir
 8. Topeng pisang
 9. Topeng Ravlikova dengan Vitamin E
 10. Topeng peremajaan dengan vivsyanka
 11. Yak ambil lendir dari ravliki untuk menyediakan topeng
 12. Lіkuvannya Akhatinami di fikiran rumah
 13. Akhatini melawan selulit
 14. Akhatini dalam memerangi urat varikos
 15. Likuvannya psoriasis ravlik
 16. Boleh Skoda Akhatin dan prototaip
 17. Yak virostiti achatina di fikiran rumah
 18. Yak untuk menjaga orang Achatin
 19. Visnovok
 20. Vіdguki vlasnikіv

Yak viglyadaє ravlikiv akhatina

Ravlik Achatina fulica tergolong dalam kelas berkaki hitam dan di persekitaran semula jadi.Ia tumbuh hanya di kawasan dengan iklim tropika. Ukuran maksimum boleh sampai 30 cm setiap hidangan, dan beratnya 500 gr. Benar, kebanyakan perwakilan tidak boleh membanggakan parameter tersebut. Individu yang boleh membalas dendam di rumah vikhovanets, paling sering mengambil 100-200 gr.

Sungai mungkin berbentuk kerang berbentuk kerucut besar, dipintal dalam regangan yang berbeza. Pada masa yang sama, terdapat banyak giliran yang dapat dijumpai pada zaman ini: yang lebih tua dari Achatina, semakin banyak giliran pada cengkerang. Di hujung depan, terdapat percikan pasang tentakel pertumbuhan.

Terdapat banyak orang yang berbau seperti hermafrodit, sehingga mereka dapat dilaporkan sendiri. Setara dimasukkan ke dalam telur secara berkala setiap bulan. Khazanah kulit mempunyai hingga 300 telur.

Vidi ravlikiv akhatin

Sifat beg itu hampir dengan beratus-ratus jenis rabi raksasa. Di antara spesies yang paling luas dan paling biasa bagi manusia, yang paling sering dijumpai di vikhovanets domestik, mereka melihat Achatina fulica dan Achatina retikulum. Їх ciri:

 1. Jurang Achatina fulica muncul di barisan cengkerang berduri, kerana ada perubahan dalam kelainan dalam bentuk keanehan hasil panen. M'yake tilo direbus dengan warna coklat dan coklat, terdapat bonggol pada rok. Cukup sedikit lagi, lihat angin sepoi-sepoi angin sepoi-sepoi sunyi, dan lihat di belakangnya lebih sederhana.
 2. Jurang Achatina reticulata lebih hancur dan aktif, mereka sering kelihatan mendongak, sehingga kelihatan dekat dengan kepala mereka. Volodya dengan cengkerang yang indah, dihiasi dengan malunka kecil dari titik-titik kabut. M'yake tilo coklat gelap atau hitam.

Slizu warehouse ravliki ahatini

Untuk menyedari kehebatan ravliks lendir adalah seperti ridin kental dalam satu cara. Gastropod perlu menang untuk merebut tapak kaki dari proses menggosok dan membuang kotoran berlebihan. Sebelum itu, ada sedikit jilatan ravlikov ahatin dalam polyagaє kosmetologi pada kenyataan bahawa tidak ada luka zagovalny zasіb. Masukkan gudang ucapan dan bina dan isi cangkang ravlik.

Rahsia yang sama termasuk komponen jagung:

 1. Colagen adalah protein kayu manis, yang melindungi keanjalan semula jadi dan kegembiraan kulit.
 2. Alantoin adalah antioksidan yang melawan radikal ganas dan mengaktifkan proses regenerasi. Alantoin diperlukan bagi masyarakat untuk memperoleh dan memperbaharui cengkerang.
 3. Elastin. Ravliki Akhatina, lendir chiya termasuk elastin, corisna untuk kulit individu dalam pidtrimanny kelancaran dan kegembiraan dermis.
 4. Vitamin A, B, E, C.
 5. Peptida. Berkhidmat sebagai orang asing bakteria, zdatnykh viclikati shkirnі zhvoryuvannya.
 6. Asid glikolik. Diperlukan untuk membersihkan dermis dari klidin dan zabrudnen vidmerlich.
 7. Lectini - garam pembersih semula jadi.

Korintus kuasa ravlik akhatin

Ravlik Akhatin untuk berkhidmat untuk orang-orang yang beratus-ratus batu. Menghisap lendir dengan izin:

 • meremajakan shkiru;
 • perubahan peniruan zmorshki, termasuk mengenai mata;
 • menyingkirkan semua kanak-kanak yang sakit;
 • zvozhuvati dan menjana semula shkiru;
 • menerangi pigmentasi;
 • parut lykuvati.

Skoda Ravlikіv Akhatin yang cekap dinilai oleh pakar kosmetik. Lendir antibakteria tidak digunakan oleh orang-orang, kerana ia adalah hypoallergenic, dan berkesan untuk daya efektif apabila virobniztvі kosmetik bermaksud. Dalam fikiran rumah, ia digunakan untuk peremajaan, dan juga untuk penggunaan ubat-ubatan rakyat terhadap bronkitis dan jangkitan pada saluran pernafasan atas, untuk memerangi psoriasis dan vena varikos. Sehingga itu, ada Volodya dengan kekuatan sombong.

Kayu manis untuk membawa daging ravlikіv Achatina, implantasi yang membantu tambahan untuk mengatasi masalah saluran usus. Dan pengeluar bukannya kalori, produk mempunyai kekuatan pengetahuan mengenai tekanan dan normalisasi sistem saraf.

