Apa itu zukor

tsukor - kru, h. 1) Produk grub, licorice untuk menikmati adalah ucapan kristal, yang dapat disiapkan dari bit merah, tebu merah dan di dalamnya. 2) terjemahan. pl. tsukri /, i / v, khas Menamakan sebilangan spoluk organik transl. z berkumpulan dalam karbohidrat... Perbendaharaan Kata Tlumachy Ukraine

tsukor - [tsu / kor] kru, m. (ў) cr і... Perbendaharaan kata ortoepik movi Ukraine

tsukor - 1 imennik genus kolovik Grub produk zukor 2 imennik genus kolovik bernama sebilangan spoluk organik... Perbendaharaan kata ortografik bahasa Ukraine

Zukor, Adolph - Adolph Zukor Adolph Zukor... Wikipedia

kotsk zukor - bahagian Lz. Tsukor rafinad (hanya di Transcarpathia)... Glosari Lemkiv Govirki

polis itu adalah nama keluarga cholovich... Perbendaharaan kata ortografik dari bahasa Ukraine

tanah zukor - Lz. Serbuk Tsukrova... Glosari lemkivskoy govirka

67.180.10 - Produk Zukor dan zucristy GOST 5902 80 Alat Manisan. Kaedah untuk menentukan tahap pengisaran dan ketumpatan produk berliang. Daripada GOST 5902 58 GOST 17481 72 Proses teknologi dalam industri gula-gula. Syarat dan definisi GOST... Petunjuk standard nasional

Gambar Paramount - Jenis Perbadanan... Wikipedia

tsukroviy - a, e. 1) Lebih kurang. lakukan zukor 1). || Yakiy є tsukrom. || Bersungguh-sungguh. z zukru, zukri, z zukr. || Stos. sehingga penyediaan tsukru adalah keuntungan dari sirovini untuk yang baru. 2) Yakiy untuk membalas dendam terhadap tsukor, bagaty pada tsukor (mengenai roslini); zukristi. || Yaky vikoristovuyut untuk...... perbendaharaan kata tlumachny Ukraine

Anugerah Akademi untuk Gambar Terbaik adalah anugerah berprestij dari American Academy of Motion Picture Arts, yang disajikan setiap tahun. Berikut adalah filem-filem yang telah menerima anugerah ini sejak dimulakannya anugerah ini, serta calon-calonnya. Isi 1 Fakta menarik 2 Pemenang dan penama... Wikipedia

Zukor

Zukrom adalah produk licorice yang disebut "labu", yang juga disebut "vikoristovuyutsya" untuk karbohidrat sederhana (monosakarida dan disakarida). Perkataan "tsukor" bermaksud "tsukrozu" dalam bahasa umum, bagaimana keluar dari bit tsukrovaya dan alang tsukrovaya. Bit gula untuk membalas sukrozi 16-20%, buluh - 14-26%.

Pada harchuvanna tsukor vikoristovuyutsya yak:

 • tsukor-sisok;
 • serbuk tsukrova;
 • zukor kental, raffinad;
 • gula gula kapas;
 • zukor coklat;
 • tsukrov_ kulki-perlin (tsukor berbutir tinggi dengan kristal pada 3 milimeter);
 • zukerki (kristal dengan ukuran 2-3 sentimeter, dengan bentuk yang tidak teratur dan vidtink kecil berwarna coklat, dijual di kedai-muzium).

Harga makanan, menikmati dan kekuatan fizikal untuk merampas zukor dengan produk keperluan pertama.

Batkivshchinoyu zukru vvazhaєtsya Indiya. Di Eropah, orang Rom berjaya menang. Misteri pertama mengenai tsukor di wilayah Ukraine semasa bermula pada batu 1273, dan ia diimport untuk pertama kalinya "dari barang-barang di luar negeri." Dinasti Tereshchenk memberikan sumbangan yang besar kepada keunggulan Ukraine. Dari tahun 1925 hingga 1990, jumlah zukru di Ukraine meningkat 200 kali.

Dobova tidak memerlukan zukri lagi, seperti 30-50 gram, orang yang memprotes sering kali melebihi norma. Menurut statistik, satu orang mengeluarkan 40-50 kilogram zukru, atau 100-150 gram untuk dob, dan 3-4 kali dia mengubah badannya. Yak naslidok - untuk menumbuhkan zukru rivn dalam darah, untuk meningkatkan kolesterol, ancaman kegemukan.

Tsukor coklat - harga tsukor buluh, yang ditutup dengan kapur buluh. Yogo vygotovlyayut, sirap gula vivaryuchi untuk teknologi khas. Terdapat banyak jenis zucru coklat, kerana terdapat sedikit molase. Tsukor seperti itu mempunyai aroma yang kuat dan rasanya seperti rasa gurih. Tsukor coklat vvazayut produk yang bersih dan halus secara ekologi, proteologis bermaksud bahawa ada misteri rumah dan dapat meningkatkan nilai kalori.

Tsukor-Rafіnad Vinayshov pada tahun 1843 rotsі Swiss Yakіv Kristof Radiy, yang di kilang Cheruvian berhampiran kota kecil Dachіtse, de nini mendirikan monumen tsukrovі-Rafіnadu - kubus biliy. Menurut piawaian, kubus yang disempurnakan itu bersalah meningkatkan perbezaan air dengan suhu 60 darjah dalam 11-24 saat tanpa mencampurkan.

Untuk mencegah kegemukan dan warisan negatif yang lain, bagi mereka yang menghasilkan implantasi tsukru, vokalis tsukru, atau pidsolodzhuvachi. Bau itu semula jadi, sintetik dan sepotong. Pengganti tsukru tidak mengatasi buburan, tidak memindahkan tahap glukosa dalam darah, dan mereka akan berkembang lebih banyak, anizh zvyaniy tsukor.

Saya bukan tukang masak profesional, tetapi saya suka menghabiskan satu jam di dapur. Saya bukan pengarang semua teks, tetapi saya membincangkannya..

TSUKOR

1) Produk grub, licorice untuk menikmati adalah ucapan kristal, yang boleh disediakan dari bit merah, tebu merah dan di.

2) terjemahan. pl. tsukri, -iv, istimewa Menamakan sebilangan spoluk organik transl. kumpulan karbohidrat.

-cru, h. 1》 Produk grub, licorice untuk menikmati, ucapan kristal, yang boleh disediakan dari bit merah, alang-alang merah dan di.
2》 terjemahan. pl. tsukri, -iv, istimewa Menamakan sebilangan spoluk organik transl. kumpulan karbohidrat.

produk grub, yang mudah dicerna, hebat. nilai bertenaga (kalori), untuk memperoleh dari tebu merah atau bit merah; untuk membalas sukrosa 99.5%; razr_znyayut c.-pisok, c.-refinad dan c.-siret.

tsukor 1 imennik produk genus kolovik tsukor 2 imennik genus kolovik Namakan sebilangan spoluk organik

tsukor (tsukєr) tsukor◊ a licorice yak tsukor mengenai ulesliva lyudin (Franko)

(cengkaman) karung, tsukor-sisok; (payudara) rafinad, tsukor-rafinad.

gula tsukor-pisok - gula pasir, gula pasir

Apa itu zukor?

Tsukor adalah perkataan Ukraine yang bermaksud "gula". Menariknya, gula dan zukor, dari asalnya, adalah perkataan yang sama..

Dalam bahasa Rusia, kata "gula" berasal dari bahasa Arab "sukkar", setelah mengalami beberapa perubahan fonetik.

Perkataan "zukor" berasal dari bahasa Ukraine dari Jerman, di mana gula dilambangkan dengan kata "zuker". Nampaknya, semua teknologi gula datang ke Ukraine dari negara jirannya Jerman (ini adalah abad ke-19). Di Ukraine pada masa ini, pertumbuhan pesat kilang gula dicatat, yang melebihi jumlah kilang Rusia. Dan sebelum itu tidak ada gula di Ukraine. Orang biasa tidak memakannya, kadang-kadang merasa puas dengan madu (juga tidak murah untuk orang miskin) atau lobak kukus.

Dalam bahasa Jerman, kata "zucker" berasal dari kata Ibrani "sukar", dan "sukar", pada gilirannya, dari sukkar Arab yang sama. Maksudnya, jalan kata yang sama ke Ukraine memakan waktu lebih lama daripada ke Rusia..

Tetapi sekarang kedua-dua perkataan ini didengar dengan cara yang sama sekali berbeza, seolah-olah mereka orang asing. Anda lihat, bahkan orang Rusia harus mengajukan soalan, apa itu "tsukor". Ini disebabkan oleh perbezaan budaya dan sejarah kedua negara jiran tersebut..

Lihat ciri zukru

Lantai adalah produk yang berbeza dari yang kita tahu. Ketahui mengenai gambaran besarnya, semasa anda mencari beberapa tanda. Є Untuk membuat klasifikasi, berdasarkan kriteria berikut: jenis syruvina, warna, jenis atau konsistensi produk minuman keras. Tsikavo? Todi chitaєmo!

licorice simeyka

Zrozumіlo, tsukor-sisok atau tsukor granulasi yang paling popular dan paling popular. Sebaliknya, terdapat versi klasik produk halus - kental. Sama dengan dua vidi dan іtrіchayuyut paling kerap di polis kedai, dan juga vikoristovyu di pengemis dan kulіnaria. Bit gula kental dan berbutir dengan jalan melalui pemprosesan bit merah.

Ia adalah tsukor coklat gelap, yang tidak begitu kerap dilihat di kaunter kedai. Maklumat mengenai yang baru tidaklah besar, sehingga banyak pembeli dapat mencapai jumlah keseluruhan jenis yang popular untuk semua produk. Lihat zukru riznomanitni, saya varto berkenalan dengan wakil kulit keluarga malt.

mengisar zukor

Vidomi juga yak tsukor-pisok, berkeringat, mengantuk. Walau bagaimanapun, produk ini dihasilkan paling kerap oleh alat memasak profesional, dan tidak begitu mudah untuk mengetahui siapa yang menjual makanan. Butiran zukru adalah razr_znyayayutsya pershu cherga mengikut ukuran tanpa bahagian tengah butiran itu sendiri. Krym, lihat zukru dan ciri khasnya berdasarkan klasifikasi yang sama - menurut pengiktirafan wilayah.

Sami adalah zukor yang mewah, yang dapat anda ketahui dalam kiub kulit, pakar gula menyebutnya Gula Biasa. Produk sebenar diperlukan untuk sebilangan besar resipi, yang digunakan dalam buku-buku sekolah. Tuan yang berjaya untuk menyediakan pencuci mulut yang lazat. Kami mencari produk yang ideal yang boleh digunakan untuk tujuan kemenangan dalam bidang gula-gula dan budaya. Untuk melihat tsukor i yang berlebihan di ladang kharchov.

Lihat ciri zukru, karena sudah palsu, memperbesar batang klasifikasi, yang berdasarkannya terletak pada area produk perwakilan. Oleh itu, lebih baik anda mengetahui lebih banyak mengenai jenis yang tidak berharga, yang tidak sering dilihat di rak kedai..

Lihat zukru gula-gula

Pada jam Denmark, bidang gula-gula dan kuliner berkembang untuk traktor khas. Dan rasa yang paling istimewa dari rasa hidangan tersebut diperkaya dengan jenis Bahan perwakilan yang unik. Jadi, sebagai contoh, ada jenis tsukru tertentu, yang telah tersebar luas dalam bidang profesional:

 • Buah tsukor disembuhkan dengan minuman yang tinggi dari semua gula-gula profesional dan kulinariv. Semua di sebelah kanan dengan kristal satu sisi dan ciri-ciri lazat. Produk Denmark paling kerap digunakan untuk menyediakan jeli dan puding yang lazat, agar-agar buah dan minuman kering. Struktur pecahan satu sisi yang besar tidak membenarkan produk mengendap ke bawah, tetapi ini bermaksud bahawa penghisap buah adalah komponen yang ideal untuk menyediakan jumlah kering.
 • Tsukor pembuat roti tumbuh lebih banyak lagi dengan kristal satu ukuran lain, kadang-kadang sebagai analog buah. Nama produk berwarna merah untuk membincangkan bidang perniagaan. Baking tsukor vyroblyaєtsya viklyuchno untuk profesional. Tse bermaksud щ.
 • Chim tsukor yang sangat halus mirip dengan tsukor-sisok, tetapi ia tetap sama. Ia digunakan secara meluas untuk menyediakan meringue dan pai dengan konsistensi terbaik. Ikuti kebiasaan makan minuman yang lazat, jadi sebagai produk lelaki, makanan lebih efisien pada suhu rendah.
 • Serbuk Tsukrova. Jenis zvik lain untuk semua zukru butiran. Saya mempunyai serbuk gula-gula di rumah saya sendiri, saya akan menggunakan klasifikasi, yang berdasarkannya ada penyapu.

Untuk semua jenis perakhovannyh vische, ia juga zukor kasar. Zrozumіlo, jadi ukuran kristal di seluruh julat lebih besar, lebih rendah pada produk bijirin. Vikoristovuyutsya paling kerap untuk menyediakan semua jenis fondan, minuman keras dan tambalan gula-gula untuk pencuci mulut. Kristal yang hebat mempunyai satu ciri khas - ia tidak jatuh pada glukosa dan fruktosa pada suhu tinggi..

varieti coklat

Kepelbagaian kristal warna coklat tidak bermasalah, dan jenis utama poliagus dalam kepekatan molase adalah pertuturan, sebilangan besar adalah asal-usul bahan gula-gula utama. Razrіznyayuyut coklat іsukru dari sirap, dan otryuyut yogo dari garis besar tsukrovy dengan kaedah mengukus sirap yang dipintal.

Variasi kristal dengan putar yang terang, atau vidtinkom coklat seperti ais tanpa ciuman. Walau bagaimanapun, saya menghormati anda kerana membuat pelbagai jenis primitif, kerana mereka tahu makanan mereka di kawasan gula-gula dan masakan:

1. Bezposredno sendiri adalah zukor coklat, julat warnanya bervariasi dari warna coklat muda hingga warna coklat pekat. Vikoristovuyutsya untuk penyediaan sos segar, malt vip dan pulut.

2. Perhatikan dan pandangan yang unik dan adil, gambar yang menunjukkan warna merah dan merah. Untuk mencipta jenis bituk bit dan reed tsukru yang paling popular, mereka mencipta ciri khas nasi dan kekuatannya. Oleh itu, sebagai contoh, produk mewah, obsesi dari kumbang merah, boleh menjadi produk yang putih dan segar. Semua berbaring dari langkah pembersihan.