Yak vikoristovuvati ravlikiv akhatin dalam kosmetologi

Afrika ahatini - salah satu jenis rabi raksasa pertengahan, yang berjaya dalam bidang kosmetologi. Lendir moluska ini tidak mempunyai daya penjanaan semula. Vona akan menolong anda mengatasi kelipatan kasar dan berapi-api, sekam dan kering, merebahkan kekacauan, membendung sisa keanjalan dan kegembiraan, secara inovatif. Sehingga itu, rahsia ravliks boleh menjadi zgladzhuvati zmorshki, mengecilkan pori yang diperluas, bertarung dengan pantai pigmen.

Pangkalannya dijilat dengan air dan mukin. Penternak Yomu, Achatina, yang pertama dalam bidang kosmetologi, diberi peringkat baru. Ucapannya aktif secara biologi, mengaktifkan sintesis kolagen, asid hyaluronik pada kulit, dan juga pembebasan cecair toksik. Dengan banyak suntikan mukin, bukan sahaja bola epidermis, ale dan glyboki. Niyakoi shkodi zdorov'yu bіlok ravliki tidak berjalan.

Selamat mencuba! Untuk tujuan kosmetik, adalah mungkin untuk menyingkirkan bukan sahaja lendir, tetapi telur, kerana mereka menjadi bangga dengan lawatan tersebut. Shkalupa way cara yang baik untuk membersihkan shkiri dari pendedahan dan tila.

Urut mendedahkan Achatina meminta pertolongan

Terutama kayu manis untuk membawa tila urut dan mengungkapkan dengan ravliks dari Achatins. Prosedur Qia memanggil untuk mengunjungi salun kecantikan. Dengan pertolongan tambahan, adalah mungkin untuk memoles pesan limfa, kelonggaran bahasa, pembaharuan kegembiraan shkiri.

Untuk urutan dan sekaligus, pіlіngu mendedahkan orang-orang hebat oleh orang-orang Achatin. 'M'yakі tila vyroblyayut terutamanya batang seperti sakit, yang mencurahkan pada orang-orang yang memusingkan shkіrnі, mengurangkan peredaran darah. Prosedur ini tidak sensitif terhadap shkodi, є hypoallergenic, її boleh dijalankan kepada pesakit dengan sekolah yang sensitif.

Sebelum mengurut dengan ravliks Akhatins, gosok orang, dan juga membersihkan moluska. Kami akan dapat memenangkan Achatina untuk dikalahkan dengan pangkat seperti itu, tetapi dia jatuh dengan garis urut.

Ringkasnya sesi boleh berlangsung selama 10-30 minit. Penglihatan ravliks, rahsia kemerahan, pada wajah 10-15 khvili. Kemudian anda boleh menggunakan krim tersebut, dan kemudian membalas dendam pada mukin untuk menguatkan kesan menghidratkan dan meremajakan..

Terdapat sebilangan prosedur untuk tinggal di sekolah. Sekiranya meta massage dengan ravliks - usunennya masalah dengan shkіroy, maka jemput 10-15 sesi untuk dijalankan dengan selang waktu 2 hari. Urut yang menyegarkan untuk pemanasan sekali setiap 10-15 hari untuk menjimatkan kesannya. Di dalam fikiran rumah anda boleh mengunjungi sehingga 3 kali sehari.

Penting! Dalam kosmetologi sebelum dan sesudah sesi dengan ravlik Akhatin, disarankan untuk menyelesaikan masalah untuk membalas dendam pada mukin.

Topeng lendir

Topeng dengan zasosovyut ravlikіv mukin, serta pokrivuyut shkіrnі memerlukan kesihatan dan kecergasan. Power daya yang kuat untuk berputar di tengah-tengah kekacauan, melancarkan gumpalan kecil, pencahayaan pigmentasi, cicatrice dan ketegangan, luka dan keterangan awal. Permudahkanlah anda untuk diintimidasi oleh sekolah lama, untuk menyegarkan warna kecaman dan bertarung dengan taruhan gelap di depan mata anda. Ahli kosmetik senang menambahkan rahsia ramuan. Anda tidak boleh membawa Shkodi gudang seperti itu, jadi anda tidak boleh memprovokasi orang miskin dan visipu.

Topeng pisang

Terdapat banyak tenaga, kehidupan dan kekuatan. Untuk penyediaan prepare perlu:

 1. Ambil separuh daripada pisang masak dan masukkan puri.
 2. Masukkan satu sudu teh lendir dan setengah sudu teh krim masam. Chim menang lebih gemuk, tim lebih cantik.
 3. Komponen adalah campuran yang baik.
 4. Setelah terkena pembersihan, sapukan sum_sh pada 20 kuilin, yang ularnya ada dengan susu suam. Mungkin sesuai dengan cim 2 hari sekali.

Topeng Ravlikova dengan Vitamin E

Schob buat topeng gaya diri, memerlukan:

 1. Ambil 5 ml (1 sdt) mukin ravliki.
 2. Masukkan kapsul vitamin A dan E, serta 5 ml susu suam.
 3. Pislya zmіshuvannya semua terganggu vsypati 1 sdt. tepung jagung.
 4. Setelah membersihkan kulit, sapukan 10-15 khviliin padanya jumlah vitamin dan trimati.
 5. Ular dengan air suam.

Kerosakan topeng untuk mendedahkan dengan ravliks lendir akhatin polyagaє dalam hidup dan berkembang shkiri, virivnyuvannya dan polіpshennya koloru. Anda boleh menghubungi mereka tidak lebih dari 2 kali sehari, jadi anda tidak perlu mendapatkan epidermis shkodi.