Vidtinki Mexico

 • Turbin harus digunakan secara meluas untuk pengeluaran makanan dan penyediaan karya gula-gula. Ini adalah kristal kecil yang diakui, julatnya berkisar dari coklat muda hingga coklat. Volodya dengan bau melasia yang halus.
 • Muscovado. Untuk sutta-nya, pangeran dari najis buluh tsukor. Muncul sebagai molase coklat gelap, berketumpatan tinggi. Untuk memberikan produk yang melekit, yang banyak digunakan untuk batang minuman khas, minuman sejuk dan pencuci mulut. Muscovado adalah ramuan yang sangat diperlukan untuk menyediakan sos berangka dan barbeku.
 • Demerara. Ragam Denmark terbuat dari beras yang berisi dengan riak perednaya. Pertama-tama, tsukor Demerara dapat membalas dendam dengan sejumlah besar molase dan menjadi kaya rasa dengan tekstur vologo, seperti muscovado. Tsei adalah pelbagai masakan utama yang banyak digunakan untuk menyediakan vyshukanoy vipichka, teh eksklusif abo kawi. Populariti pelbagai ini digunakan dalam masakan Mauritania.

Pemandangan tsukru yang unik dan sesuai

Di wilayah India, Nepal, Pakistan, dan Shri-Lanka, tsukor sawit sangat popular. Produk ini dicuci dari kelapa, sawit halus atau anggur, serta dari tebu gula-gula dan ARENGO. Yogo vіdtіnki berkisar dari coklat muda hingga burik. Treacle berpusing dengan itik bersahaja. Zukor sawit banyak digunakan untuk menyediakan sos, sup, pencuci mulut dan ramuan masakan tradisional yang lain.

Tsukor Mexico - Piloncilo - shirokovikoristovuyutsya kerana menyediakan hidangan masakan kebangsaan yang lazat. Produk ini paling kerap dikembangkan bukan dalam bentuk yang kerap, seperti rakan sejawatnya, tetapi pada pandangan mengenai piracytes atau cerucuk kecil (sebelum ucapan, saya akan menamakan produk minuman keras). Pilonchillo membangkitkan aroma malap dan anisovy yang berpusing terang, dan setelah anda menanam zucor Mexico, anda dapat melihat sirap molase yang kuat.

produk gula-gula

Pada halusinasi masakan dan gula-gula semasa, tidak hanya terdapat jenis tsukru-pisu khas tetapi raffinada. Terdapat jenis produk malt khusus lain, yang juga boleh dibawa ke jenis malt.

Otzhe, senarai tersebut ditunjukkan dalam zukor terbalik, yang termasuk dalam hasil pengedaran sukrosa. Produk disimpan dari bahagian fruktosa dan glukosa yang sebenar, dengan konsistensi nipis dan zucru berbutir malt nabagato. Produk Denmark paling kerap berjaya di perusahaan industri grub untuk pengeluaran produk alkohol atau madu. Tsukor terbalik akan merawat doktor dengan berkesan dan mengawal proses penghabluran.

Svitla molase є invertnogotsukru. Keseluruhan produk mudah dimasak di rumah - untuk pemanasan yang mencukupi, sebilangan kecil air, asid sitrik dan tanpa bahagian tengah zucru butiran itu sendiri. Sirap Otrimaniy boleh menjadi vikoristovuvati untuk menyediakan pencuci mulut yang paling popular.

sirap maple

Anda juga tahu bahawa jika anda melihat banyak makanan dan minuman, sekarang saya sangat menghormati produk lain, yang juga dapat digunakan untuk pelbagai Bahan-bahan yang sejuk dan gula-gula. Pergi untuk sirap maple. Licorice lasoschi viroblyayut dari maple merah merah, hitam atau khas. Saya mengambil sirap selama sejam "menangis" sebatang pokok - membetulkannya dari yang sengit dan mengakhirinya di dapur.

Hampir 80% daripada semua pengeluaran sirap maple pergi ke Quebec, Kanada, dan 6% dari bekalannya berasal dari American Vermont. Keluar dari warna biru, adalah klasifikasi sirap maple: Rizvid Amerika dan Kanada.

Komik khas adalah dengan hormat mencari produk Kanada. Di wilayah Rusia dan Eropah, sangat mustahil untuk membeli sirap maple sepenuhnya. Makanan tilki secara keseluruhan - kepuasan tidak murah.

kepakaran tsukru

Mengikut jenis minuman keras, produk tersebut dilihat zukor-pisok dan deyaki vidi zukru-raffinada.

Kristal Pressoovan sukrosa, seperti di sebelah kanan menyerupai anjing, dengan nama yang sama. Rafіnad dihancurkan menjadi kiub tsukor yang sangat besar. Garnie cubes untuk menyiapkan teh abo kawi - ambil sedikit peras dengan penjepit, atau dengan sudu. Dan paksi untuk resipi masakan atau gula-gula lebih cantik daripada produk vikoristovuvati.

Dengan fikiran yang berbeza, pencuci mulut Bahan licorice dapat memakan hingga 8 batu, para penunjuk perasaan muntah untuk saling terhubung dengan lebih indah dengan lebih dari dua batu..

Sukrosa mungkin tidak melekit kayu manis. Dengan adanya penyakit tunggal, granulasi zukor tulen digantikan dengan analog sekeping atau semula jadi.

tsukor ridky

Riznomanitnі vid tsukru-pisu dan tsukru-raffіnduce tidak makan produk kering. Terdapat juga jenis produk malt khas - zukor langka, yang sering dilokalisasi di perusahaan industri grub. Untuk sutta-nya, terdapat perbezaan yang besar antara kristal dan air. Jenis sirap buvak decilkoh:

 • Ridkiy zukor dari kategori "Extra" є sirap malt, untuk menyediakan zukor vikory dengan kemurnian tinggi. Bezposredno sirap itu sendiri ringan zhovtuvatiy vidtinok.
 • Ridky tsukor dari kategori pertama.

Sirap gula untuk digunakan dalam industri gula-gula dan masakan untuk membuat jeli, jem dan pencuci mulut yang lain.

Zhovty macam

Hasil daripada wiski malt, adalah mungkin untuk membuat novel mengenai mereka yang hanya sebilangan besar jenis produk licorice. Okremu uvagu varto zvurnut pada jenis zukov zhovty, kerana ia keluar dengan konsistensi pulpa. Untuk menghabiskan їkh di pinggir Amerika Latin dan Іndії. Kristal yang hebat, cetakan molase di permukaannya, serta kilauan khas - sumbu padi yang diberikan kepada spesies.

Di deyaki krainakh m'yaki macam tsukru otrimuyutz dibersihkan tsukru dengan garis besar. Untuk keseluruhan bahagian ini menebal dan mencurahkan ke tempat-tempat, yang mana jisimnya lebih sukar dan dihancurkan menjadi shmat.

Isnu dan zovsim adalah pelbagai unik - tsukor Kendi. Anggur adalah kristal okremi, banyak yang mencapai 5 m. Tsey varietas digunakan untuk membuat teh, minuman kawi dan anshikh.

Muncul, navit produk yang paling popular boleh velmi riznomantny.

Zukor. Cornish di Skoda zukru. Yak vibrati tsukor

Orang telah lama mengenali rasa tsukru: seluruh perang Alexander the Great telah berjuang selama satu jam terakhir kempen India - tsar akan dapat memenangkan kekayaan di pusat kekukuhan..