Topeng meremajakan dengan vivsyanka

Asas gudang terdiri dari bahan plastik, berubah menjadi rongga. Resipi untuk topeng kesederhanaan:

 1. Meleni plastіvtsі zasipati dalam vіdvar hangat di depan chamomile (20 ml).
 2. Dodati 1 sudu kecil rahsia.
 3. Setelah menukar semua gudang, gunakan dengan berhati-hati di kawasan yang bermasalah: dahi, tricot nasolabial, dekat mata. Jam sehari - 20 hvili.
 4. Terima kasih. Dobre vikoristovuvati air suam atau vidvar herba.

Kekuatan topeng masam sangat diperlukan sekiranya kulit bermasalah, munculnya bau yang besar. 10-15 sesi membolehkan anda meletakkan bintik hitam dan prischі, mengetatkan pembesaran liang dan menggilap kontur wajah. Boleh diaplikasikan hari ini.

Yak ambil lendir dari ravliki untuk menyediakan topeng

Zbir slizu ravlikiv adalah prosedur yang canggung, kerana ia tidak akan menangkap moluska dalam bentuk apa pun. Untuk її vikonannya anda perlu mengambil satu sudu teh. Pokorkavshi ravlik, yang mengaktifkan organismenya, mengaktifkan virin kekal mukin, perlu bergerak perlahan keluar dari podoshvi rata. Mereka tidak menyampaikan mesej besar kepada orang-orang seperti itu. Untuk 10-15 khilin, anda boleh menggunakan hingga satu sendok teh ucapan. Tsyogo obsyagu mengeluh untuk menyediakan topeng.

Lіkuvannya Akhatinami dalam fikiran rumah

Kekuatan politik para ravlik Achatin dihargai selama Hippocrates. Їх daging telah lama berjaya untuk merawat penyakit anemia dan penyakit anshikh. Dan lendir itu tersekat ketika mengesan dan memulakan. Ravliks raksasa sangat banyak sehingga untuk yang lain ladang telah mulai berkembang. Jangkitan moluska dengan kejayaan untuk melawan selulit, urat varikos, psoriasis.

Akhatini melawan selulit

Zavdyaki yang diselitkan dengan rahsia ravlikіv shkіra menjadi halus dan bersih. Kuasa Qiu berhenti untuk bertengkar dengan selulit. Sekiranya zon bermasalah dilindungi dengan betul dan jika jumlah prosedur tidak dibenarkan, maka tidak akan ada bau busuk.

Mudah dipadankan dengan pengambilan oren untuk bantuan mukin ravlik. Kesan yang dapat dilihat dapat didambakan dengan jangka masa satu bulan. Penting untuk mengunjungi urut anti selulit secara berkala, tiga kali sehari. Shkodi vin bukan zapodі. Selama satu jam, prosedur akan membantu anda ke kawasan yang bermasalah, misalnya, untuk hidup, atau itu masalah. Diya triva dengan bentangan 15 ketul.

Akhatini dalam memerangi urat varikos

Urutan tenaga Likuvalny menambahkan untuk memerangi urat varikos. Sebelum melaksanakannya, ada baiknya membersihkan pinggan, kerana ia akan dibanjiri. Ravlika juga berada di bawah air mengalir, yang harus diletakkan di lantai dan biarkan terlalu tepu. Setelah 10-15 pena, lengkapkan prosedur, dan gosokkan lendir lendir ke keranda, gunakan batang urut dengan regangan 15-20 duri. Ucapan Zalyushchy naik dengan air.

Likuvannya psoriasis ravlik

Ucapan coklat dilihat sebagai ravlik pada shkirny, memusingkan orang untuk menghilangkan psoriasis. Bagi orang yang menderita penyakit, saya mengesyorkan memulakan cichus dan juga vikhovants domestik. Selama satu jam, sistem saraf melonggarkan di belakang mereka, dan tekanan strata terbaring. Ale golovna kayu manis polyagaє di vpliv pada visipannya. Pakar kosmetik akan menghiburkan Vikladati pada hari kulit Achatina. Urutan yang sama dapat memberi kekuatan kepada pengetahuan pengelupasan dan kekeringan, untuk mempercepat proses regenerasi. Tim, untuk melihat ketidakselesaan dari titik, anda boleh menggunakannya untuk bermain dengan mereka dan gosokkannya di dilenka tila.

Boleh Skoda Akhatin dan prototaip

Kekuatan Akhatin yang mudah dijangkau oleh semua orang, yang tidak membariskannya. Petunjuk prototaip untuk meremajakan dan menyembuhkan prosedur praktikalnya tidak penting. Bau Skoda hanya boleh membawa vipad semacam itu, kerana orang mempunyai reaksi alergi terhadap komponen rahsia Achatina. Untuk mengelakkan pewarisan yang tidak dapat diterima, sebelum terjebak, anda harus meletakkan sedikit di pergelangan tangan. Selepas 20-30 khviliin, saya akan bertindak balas berlebihan, dan saya tidak akan berhenti. Serta tanda-tanda reaksi alergi pada hari tersebut, vicoristovuvati Achatin adalah mungkin tanpa shkodi yang sihat untuk kesihatan. Apabila terdapat kehalusan, dermatologi, perlu berunding dengan pakar dermatologi mengenai profesionalisme prosedur sedemikian.

Yak virostiti achatina di fikiran rumah

Rumah achatini mencapai ukuran 25 cm. Kupuvati їkh varto dari penternak terbalik atau di kedai khas. Untuk memperbaiki vikhovantsya seperti itu, diperlukan kelapangan terarium. Yogo obsyag bersalah butti tidak kurang dari 20 l.

Ruang untuk moluska harus diikat dengan bukaan pengudaraan untuk peredaran makanan, dan juga dilengkapi dengan bekas makanan dan alat penghancur, agar tidak membenarkan berjalan bebas di sekitar rumah.