Kemudian orang datang untuk memiliki zukor, vikoristovuchi roselini: Cina - sorgum, Indusi - delineate, Polandia - birch sik, dan Rusia - bit merah, dan tahun ini kami gembira dengan semuanya. Raffinovaniy tsukor biliy, ale yogo kristaly prozorі - kepada orang yang berada di luar air, menang її bukan barvlyu.

Tsukor abo shkidliviy coklat

S'ogodnі semua pemakanan tsіkaviy: tsukor coklat atau shkіdliviy? Tentunya, kedua-duanya, dan insya, ale skoda tsukru pada satu masa memperlihatkan dirinya dengan lebih kuat, tidak jika tidak pada masa lalu: orang yang membangkitkan imaginasi dan daya hidup mereka sendiri, telah hadir dengan produk seperti yang tidak dapat dilakukan oleh nenek moyang kita.

І semua sama, mengenai menganiaya zukru

Sebelum doktor menunjukkan, tubuh kita tidak dapat hidup tanpa kejayaan: peredaran darah otak akan hilang, dan kemudian akan ada sklerosis otak. Tidak semuanya nampaknya dapat mengurangkan perkembangan trombosis dan pembentukan plak di dalam kapal; hujan salji juga menjadi mangsa kekejangan, sehingga mereka dapat membalas dendam dalam tsukri; tsukor diadopsi dalam norma hati dan limpa.

Lasunam, bagaimanapun, terlalu awal untuk mendengar: mari kita bicara tentang gula, dan lebih cepat mengenai mereka yang membalas dendam dalam produk semula jadi, dan bukan mengenai halus, mayzhe ditambahkan ke semua sajak. Otryuyuchi tsukor dari buah-buahan, sayur-sayuran, madu, sutta saya tidak selamat untuk penyakit kronik: tsukru semulajadi mudah terbiasa, dan mudah untuk mengelakkan organisma tenaga;.

Gudang dan nilai kalori zukru

Gudang Tsukru - tse karbohidrat: їх pada mayzhe baru 99%. Vіtamіni zukru nevіdomі; є Dalam galian mineral baru - pelbagai kalsium, natrium, kalsium dan zalizo. Dan paksi zukor bagatiy dalam kalori - dalam 100 g produk їх hampir 400 - plus-minus 10 kcal.

Vzhivannya zukru

Peringkat Yakim adakah orang tinggal tsukor? Sangat praktikal bagi kita untuk melakukannya sepanjang masa: ada baiknya menambahkan makanan dalam produk makanan - membeli dari mereka yang tidak memerlukan minuman keras. Tidak lama dahulu, hampir 150 tahun yang lalu - dengan cara yang baik: tsukor dijual di farmasi, dan tidak semua orang dapat membelinya - orang biasa tidak dapat diakses.

Bertahun-tahun di dunia menghabiskan banyak zukra: sebahagian besar - dalam garis besar, dan 40% - dalam buryaks. Sukrosa - harga nama saintifik untuk zukru - dibahagikan kepada glukosa dan fruktosa dalam organisma, dan apabila terdapat lonjakan tenaga - paksi yang kaya dengan cara suka "minum" dengan malt.

Tsukru adalah sama halus - mi z'yidaamo kaya: di tengahnya hampir 50 kg per rik, walaupun angka itu sangat diremehkan - walaupun vrahuvati semua tsukor, hanya senang ditambahkan dalam produk dan buah-buahan. Orang Amerika adalah penduduk Amerika Syarikat, lima lebih banyak lagi: hampir 70 kg per rik bukan masalah besar dalam keseluruhan kemakmuran dan pembangunan tanah, sepanjang jam jumlah penyakit obesiti bertambah. Di antara pasukan, kami tidak memerlukan penyempurnaan tsukor, tetapi tidak mengapa, doktor telah menetapkannya - sekurang-kurangnya 30-50 g untuk tambahan untuk orang tua, termasuk tsukor, yang harus ditambahkan pada produk siap pakai, seperti ramuan buatan sendiri.

Skoda zukru

Secara ringkas mengenai Skoda tsukra: jika anda bazhanna, anda dapat membaca topik dengan lebih terperinci, ale "shkidlivost" dalam chimalo dyysno baru.

Yoogo secara kekal dan luar biasa dengan perkembangan penyakit jantung dan menghakimi, melemahkan kekebalan tubuh, kem pogirshuє shkiri dan warna kecaman. Pencinta licorice mempunyai snickers lebih awal: tsukor dimakan oleh kualiti kolagen dan jumlah radikal yang kuat.

Untuk kekebalan, tsukor hanya gnarly: untuk pertama kalinya dalam kehidupan sebilangan besar - misalnya, kue, rasa atau coklat tsukerki, kemampuan organisma menurun mungkin 20 (!) Kali, dan dalam jangka masa tersebut orang mungkin berumur 8-10 tahun. Anda tidak boleh terkejut dengan kenyataan bahawa kita sering dijangkiti oleh wabak selesema dan orang-orang yang paling berjangkit yang sakit: orang dengan "anak-anak yang sakit" untuk kekebalan.

Untuk memperoleh zukru, anda memerlukan banyak kalsium, kerana dalam lasun mudah keluar dari kista - ia akan menyekat osteoporosis; gigi penggemar minuman keras dalam keadaan baik, untuk melihatnya dengan betul.

Menambah lemak dapat tumbuh dengan cepat apabila gula disimpan: jika simpanan glikogen di dalam ketuhar menjadi "membeku" - glikogen akan terbentuk dari gula, lemak akan disimpan di sana, kerana kita tidak memerlukannya di perut kita. Nah, zukor hidup bersama dengan lemak - dan sering kali - kegemukan telah diperintahkan oleh Lyudin shvidko, dan saya tidak dapat bangun untuk melihat kecerdasan, jika saya mengumpulkan banyak vagi berbulu.

Tsukor viklikak menyokong selera makan yang tidak dicetak: neuron di otak, yang sepertinya dapat mengawal rasa lapar, berhenti berfungsi seperti biasa, dan organisma "berkeliaran" - orang akan berulang-ulang kali. Rasa lapar yang tidak bermaya untuk mengalami penurunan mendadak dalam kadar glukosa dalam darah sepanjang hari lebih banyak orang melihat harganya lebih dari sekali, setelah makan donat atau coklat.

Kumpulan Vitali Di samping itu, penting bagi kita, dan wanita perlu menambah stok secara beransur-ansur, walaupun gula putih diperkenalkan, organisma gangguan vitrachati: tanpanya, mustahil untuk memperoleh organisma, tetapi dalam beberapa sistem diperlukan, dan untuk menghasilkan kekurangan. Walaupun orang kaya dengan malt, walaupun pada masa yang sama, terdapat vitamin, mereka menghidap penyakit shkiri dan myaziv, anemia; zirah berkurang, penganiayaan dipecah, jumlahnya banyak terima kasih, serangan jantung, dll. Sekiranya zucor semula jadi berkembang, dengan produk semula jadi, bersama-sama dengannya kita akan menerima satu set vitamin untuk pemprosesannya, jadi lebih mudah untuk mengasimilasikannya dengan tubuh.

Beri laporan mengenai zukra Skoda dalam undang-undang pendek, semuanya tidak mungkin dilakukan.

Anggur disisipkan secara negatif ke dalam robot daging jantung, dan dengan daging jantung yang terlalu kecil, anda dapat menemuinya melalui distrofi daging jantung dan pembelian Ridini, pose Sudin.