Bahagian bawah terarium dipenuhi dengan tanah khas. Adalah perlu untuk memiliki pikiran untuk viroshuvannya Achatina, sehingga ketika orang tidur di tempat baru, menang dalam hidup, bertelur. Pisok, tirsu atau batu yang mewah tidak datang. Lebih cantik daripada lumut vikoristovuvati, gambut, substrat kelapa.

Yak untuk menjaga orang Achatin

Pandangan khas mengenai perkara-perkara eksotik bukanlah vimagayut. Untuk mencapai kebersihan di terarium, ketika dikelilingi oleh air panas dan sesuai dengan kebutuhan tanah.

Penting! Vikoristovuvati tidak digalakkan untuk terarium mitt, tetapi tidak disyorkan untuk Akhatin Shkodi.

Penjagaan rumah akan memerlukan rawatan air. Їх tempat tinggal dilengkapi dengan kolam kecil. Dan Vihovants sendiri perlu secara berkala membasmi jiwa yang hangat. Trimayuchi ravlik Akhatina di atas wastafel, bungkus slaid yogo dengan aliran air. Ringkasnya prosedur ini tidak lebih dari 3 quill.

Gudang utama untuk penuaian Achatin adalah salad, sayur-sayuran, sayur-sayuran, kukus bijirin. Anda boleh memakan wortel dan daging ogirkiv atau harmelon, tomato dan zucchini, epal, pir, pisang, aprikot, setengah roti dan buah-buahan lain. Saya perlu menggosoknya pada shmatochki, dan jika sukar, gosokkannya pada parut atau sesuaikan dengan pengisar. Bahagian penting dalam perlumbaan Akhatin є mineral pidgodіvlya caltsієm.

Penting! Skoda ravliks Achatina dapat membawa produk makanan berminyak, asin, asap, serta buah-buahan, yang membalas dendam asid semula jadi, termasuk semua sitrus.

Makhluk itu memerlukan air bersih. Akses ke jalan tersebut tetap berlaku, sehingga si pengecut boleh mengambil prosedur air. Video dengan Ravlik Akhatina menunjukkan betapa pentingnya air untuk seluruh masyarakat.

Visnovok

Skoda Ravlikіv Akhatin vivchena yang rapi oleh pakar kecantikan dan pakar dermatologi. Nama moluska sedemikian rupa sehingga anda dapat dengan mudah berkeliaran dengan makhluk-makhluk kecil domestik yang lain. Lebih baik bergaul dengan institusi planet, dan sekarang dengan vihavants. Keajaiban kekuatan untuk mukin seperti itu, bagaimana di rumah fikiran bau dengan kejayaan akan menekan prosedur salon yang mahal.

Vіdguki vlasnikіv

Fedorova Irina Arkadyivna, 39 batu
Buat pertama kalinya, saya memulakan 5 rockyv ke Akhatina ravlik untuk mengintip di sebalik tuduhan. Chula mengenai ravlikoterapi dan sebelumnya, dia telah menukarnya sendiri. Prosedur ini membantu saya terutamanya untuk membersihkan kulit, melicinkan tanda-tanda kecil yang lain. Tumpukan terkena oleh ravlik dari Akhatin tidak menimbulkan rasa tidak selesa. Navpaki, ya anda boleh tumbuh dan berkembang sejauh bermil-mil.

Andrianova Olga Viktorivna, 31 rik
Pengetahuan saya tentang orang Achatin disebabkan oleh lendir kotoryya. Dalam satu jam, ada pikiran yang penuh semangat, yang merupakan sejumlah besar uang, dan anak-anak mulai merasa gembira kerana mereka gembira, kerana bau busuk itu akan mandi. Pada waktu malam saya membersihkan shkіra, saju Akhatina untuk mengekspos hilin pada 20. Selama satu jam, bau membengkokkan shkіra dengan bola nipis dari mukin. Kesan peningkatan ketegangan hampir 2 hari. Urut oleh ravliks Akhatin dopomіg melihat diri anda lebih muda.

Ladang anggur: cara menjual makanan istimewa - BIZNES-PLAN

Di Afrika, bau itu adalah daging gurih, di Amerika Syarikat terkenal dengan kemarahan, di Eropah - semangat dan semangat muda untuk shkiri, dan di Ukraine - makhluk buatan sendiri yang ideal. Segala-galanya adalah mengenai ravliks. Untuk 3 batu terakhir, Ukraine telah meningkatkan eksport moluska sebanyak 100 kali. Sangat penting untuk pergi, ale ravlikiv lebih banyak, kurang babi babi dan domba pergi ke tali pusat.

Siapa di Ukraine yang terlibat dalam penjualan dan penjualan ravliks? Yak zrobiti pada keseluruhan perniagaan? Saluran pertama moluska pada masa akan datang?

Eugen i Anna Gontaruk adalah pasangan keluarga, yaka tertidur projek Ulitka bar. Dengan mengambil keputusan dari Perancis, Belgia dan Sepanyol, Zhenya dan Anya membawa jurang anggur tempatan ke format festival di sekolah menengah dan di Ukraine. Saya ingin memberikan produk eksotik di sana, budaya hidup dengan kenikmatan tidak begitu disematkan, bulo untuk menyelesaikan rizikovo, membuat rakan tidak kalah.

Pasar Krismas ravlikiv di Ukraine baru mula berkembang.

"Tsei Rynok dapat dibahagikan kepada dua bahagian. Virobniks profesional, yang terlibat dalam virobnitting sebenar. Tse "Ekoravlik", "Aulika". Dan semuanya merdu. Rashta - penduduk kampung, yang mengambil rabi dari lisosmug, di kampung-kampung. Saya buat untuk pererobniks ", - pakar Kelab Agraria Perniagaan Ukraine Petro Lahai.

Untuk kawalan moluska Ukraine untuk menjual yak syruvina. Menurut data dari statistik, pada tahun 2016 Ukraine mengeksport 375 tan varieti anggur. Biarkan mandi dua tanah di Lithuania dan Rumunia. Lebih-lebih lagi, eksport tidak akan dapat menjual tiga bulan: dalam dua, ceri dan limau dengan harga 1 dolar per kilogram moluska.

Rinok ravlikiv tilki mula berkembang di screenshot Ukraine dari video

“Benar, harga cich ravliks sangat rendah. Ini adalah keadaan yang agak rumit, bahawa negara-negara di negara ini berkembang dan menjual sudah jauh ke Poland, Perancis, Ugorshchyna. Tetapi harganya sudah $ 4-5 per kg. Itulah sebabnya penduduk kampung kita akan menghabiskan banyak masa, ”- bahkan pakar.

"Kami tidak mempunyai sejumlah virobnik, yang dapat merosakkan produk jadi. Kami mempunyai є satu virobnik, yang banyak wang untuk pasaran dalaman, 500 kg tidak dapat dibawa ke sokongan dalaman ”, - saya akan menerangkan.

Sehingga ucapannya, penanam anggur diisi dengan baik di gudang seberat 150,000 tan. Todi akan minum di Eropah dengan kerugian 60-70%. Pengimport yang paling penting untuk delikate adalah Perancis (5000-6000 tan per beras). Di seluruh negara, terdapat 700 juta moluska per sungai, dan 25.000 tan akan mengembara..

Gudang terima kasih ravlik shorichno warehouse war sumbangan 150 000 t tangkapan skrin dari video

Berbalik kepada pekerja kita, tahun ini di bahu pemilik projek bar Ulitka pada 20 festival EL ULICHNAYA EDA, robot ini disertakan dengan penghantaran Internet, serta kemampuan untuk menavigasi restoran, untuk melihat titik status

Ibu kota Pochatkovy untuk projek bar Ulitka hampir 20,000 UAH. Tsikh kostіv diserahkan ke pendirian yang dihiasi dan pembelian barang.

Bar Ulitka
Tarikh tertidur - 2014 r
Bentuk kelembapan - FOP
Bilangan kakitangan yang boleh mengambil bahagian dalam festival - 8 istimewa
Pelanggan - orang (40%), wanita (60%) 25-45 batu
Cek purata - 150 ₴ ($ 5.7)
Sama dengan kesejahteraan pelanggan - tengah, tengah +

Pada saat nyanyian, format festival menjadi tidak aktif bagi penonton, sehingga bau mulai muncul hingga berhenti. Beberapa minit rundingan - dan pentadbiran pasar modal menyaksikan 9 meter persegi untuk majlis resepsi. Mengikut rasa vitrines dan sirim daging. Untuk melihat titik pegun di 9 petak, ahli perniagaan mengetahui sekitar 60,000 Hryvnia.

Pelaburan - 60,000 ₴ ($ 2285)
Robot Pereka - 7000 ₴ ($ 266)
Bersedia untuk berdiri - 26300 ₴ ($ 1000)
Hiasan - 1300 ₴ ($ 50)
Gaya - 2500 ₴ ($ 95)
Vitrina - 15000 ₴ ($ 570)
Kompor elektrik - 2500 ₴ ($ 95)

Shomyansky vitrati:
Sewa peti sejuk - 400 ₴ / bulan ($ 15)
Sewa mata - dari 4500 ₴ ($ 170)
Viplati komunal - 450 ₴ ($ 17)
Penjaga yang dijaga - 600 ₴ ($ 23)

Keributan yang luar biasa, serta kurangnya penglibatan audit untuk penyesuaian dalam format seperti itu, setelah 4 bulan mereka menutup intinya pada "Bessarabtsi".

"Zbitkas tidak mahu pergi, jika perniagaan tidak pishov, dan bau bising, tetapi mereka tidak menjual banyak wang, tetapi jika mereka cuba menutup bar. Mereka sudah tahu mengenai kos tetap. Anda tidak dapat Skasuvati. Kemudian, jika anda memikirkannya, jika anda dapat menilai, jika anda dapat mengingatkan bar dengan produk tambahan untuk memperluas auditorium sasaran, maka bayaran akan dijumpai ", - perunding kewangan Mikhailo Kolisnik.

Dan pada masa yang sama, sekaligus dari penutupan titik pegun, Anya dan Zhenya membekukan semua proses virus juga. Untuk itu sekaligus, semua kekuatan dalam projek bar Ulitka diambil kira di festival, kudi disumbangkan oleh chimali koshti.

Ulitka bar di ULICHNAYA festival EDA tangkapan skrin dari video

Jumlah pelaburan Zagalna —136000 ₴ ($ 5176)
Penyertaan dalam festival - 10000 ₴ ($ 380)
Berdiri — 45,000 ₴ ($ 1712)
Pemilikan - 7000 ₴ ($ 266)
Perkhidmatan pereka dan bahan iklan - 5300 ₴ ($ 201)
Produk - 53,200 $ ($ 2025)
Bahan Vitratnі - 5500 ₴ ($ 209)
Dana gaji - 10,000 ₴ ($ 380)

Terlepas dari mereka yang berada di Ukraine, masih ada makanan istimewa yang lebih eksotik, pengedaran dan penjualan moluska di pasaran dalaman semakin bertambah. Selain itu, makanan disajikan di restoran, sebagai contoh, anda hanya dapat mencari makanan yang diproses dari pemetik makanan itu sendiri di polis berhampiran pasar raya. Pilihan jualan yang baik adalah baik untuk anda..