Tenaga tsukor tidak memberi kita gaya, tetapi kita membuangnya: memenangi kekurangan vitamin viklikak - kita berada di depan tiamin, dan hipoglikemia adalah kem yang tidak selamat, ada baiknya membawanya - kadang-kadang Komi - membawa hasil yang membawa maut.

Adalah mungkin untuk membawa tsukra ke tekanan yang berpanjangan: jika tsukru dalam darah sentiasa "melompat", ia kuat, sel dan tisu tidak berada dalam beban, dan pengetahuan tentang ini tidak dapat.

Skoda tsukru dapat dilihat dengan jelas pada pantat sederhana: betapa kerennya memberi tsukru, kemudian setelah 3-4 tahun muncul kelembapan di matanya - kebanyakan orang tidak memikirkannya.

Yaki vidi tsukru Krismas vidomi terbaik

Mengenai permen bit dan buluh yang sudah hilang, baiklah, ya: Rusia mempunyai aroma rіdkіsnі, ale di sejumlah wilayah yang utama.

Anda boleh mendapatkan maple tsukor dari Kanada - dari jus maple: anda mengambilnya seperti ini, seperti kami mempunyai pokok birch, dan kemudian anda boleh meminumnya - Orang Kanada selalu senang hidup, dan menjualnya di negara kita.

Zukor sawit terobsesi dengan jus kelapa dan telapak tangan yang lain: sangat menggegarkan di pulau-pulau Pasifik dan lautan India, di Pivdenniy dan Pivdenno-Shidniy Asia - kemenangan untuk tinggal bersama tiga penduduk, dan dengan sajak terang.

Sorghum tsukor tidak hanya beredar di China, tetapi juga di beberapa negara Amerika Syarikat. Tidak mudah untuk memotong tsukor dari tangkai sorgum, dan kaedahnya tidak lebih popular, tetapi semuanya sama untuk diambil: sorgum adalah garis ros yang kuat hingga kering, dan mungkin di kawasan yang tenang, di mana budaya ini sangat disukai oleh hati..

Yak vibrati tsukor

Ini jelas dari apa yang telah dikatakan, bahawa tsukor biliy diperlukan untuk hidup di yakomog rіdshe, walaupun masih tsukor coklat dan buryakov yang tidak bersih - anshi vidi di Rusia.

Dalam gula-gula coklat terdapat lebih banyak mineral, dan vitamin navit, ale kostu vin sayang. Satu-satunya tolak ialah kita dapat membuat anggur, tetapi tidak ada cukup kotoryya yang baru: penyempurnaan zukor yang sama, perubahan dengan molase. Cuba ketahui tsukor coklat mungkin warna hitam atau emas, dengan kristal yang tidak selesa: anggurnya melekit, dan apabila digantung, lebih sukar - di kedai-kedai anggur tumbuh di pinggir.

Cupuvati zhovtuvaty buryak tsukor yang lebih sederhana: wain najis, sedikit nikmat khas - tidak dapat dinikmati, kayu manis, dan tsukor tsukor lebih murah daripada coklat.

Zukor, Adolf

Adolf ZukorAdolph zukor
(1921)Tarikh lahir7 Januari 1873 (1873-01-07)Tempat lahirRiche (Kerajaan Hungary)Tarikh kematian10 Jun 1976 (1976-06-10) (umur 103)Tempat kematianLos Angeles (California, Amerika Syarikat)KewarganegaraanUSA USAProfesionpengasas syarikat filem "Paramount Pictures", pengarah dan penerbitIMDbID 0958532Adolph Zukor di Wikimedia Commons

Adolf Zukor (semasa kelahiran Adolph Cukor, Hungaria Zukor Adolph; 7 Januari 1873 - 10 Jun 1976) - orang asli Hungary, yang mencipta syarikat filem Paramount Pictures di Amerika Syarikat [1].

Kandungan

 • 1 Tahun-tahun awal kehidupan
 • 2 Kerjaya filem
  • 2.1 Pemain Terkenal
  • 2.2 Gambar Paramount
 • 3 Catatan
 • 4 Sastera
 • 5 Rujukan

Kehidupan awal

Zukor dilahirkan dalam keluarga Yahudi di Riche (Hungary), yang kemudian menjadi sebahagian dari Kerajaan Austro-Hungarian. Pada tahun 1889, pada usia 16 tahun, dia berhijrah ke Amerika. Seperti kebanyakan pendatang, dia bermula dari awal. Ketika pertama kali datang ke New York, dia tinggal di sana bersama keluarganya dan bekerja di sebuah kedai upholsteri, di mana seorang teman merekrutnya sebagai magang. Zukor bekerja di sana selama dua tahun. Ketika dia memutuskan untuk mengambil kerja bebas dan menjahit produk bulu untuk dijual, dia berusia sembilan belas tahun dan seorang pereka yang berpengalaman. Pada tahun 1893, dia tertarik dengan Pameran Dunia di Chicago, yang didedikasikan untuk penemuan Amerika oleh Columbus, dan memutuskan untuk melakukan perjalanan ke Midwest. Sesampai di sana, dia memulakan perniagaan bulu. Dan pada musim kerja kedua, kakitangan Zukor Novelty Fur Company diperluas kepada dua puluh lima orang dan sebuah cawangan telah dibuka.

Kerjaya filem

Dia mula bekerja di industri filem ketika, pada tahun 1903, sepupunya Max Goldstein datang kepadanya untuk mendapatkan pinjaman. Mitchell Mark memerlukan para pelabur untuk mengembangkan rangkaian teater, yang pertama adalah Edison's Hall di Buffalo. Dewan ini menampilkan penemuan Thomas Edison yang menakjubkan: fonograf, pencahayaan elektrik dan gambar bergerak. Zukor tidak hanya memberi Goldstein wang, tetapi bersikeras untuk membentuk perkongsian untuk membuka pertubuhan serupa. Rakan kongsi lain dalam usaha itu ialah Markus Lov.

"Pemain terkenal"

Pada tahun 1912, Adolph Zukor mengasaskan Syarikat Filem Pemain Terkenal - dengan slogan iklan "Pemain Terkenal dalam Main Terkenal" - sebagai pengedar Amerika Les Amours de la reine relisabeth dari Amerika, yang dibintangi oleh Sarah Bernhardt. Pada tahun berikutnya, dia mendapat sokongan kewangan dari saudara Frohman, impresario teater yang berpusat di New York. Tujuan utama mereka adalah untuk membawa pelakon teater unggulan ke layar lebar. Zukor terus mencipta The Prisoner of Zenda (1913). Dia membeli sebuah persenjataan di 26th Street di Manhattan dan mengubahnya menjadi sebuah studio filem Chelsea, yang masih digunakan hingga kini. [2].

Gambar setara

Studio ini berkembang menjadi Pemain Terkenal-Lasky dengan pengarah bersama Jesse L. Lasky dan kemudian Paramount Pictures, di mana dia berkhidmat sebagai presiden hingga tahun 1936, ketika dia menjadi ketua dewan pengarah..

Zukor merevolusikan industri filem dengan mengatur produksi, pengedaran dan pengedaran filem di bawah satu syarikat.

Zukor juga merupakan pengarah dan penerbit yang berpengalaman. Dia meninggalkan Paramount Pictures pada tahun 1959 dan berkhidmat sebagai Pengerusi Kehormat sehingga kematiannya pada usia 103 tahun..

Pada tahun 1980, musikal "The Biograph Girl" diciptakan, didedikasikan untuk pelopor filem senyap, di antaranya bernama Zukor.

Zukor

Pengenalan

Tsukor adalah nama pobutova untuk sukrosa. Reed і buryak tsukor (tsukroviy pisok, raffinad) adalah produk makanan yang penting. Sukrosa suksin (sukrosa) harus diletakkan pada karbohidrat, yang digunakan dengan kata-kata meriah yang berharga, sehingga tubuh akan dibekalkan dengan tenaga yang diperlukan. Pati juga boleh ditambahkan ke karbohidrat, yang cenderung tidak diserap oleh badan. Sukrosa dengan cepat terbelah di saluran herba menjadi glukosa dan fruktosa, sehingga masuk ke dalam aliran darah.

Glukosa akan memberi lebih daripada separuh tenaga vitrates kepada badan. Kepekatan glukosa normal dalam darah tumbuh pada tahap 80-120 miligram gula dalam 100 mililiter. Glukosa baik untuk fungsi hati kata-kata anti-toksik, dan ia mengambil bahagian dalam pendidikan apa yang disebut jarum suntik muda dan asid glukuronik. Paksi apa yang diambil oleh zukru berada di tengah, atau pengenalan glukosa ke dalam vena dianjurkan bagi mereka yang sakit hati,.

Gula adalah berat molekul rendah karbohidrat (mono - dan oligosakarida). Deyakі dari mereka membangkitkan semangat minuman keras. [1]

1.Istorya zukru

Batkivshchyna tsukru - Indiya (Sanskrit शर्करा (śarkarā) - Solodky), dalam Filem Rusia dan Eropah, ia diletakkan melalui Arab. سكر "Sukkari". Di Eropah, tsukor diketahui oleh orang Rom. Biji gula-gula coklat dimasak dari jus buah gula-gula dan diimport ke Eropah dari India. Mesir, wilayah Empayar Rom, menjadi perantara dalam perdagangan dengan India. Tsukrovy Piznish akan menguraikan kemunculannya di Sisilia dan di Holy See of Spain, walaupun pada jatuhnya Empayar Rom, tradisi Bula telah hilang.

Sejarah tsukru di Rusia sedang diperbaiki sekitar abad XI-XII. Sekiranya tsukor dibawa untuk pertama kalinya, hanya pangeran dan kedekatannya yang dapat mencubanya. Yang pertama di "ruang tsukrova" di Rusia dibesarkan oleh Peter I di telinga abad ke-18, dan sirovin untuk tsukru diimport dari luar wilayah. Pada tahun 1802, menjadi mungkin untuk membuat tsukru dari kumbang vichiznya - kumbang tsukrovyh dari sekelompok kecil Tuloi, dan kemudian berhampiran wilayah Bagatokh di daratan.

2. Zukru yang sangat gembira

Jam terpanjang hidup dengan gula dan pengenalan dalaman larutan glukosa pekat digunakan sebagai kaedah berkesan menangani penyakit sistem jantung-vaskular, saraf dan herba.

Di sisa batu, para pendakwah bergantung pada perlunya penanaman produk [2]. Ditetapkan bahawa pada musim panas dibanjiri oleh kehilangan metabolisme lemak, untuk meningkatkan kepekatan kolesterol dan gula dalam darah, untuk memperkenalkan disorganisasi dalam fungsi sel darah.

Untuk meningkatkan kolesterol dalam darah, sifat mikrokarbohidrat yang diambil oleh diet dimasukkan: yang paling aktif dalam semua laktosa biasa, dalam hal sukrosa, seperti di jantungnya sendiri terdapat lebih banyak glukosa kolesterol kolesterol. Peningkatan kepekatan darah dalam darah, perubahan dalam penembusan dinding arteri, membolehkan anda menggunakannya dengan senang untuk dimasukkan dalam jangka hayat baru dan untuk meningkatkan perekat trombosit.

Bukan doktor gigi vipadkovo memikirkan hakikat bahawa kaum orang yang diculik sangat rentan terhadap penyakit obesiti, sebilangan zukru tidak melebihi 15% dari pemborosan yang berlebihan.

Ahli kardiologi menganggap bahawa sebagai hasil daripada peningkatan kandungan kalori, penggunaan untuk pertumbuhan gula pada orang, yang tidak terlibat dalam latihan fizikal, digunakan untuk meningkatkan jumlah tenaga dan perkembangan aterosklerosis yang tinggi..

Di sebelah kanan, semuanya ada dalam kenyataan bahawa mereka hidup dalam jumlah yang mudah diserap, mereka minum dari usus ke dalam aliran darah tanpa diserap dalam karbohidrat dan diseret keluar (dan jika berulang kali, maka boleh jadi buruk) dari alat sarang untuk makan.

Dalam fikiran normal, hormon buburan makanan adalah insulin dalam organisma fungsi pengatur metabolisme karbohidrat. Pembiak tsukor insulinu dibesarkan di dalam ketuhar dan di daging di glikogen, dan sebahagian tsukru berubah menjadi lemak. Keperluan badan untuk karbohidrat di gudang tengah adalah 400-500 gram, dan dalam litium 100 gram kurang, jadi 300-400 gram.

Slaid vrahovuvati, scho dalam karbohidrat - tidak menghilangkan zukor, tetapi madu, buah, produk fermentasi, bijirin. Ini adalah bagaimana tsukri sederhana (buluh, buryak, anggur) berbadan ringan di dekat air dipanggil dan cepat-cepat meresap ke tempat perlindungan. Untuk memastikan peralihan gula dari darah ke tisu, disarankan untuk mengganti karbohidrat halus (malt, confectionery virobi dan іnshe) dengan pati.

3. Wakil tsukru

Anda boleh mengganti gula dengan madu atau buah, yang dapat menggantikan fruktosa dan glukosa. Dalam sel hati, fruktosa fosforilat, dan kemudian dipecah menjadi triosi, yang dapat digunakan untuk sintesis asid lemak, yang dapat menyebabkan obesitas, dan juga hingga pertumbuhan trigliserida ditambahkan ke dalam darah. ia juga sering diubah menjadi glukosa semasa glukoneogenesis) [3]. Buah-buahan dan buah beri terutama kepada organisma tumbuhan dan bukannya vitamin, asid organik dan garam mineral. Bjolin madu juga dapat membalas dendam terhadap vitamin, asid organik, garam, fermentasi, botol dan di dunia yang sama yang disuntik pada tubuh, walaupun bukan sukrosa (hingga 2%) dan kandungan kalori juga dapat memakan hingga 50-60 gram sehari. Slid juga bermaksud madu є alergen.

Pengganti zukru (xylit, sorbit, aspartame), seperti malt dan viglyadom kalous sedikit dilihat dari grub zukru, mereka boleh menang sekiranya kegemukan. Untuk penaik, ambil cukup banyak orang dalam minuman keras sehari 40 gram xylite. Lindungi dan, bahawa tanpa gangguan dalam penanaman xilit pada musim panas, ia dapat dipercepat oleh proses aterosklerotik.

Dalam peringkat seperti itu, nilai produk tsukru yak grub tidak dibebani oleh sumnіvіv. Adalah perlu untuk menghilangkan ingatan dari kepatuhan yang lebih tua: "Tidak di dunia їzha - penyakit dan bida".

Dan sumbu yak ditulis oleh J. La Bruyere: "Saya tidak akan direkonstruksi menjadi їzhu yang mematikan, saya ditunjuk untuk menyelamatkan nyawa".

4. Zukor coklat

Zukor coklat - rantai zukor yang tidak halus.