Nilai daging ravlikovy є bezperechnuyu, ale, pembiakan untuk dijual, cich moluska vikoristovyuyu untuk tujuan kosmetik. Salun kecantikan selama bertahun-tahun dapat mengusulkan urutan eksotik kepada pelanggan mereka, dan achatin lendir berkesan melawan jerawat, jerawat, ketuat dan pantai pigmen yang likat.

Molyusks vikoristovuyut dalam tangkapan skrin tujuan kosmetologi dari video

Otzhe, teknologi viroshuvannya ravlikiv sederhana dan bersih dari segi ekologi. Daging lebih berharga dan kayu manis. Dan pembiakan moluska itu sendiri bukanlah pelaburan yang hebat. Semua perspektif baru untuk perusahaan Ukraine terbuka. Bar Aleksandr Ulitka juga muncul dengan robot langsung utama - bau pengembangan budaya gastronomi di Ukraine.

BAHAGIAN PROGRAM USUS VIPUSKI BIZNES-PLAN

Facebook

 • daftar masuk
 • pintu masuk
 • Utusan
 • Facebook Lite
 • Tonton
 • Orang ramai
 • Halaman
 • Kategori Halaman
 • Tempat
 • Permainan
 • Tempat
 • Pasar
 • Bayaran Facebook
 • Kumpulan
 • Oculus
 • Portal
 • Instagram
 • Tempatan
 • Acara amal
 • Perkhidmatan
 • Tentang kita
 • Buat iklan
 • Buat Halaman
 • Untuk pemaju
 • Kekosongan
 • Kerahsiaan
 • Kuki
 • Pemilihan iklan
 • Syarat Penggunaan
 • rujukan
 • Tetapan
 • Log aktiviti

Chim godvati ravlikiv dalam fikiran rumah

Sebaik sahaja anda bergetar di rumah vikhovanets, dari ketidakpatuhan mereka ke kejahatan, maka salah satu kedudukan pertama diambil oleh penyerang. Saya dapat merasakan beberapa perkara di dalam fikiran saya di rumah dan sama sekali tidak dapat diterima, tetapi ini tidak bermaksud bahawa tidak perlu menjaga mereka. Salah satu perkara yang paling penting dalam wakil spesies ini adalah harganya. Bagatokh tsikavit, berapa tahun untuk ravlik, anda tidak akan melihatnya sendiri, tidak merasa sakit dan menjalani kehidupan.
Jatah makanan moluska besar untuk menjadi, sangat baik, roslinna їzha. Semestinya kerana cat air, tanaman anggur dan Akhatina, semua bau sayur dan buah. Slaid bermaksud bahawa landak pasti svyzhoy. Untuk sementara, anda memerlukan sayur-sayuran, buah-buahan dan sayur-sayuran dobre vimiti. Oм підійдиту ochir, lada malt, wortel, bunga dan kubis peckinska, pomidori, brokoli, zucchini, kvass pod, kentang, ale varna.
Semua orang yang memerlukan vitamin dan ucapan yang meriah, sehingga mereka dapat menikmati buah-buahan dan buah beri. Pilihannya adalah tengah malam, pic, pisang, nanas, mangga, anggur, plum, kivi, kavuni, dini, nzhir dan nn. Asas perlumbaan mana pun adalah hijau: taburan, selera, pisang, krip, pasli, kulbaba, selada, quiti elderberry, daun pokok buah. Pertama sekali, pergi ke hijau, perlu bergerak, tetapi telah jauh dari jalan raya, perusahaan perindustrian. Rumput dan daun adalah yang terbaik untuk memilih di sebalik batas tempat.

Tanaman darat dapat hidup dari biji-bijian, biji dan bijirin kecil. Untuk penyediaan makanan seperti itu, adalah mungkin untuk mengambil arachis, barli, dormouse dan harbuzovy nasinnya, plastik bakar, soba, jagung, kacang polong, beras, singa. Vykhovantsi dengan kotoran gembira dengan cendawan, daging dan sayur-sayuran domba untuk makanan anak-anak, hanya tanpa garam dan tsukru. Bagatokh tsіkavit, chim tahun vati ravlikіv akhatin, bahkan bau busuk dilihat dari spesies lain dalam ukuran. Sebenarnya, perlumbaan mereka hampir sama, seperti di semua moluska darat, satu jam dari satu jam mereka hanya dapat memberi saya daging riba chi rendah lemak, dan juga membuat kuih telur.

Kulit ravlik mempunyai karapace yang luar biasa dan luar biasa, jadi dalam perlumbaan perlu menambahkan kalsium dalam jumlah yang mencukupi. Anda juga dapat menggunakan puyuh shkaralupa atau telur ayam, penyu, sepia, batu mineral untuk papugas, ale tanpa garam, batu asli.

Bagatokh ts_kavit, ketika anda seorang ravlik pintar air, dan bahkan baunya kaya dengan apa yang anda lihat dari tanah. Pada prinsipnya, anda boleh menyukai sayuran hijau, tetapi sebagai tambahan, jangan gunakan setengah-suvati dengan makanan rib'a dengan air yang ditekan, dan juga dengan makanan beku. Chim tahun, anda pasti akan zaboronya такatsya, sehingga orang-orang di meja. Merokok, acar, berminyak, licorice, gostra atau masin, jika moluska tidak pergi, tetapi bagi mereka, kematian sangat hebat.

Rabi muda akan gembira setiap hari dan setiap petang, jika bau busuk adalah yang paling aktif, dan tumbuh 2-3 kali sehari. Dia bersalah kerana svyzhoy, kerana itu perlu membersihkan tahun secara berkala. Tampilan dan keseimbangan kaum yang betul untuk membolehkan moluska menjalani kehidupan.

Bagaimana saya dapat melihat ladang? Bahagian gelap Ravlik.