Tsukor coklat terdiri daripada kristal tsukru, ditutup dengan molase dengan aroma dan warna semula jadi. Ia dilakukan dengan merebus sirap gula menggunakan teknologi khas. Terdapat sejumlah besar jenis tsukru coklat, kerana ia menjadi peringkat utama untuk sedikit molase dari melasi. Tsukor buluh gelap mempunyai warna yang lebih kuat dan aroma molase yang lebih kuat, kurang cahaya. Inuk berwarna coklat disebut "teh" atau "kavoviy". Gula perang Wyrobniki diposisikan sebagai produk makanan istimewa yang bersih dari segi ekologi. Pada waktu itu, sebagai doktor gigi, ini bermaksud bahawa pembersihan tsukor boleh menjadi dendam terhadap rumah-rumah yang tidak bersih dan nilai kalori yang besar [4].

5. Kharchova nilai zukru

Harga Kharchova 100 g zukru [5]

Naymenuvannyatsukor-pic
biliy raffіyuyut.
buluh coklat
tidak berbelah bagi
Membesar. pr-dalampr-in MavrikiyMembesar. pr-dalam,
orang es
Kalori, kcal387398401377
Varbohidrat, g99.999.699.398.9
Bilky, g000,40
Lemak, g0000
Kalsium, mgtidak dinyatakan13tidak dinyatakan40
Fosforus, mg- / / -2- / / -tidak dinyatakan
Magnesium, mg- / / -2- / / -11.5
Mangan, mg- / / -tidak dinyatakan- / / -0.24
Natrium, mg- / / -1- / / -2.2
Kaliy, mg- / / -21- / / -110
Zalizo, mg- / / -0.1- / / -1

1 sudu teh = 4 g zucru = 16 kcal

6. Bentuk vipusk

Spesies ofensif Tsukor vyroblyatsya:

 • tsukor-pic
 • rafinad
 • tsukor ais
 • pada masa lalu, ia dilancarkan dalam bentuk "kepala tsukrovaya".

Zukor

Mengenai Skoda Tsukru untuk tidak membicarakan musim ini. Mereka memanggilnya dengan kematian pertama, malt, dalam bagatma dan anhishey. Tetapi pada masa yang sama, sebilangan besar yang terselamat diambil alih oleh kylogram zukor, meraihnya di rak-rak kedai dan dengan jelas melekat pada banyaknya strain rumah.

Apa itu mania adalah keperluan? Chee diperlukan untuk badan, membawa anggur ke kayu manis, atau bagus, oleh penyakit bagatokh dzherel yang sangat dahsyat dan hanya menumpahkan pada kehancuran kesihatan orang?

Memasuki gudang tsukru

Tsukrom adalah kompleks dua tsukrіv asas - glukosa dan fruktosa. Sekaligus, dua molekul kata-kata ini membentuk molekul sukrosa yang lebih besar. Dan bahkan banyak molekul sukrosa, melekit sekaligus, meletakkan krykhta bila zukru itu, seperti dodaamo saya di dalam teh, atau di viglyadi serbuk gula-gula.

Tsukor buluh coklat yang lain disimpan di gudang yang kelihatan seperti molase yang sangat putih. Sepanjang perjalanan, terdapat perbezaan khas antara bilim dan tsukra coklat..

Yak tsukor dimasukkan ke dalam organisma

Minum di saluran rumput orang-orang, zukor langsung mula berpecah dan menuangkan ke dalam organi navkolishny dan kain orang-orang. Apabila molekul sukrosa terbelah, dua molekul gula sederhana muncul ke atap dan menyebar ke seluruh badan. Di sini bau busuk menembusi klitin dan vikoristovovyutsya di dalamnya dalam kapasiti tenaga dzherel.

Terutama penting ialah glukosa tenaga: lebih daripada 80% daripada semua vitrate bertenaga kepada organisma diliputi oleh keretakan perpecahan. Fruktosa semacam itu agar organisma menjadi ganas untuk tujuan tenaga, diubah menjadi glukosa. Tidak ada badan seperti itu pada orang, kain dan sel yang tidak berjaya untuk tsukru. І fungsi energetik krim, memasukkan zukru pada tubuh manusia dan mengembang di kawasan ansh, glukosa dan fruktosa dapat memberi keperluan berbeza dalam tubuh.

Brown menyuntik tsukru pada organisma orang

Dalam kesinambungan epopoeia yang bertenaga, fruktosa disimpan dalam sel dengan lebih banyak karbohidrat, yang mana perlu untuk memperbaiki molekul lemak pada hari tersebut. Harga - simpanan tenaga semakin banyak terdapat di dalam badan. Їх mencurahkan badan sama dengan makanan dalam tin, kerana yang menang bersalah menjalani sejumlah reaksi.

Glukosa dimasukkan ke dalam ketuhar dalam robot untuk meneutralkan bahan toksik. Sebabnya, glukosa sering disuntik ke dalam darah semasa mabuk awal.

І glukosa dan merangsang peredaran darah dalam badan ke serotonin. Tse adalah hormon kegembiraan, peningkatan kepekatan sesuatu dalam darah, untuk mewujudkan suasana hati dan normalisasi kem emosi. Sangat jelas bahawa kemasukan produk minuman keras ke dalam suasana hati kita sangat jelas, sangat bau yang memberi kita banyak kegembiraan.

Ale tse - hanya menyuntik tsukru pada organisma orang. Sudah tiba masanya untuk mengagumi sisi gelap.

Dengan segera, sangat mengagumkan bahawa jumlah skoda zukru untuk tubuh orang hanya ditujukan untuk doktor gigi. Sudah jelas, tidak bergantung kepada sifat aktiviti fizikal orang-orang, tsukor, yang tersangkut di mulut kosong, diubah menjadi tahun hiasan bagi bakteria. Dan bau, menggerogoti lebihan yang menyeramkan, melihat asam, makanan yang baik untuk kesihatan gigi anda. Semua kemasukan zukru negatif pada organisma orang hanya muncul pada orang dan dalam keadaan tenang, tetapi tidak terdengar banyak keruntuhan.

Jadi, seorang atlet, yang dapat menghasilkan sejumlah besar tenaga, boleh tanpa sekolah untuk proses komunikasi dalam organisma untuk hidup malt dan lebih aktif secara keseluruhan. Bagi mereka yang pendiam, yang sudah mula bertukar ucapan, mereka dapat masuk ke dalam badan dengan banyak kalori, tidak tersesat untuk penggunaan tenaga, menyuntik lebih banyak kristal yang akan dihasilkan sebelum ini:

meningkatkan jumlah kolesterol dalam darah dan mempercepat proses aterosklerotik;
trombophlebitis berkembang;
untuk memulihkan lemak berlebihan dan peningkatan lemak;
untuk memutuskan pertukaran kata dan robot untuk memberi makan buburan bahkan sehingga penekanan getaran sepenuhnya kepada insulin;
terdapat reaksi alahan (mungkin lebih mungkin - seperti pewarisan proses komunikasi yang rosak).
Di samping itu, yang dihabiskan di tahun-tahun terakhir batu, mereka membenarkan ahli fizik mengembangkan visnovok mengenai mereka yang pergi ke organisma orang di bahagian sistem saraf, dan untuk alasan yang sama, yang serupa dengan narkotik, mengenai kemenangan. Tsim itu sendiri dapat menjelaskan "sindrom lasuni", jika lyudin, menjadi sitim, tidak merasa selesa tanpa makanan ringan.

Chi boleh hidup tsukor?