Setelah membeli satu ton ravliks, telah membuangnya ke buritan, telah menghasilkan sepuluh tan hasil untuk dieksport, dan di sana, dalam jumlah terbuka, mereka akan memenangi restoran dari satu sen. Jadi untuk memikirkan amaturish ladang Ravlikov. Yak vidkriti ravlikov ladang?

Untuk kepentingannya, ada juga pertanian - kerana kekurangan dan rizik, Mikhailo Dem'yan, pemilik ladang ravlik pertama di Transcarpathia. Vaughn, sebelum ucapan, begitu dan disebut - Zakarpatska Ravlikova ladang.

Vin rozpov "ShoTam?" tentang mereka yang tidak selamat, dengan mereka yang telah menempelkan diri pada tongkat perniagaan yang baik.

Mykhailo Dem'yan (di pusat) - Pemimpin Transcarpathian dengan pengalaman selama tiga tahun

Yak menjadi pemimpin

Ladang Ravlikov dari ladang Mikhail Demyan adalah roztashovna berhampiran Nizhniy Selyshchy (Transcarpathia). Kharchovikh ravlikiv, di hadapan Helix Müller, bersama dengan rakan perniagaan dari ric ketiga. Rasanya, setelah menjadi viral, lebih-lebih lagi anda mendapat sedikit maklumat mengenai kedatangan perniagaan yang luar biasa.

Ladang Ravlikovod tertidur, lebih tahu mengenai kedatangan perniagaan yang luar biasa

Dengan segelintir trenuvavsya viroshuvati grub ravlik di rumah dan telah mencuba realizuvati yogo. Poten Proyshov Navchannya di pinggir Eropah - ladang yak vidkriti ravlikov.

Bahagian satu hari untuk bermalam di Eropah adalah 100 Euro. Ale berkesempatan, navchannya, bagaimana untuk melonjak di Ukraine - suatu hari, zagal tentang ni mengenainya, - rozpovidan Mikhailo Dem'yan.

Rish pishov untuk penanaman ladang dan pembiakan ternakan. Nampaknya, peningkatan ladang bukanlah kepuasan yang murah: setelah 50 ribu dolar dalam vitrat, para sahabat telah menghentikan wang rakhuvati.

"Bagaimana saya dapat melihat ladang? Sangat mudah untuk membina ladang dengan ravlik: setelah membelinya, bau wap, menyiramnya sahaja, dan anda boleh menjualnya dalam bungkusan di restoran. Sekiranya anda berfikir demikian, potong akhatina dengan lebih cantik (sejenis ravlik rumah - pengarang) di akuarium rumah, - seperti ravlikovod ", - seperti Mikhailo.

Yak vidkriti ravlikov ladang?

Pada tong broodstock, Mikhailo sangat nakal dengan kenyataan bahawa, ketika ladang dibuka, bukan hanya perlu memasukkan broodstock (ravlikiv, kerana mungkin untuk menambahkan ikrinks, wain dan wain, tetapi sewa abo, saya mahu ia sangat mantap. [3]

Pertama, sudah tentu Vitrati menyalakan waktu mereka - mengapa mereka tidak membunyikan rakhuvati anda, ale tse tezh sen, - bahkan Mikhailo Dem’yan.

Pidpryumtsi merancang untuk viroshuvati 10 tan makanan per tan kawanan pembiakan. Secara keseluruhan, mereka memiliki kehadiran di 250 kotak - ruang pembiakan ibu, dan ladang di dekat pivhectar - untuk tanaman yang tumbuh.

Pidsobni menyatakan bahawa gudang tidak lagi rosak. Juga mencuri, untuk 10 tan viroshuvannya, anda memerlukan 11 tan makanan.

Lebih-lebih lagi, untuk gudang terdapat kekurangan makanan, makanan dimakan dan disuntik ke dalam kesihatan makanan..

Tergesa-gesa dengan fakta bahawa terdapat beberapa nuansa yang disuntikkan dalam kesihatan pembiakan bangunan: bukan jenis makanan yang betul - tidak mengukus, tetapi tidak begitu dengan makanan - anda tidak boleh membiak, masalah dengan rejim suhu ingin sekurang-kurangnya dua kali lebih tinggi - sekurang-kurangnya moluska mіzh.

Untuk memudahkan pengawalan nuansa, kami memasang alat kawalan, sistem kabut vologik, bagaimana menambahkan tahap vologosti, sensor suhu yang diperlukan.

Jadi viglyadaє ravlikova іkra. Saya akan menyerahkan permintaan dari jumlah gambut

Sama sahaja, anda perlu sentiasa memantau diri anda, untuk melihat ruang reproduksi. Ravliki sensitif terhadap perubahan, jadi anda perlu makan dalam selusin dan dengan waktu, dan keadaan suhu.

Penggantian dan logistik di Eropah terletak di bahu petani.

"Bukan seperti itu, ketika peti sejuk tiba di pintu, mengambil ravlik, dan kami segera mengambil wang - dan semua yang gembira. Itulah sebabnya saya memerlukan peti sejuk saya sendiri untuk menyimpan peti sejuk saya, ”- malah Mikhailo.

Selain itu, peti sejuk adalah salah satu pemikiran syarikat dalam senarai pengeksport terpenting Ukraine.

Yak z tan otrimat sepuluh

Pada awalnya mereka mengatur bar untuk menuai pada 10 tan ravlik. Masin dari 750-800 kilogram. Saya - sepuluh tan tidak dikeluarkan.

Yaksho lyudin pada rik pertama dari tan yang anda ingin memotong tanaman dari 10 tan ravlik, anda memerlukan planuvati usi vitrati yak selama 15 tan.

Nuansa penting sebelum permulaan betul - curi, bahawa makanan untuk arnab akan dihantar ke Ukraine sebelum diganti. Є tiga jenis makanan - untuk pembiakan, goreng dan setiap tahun.

Straw z ravlikiv, dimasak untuk dirasakan

Ale di Ukraine adalah bodoh: perlu untuk mengimport dari Eropah (dan untuk menaikkan harga makanan pada satu masa), atau untuk mengimport asas untuk makanan dan mengambil sendiri aspek asas.

Secara rasmi, tidak ada makanan untuk ravlik di Ukraine. Sekiranya mereka membelinya pada tahun 2018, ia mengatakan bukan "makanan untuk rabi" pada beruang, tetapi "makanan untuk puyuh".

Permulaan pembiakan perlu diperbaiki, sehingga rablik telah naik ke kanan, kumpulkan tenaga untuk memasangkan dan menampilkan ikri. Ravlik vidklade telah disediakan khas untuk orang-orang yang hebat, dan dia sendiri, lebih awal untuk semuanya, akan mati. Panggil mesej apabila anda menambahkan maksimum 10-15% individu hidup - itu wajar, seperti Mikhailo.

Ravlik іdkladaє dalam sumіsh, seperti di pendaki gunung. Zo 200 pembantu rumah dengan jumlah gambut untuk diisi dengan zagal hingga 10 tan

Untuk koleksi іkra, ia diletakkan di dalam inkubator dengan keadaan suhu yang terpisah. Haiwan kecil diinkubasi dalam kotak kecil, di tengah-tengah apa yang diperlukan oleh hari kulit untuk mempertimbangkan semula maklumat dari dunia lain. Slidkuvati, abi jangan lewatkan saat itu, jika memerlukan satu jam untuk bergerak ke peti sejuk.

Di sini ravlik tumbuh dan mendapat kekuatan

"Sekiranya anda melewatkan langkah tenang, ganti 10 tan yang dirancang dengan harga 10 tan, petani dapat memotong 2 tan, 5 tan, dan anda boleh bertahan seperti ini, yang baru tidak seperti kelas pertama", - seperti Mikhailo.

Dorosly Ravlik terbahagi kepada tiga kelas. Moluska paling popular diperkenalkan ke kelas pertama, moluska terbaik diperkenalkan ke kelas ketiga..

"Anggurnya walaupun kecil, tidak menguntungkan - tidak cukup tenaga, ia terlalu lama. Dan jika anda melepaskan rik viroshuvati yang menyinggung perasaan, virosta nabagato lebih awal, menurunkan masa utama, lebih awal kemungkinannya akan melahirkan іkru, dan bahkan ketika menuai, saya membiakkan matimemo tahu kelas ketiga ".

Ketibaan dan yak menuju kesesuaian diri

Ravlikivnistvo - malopributkova di sebelah kanan, seperti Mikhailo.

Tsіliy rickk terseksa, melabur sejumlah wang sen-jam-saraf, abi otrimati z 10 tan 15 ribu euro. Di Ukraine, bahagian rabi itu sendiri lebih tinggi: 1.5-2 Euro per kilogram rablik hidup. Memasak memang mahal, tetapi hak istimewa restoran, kafe, galeri merasa.

Selain itu, Dem'yan tidak setuju, Ravlik tidak akan membanggakan minuman yang hebat di Ukraine, tetapi Ukraine tidak akan meninggalkan kewangan, mereka tidak secara moral bersedia untuk hidup dengan ravlik.

Model itu tidak sesuai untuk pemerintah pemerintah untuk menepati pendapatnya - anggap diri anda di peta pelancongan.

"Transcarpathia terlihat dari wilayah lain dari jumlah pelancong, jadi kami senang dengan agensi pelancongan. Di ladang kami, anda dapat menggantikan lawatan dan mencicipi ravliks ”, - bahkan Mikhailo.

Ciri-ciri Persamaan Eropah

Di Eropah, ladang bukanlah sumber pendapatan utama bagi peniaga, perniagaan Mikhailo. Mereka tidak mencuba dan melakukannya secara langsung dengan petani. Tidak sukar untuk membeli 10-15 tan ravlik, mereka mempunyai orang tengah untuk itu. Stink of goiters'yazannya - letakkan sebilangan ravlik bernyanyi pada rik.

Petani Eropah Bagato menerima geran dari setiap barisan. Oleh itu, pengetahuan Mikhail bertanggungjawab untuk ladang baru dengan 110 ribu euro: 50 ribu - їхні, 60 wasм disampaikan oleh negara.

Pratsivniki dari ladang Transcarpathian Ravlikovo dengan produk mereka sendiri - sebahagian daripada tetamu festival dan makanan

І orang-orang yang berbau busuk berfikir,.

Penerimaan Eropah untuk ravlik untuk pergi, seperti di Ukraine, pada 1.5 Euro, ale vin menjual harga untuk 3.5 Euro, dan untuk kilogram 2 Euro, untuk satu tan - 2 ribu, untuk 20 tan - 20 ribu Euro per kilo.

Mohon pemimpin yang setara

"Sekiranya Lyudin benar-benar ingin menjadi pemimpin yang setara, maka dengan senang hati saya membeli achatina dan trimati sendiri di rumah di aquarelle. Saya tidak takut dengan persaingan: tidak ada persaingan di sini, tetapi ada pasaran antarabangsa yang besar - ada sepuluh ladang ditambah, sepuluh tolak - tanpa perbezaan, "- bermaksud Mikhailo.

Bagi orang-orang yang berkenaan, ada baiknya mendapatkan wang terakhir dari ladang, dan saya tidak mahu mengeluarkan wang sebanyak 50 tan ketika ladang akan sedikit kecil, dan ia akan berjaya. Saya tolong: abi di sebelah kanan, Bula Pributkova, tuntut viroshuvati ravlik dalam skala komersial.