Mustahil untuk mengatakan bahawa tsukor adalah jahat di dunia. Tidak mustahil untuk melupakan pentingnya aliran ini ke dalam proses yang kaya dalam tubuh. Untuk diam-diam, yang ingin hidup dengan tsukrom dekat cahaya, saya tahu, seperti tsukor dimasukkan ke dalam badan, walaupun radio martabatnya dan tidak menderita shkodi anda, anda boleh datang:

1. Ingat, tsukor bukan sekadar makanan dan raffinad.

Rіzni vidi madu dan buah-buahan likuoris juga diciptakan untuk menyesuaikan mood anda dan menagih badyoristyu. Dan selain itu, untuk mengembungkan badan anda dengan infusi positif, memperkenalkan banyak vitamin dan menormalkan robot usus.

2. Bilas mulut dengan kerap.

Gosok gigi sering tidak merosot, kurang ganas, dan menghidu zukru yang berlebihan dengan air benar-benar selamat untuk gigi anda..

Penyerapan aktiviti pada organisma adalah positif. Sama ada lebihan kalori, sama ada bau busuk disimpan dalam viglyadi tsukriv atau dalam bentuk lemak, ia akan menjadi vitriolic bukan pada pembentukan lipatan di sisi dan belakang, tetapi pada aktiviti merenung dan pengaktifan semua proses di dalam badan. Aje mi pam'yataєmo, shho ruh - kehidupan, kesihatan dan kebahagiaan.

Sekiranya anda ingin mencuba dan membuat tsukerk atau minum kuchlik teh liquorice, anda akan memerlukannya, terima kasih untuk organisma anda..

Yak beli tsukor yang baik - power dan vidi tsukru

Semua orang suka licorice, hanya pada kulit, cinta memanifestasikan dirinya dengan cara yang berbeza. Terutama cinta panas kepada minuman keras dalam batu keanak-anakan. Kemudian giblets melewati, tetapi bagatyokh tse akan merasa dibebani oleh semua kehidupan. Perkataan "malt" dikaitkan dengan semua orang dengan cara yang lazat - untuk seseorang yang menghidap zukerki, untuk seseorang dengan rasa, bahkan lebih kerap ketika menggunakan kata-kata, saya memikirkan pengembangan produk seperti zukor. Tahun ini kita akan membincangkan visi dan kekuatan tsukru, serta mengenai mereka yang penting secara visual, seperti tsukor, malt, dan tsukor yang bergetar pada saat pembelian.

Gula (sukrosa) - keseluruhan produk makanan dengan minuman keras menikmati, yang dapat diklasifikasikan sebagai disakarida dan disimpan dalam glukosa dan fruktosa.

Terdapat banyak orang terkemuka untuk memulai, tetapi sejarah tsukru harus diperbaiki di India, setelah menghabiskan waktu di Mesir dan Eropah. Di Rusia, anda tidak boleh menunggu sehingga 11-12 malam Pada penghujung jam, tsukru telah berkembang menjadi skala perindustrian dan langkah demi langkah tumbuh hingga sepanjang hari.

Nilai tenaga gudang zukruє 387 Kcal per 100 g.

Tidak ada norma khusus untuk hidup zukru, doktor gigi telah membuat formula, yang mana perlu untuk menjalani gaya tsukru, tetapi jumlah kalori yang dipangkas tidak melebihi 5% dari jumlah kalori tambahan.

Di bawah sirovini, terdapat jenis pokok berikut:

- Reed zukor. Pemandangan dari tangkai tebu. Pandangan yang sama tentang tsukru є oleh orang-orang dahulu dan untuk berjalan kaki dari Hindia.

- Buryak zukor. Menang dari tanaman akar kumbang merah. Munculnya pelebaran tsukru Buryak diambil oleh kekuatan Eropah nebazannye Bagatyokh untuk berbohong kepada import tebu.

- Maple tsukor. Penduduk Kanada tahu sirovin unik mereka untuk membuat zucru - maple merah, yang di virobniks Kanada zukru vyroblyayut produk penting.

- Zukor sawit. Di wilayah Asia dan di darat, ada pohon palem yang tumbuh, penduduk kota mendapat gula dari jus pokok.

Saya mempunyai maluk dan sorgum tsukor, ale vin untuk tidak mencapai peluasan.

Di lintang kita, yang paling popular adalah dua jenis tsukru: buryak dan buluh, dan domina masih buryak, serpihan tsukrov di negara kita adalah salah satu budaya pertanian utama.

Pada kesalahan pada langkah pembersihan, tsukor bit boleh digunakan sebagai bilim dan zhovtim.

Biliy buryakovy tsukor membalas dendam 99-99.8% tsukrosi. Zrozumilo, bagaimana dia berada dalam bit putih, walaupun tidak ada yang bodoh. Anggur adalah douzhe licorice, untuk membalas dendam dengan beberapa perkataan coklat.

Beetroot zhovtuyu (zhovtuvaty) mempunyai sekeping gula di gudang 85-95%, wain tidak malty, seperti minuman, dan kemudian sejumlah besar elemen mikro seperti, calc, zalizo, kaliy dan іnshі.

Vibir mіzh bіlim zhovim zukrom z buryak - pada rasa yang betul, sedikit lagi, saya mengesyorkan untuk pergi ke zukru zhovty merah besar.

Biliy z zhovtiy tsukor tidak perlu menipu dengan tsukrom, yang merupakan masalah besar, malu untuk segalanya, teknologi virobnitting telah musnah.

Dari segi kekurangan, kerana kekhususan pemurnian molase, tsukor buluh boleh menjadi coklat atau coklat. Yaksho reed zukor tidak dapat dibersihkan dengan molase, dengan warna coklat. Vvazhaєtsya, yang seperti tsukor nikorisnіshim, oskіlki membalas dendam mikroelemen dan vitamin dalam jumlah maksimum. Penyedut coklat biasa lebih mahal daripada jenis produk lain.

Bіliy reed tsukor itu islіbogo mengupas syruvinі dalam molase. Di belakang pihak berkuasa mereka, tidak bermakna melihat mereka sebagai tsukru buryak putih, saya ingin melihat lebih banyak yang lama, namun, untuk melihat buryak pass.

Jenis tsukru utama berikut digunakan dalam bentuk vip:

- Tsukor-pisok - kristal tsukrozi yang tidak ditekan, yang serupa dengan karung. Zukor seperti itu dijual dalam jumlah besar. Yaksho Vi membeli beruang tsukru - pastinya bude tsukor-pisok.

- Tsukor-rafіnad. Tse biliy tsukor dengan langkah pembersihan yang tinggi, seperti menekan kiub.

Tsukor-pisok murah untuk dimenangkan, kepingan yo lebih ringan daripada dozuvati. Sebagai contoh, jika anda ingin mengalahkan krim masam dengan tsukr, maka disempurnakan anda tidak akan pergi.

Istilah keterikatan dengan tsukru dengan pemikiran umum ekonomi dapat mencapai 8 tahun. Benar, untuk implantasi zychayny, lebih indah untuk menyatakan istilah 2 berbatu. Zberigannya zukru diharuskan tinggal di persekitaran yang kering dengan alasan tidak melebihi 70%.

Orang-orang Deyakі, takut akan penyalahgunaan gula negatif terhadap kesihatan, sebagai pengganti gula penyokong muda. Deputi tsukru seperti itu adalah sintetik atau semula jadi dan boleh mengurangkan nilai kalori, tidak ada tsukor zychiny.

Terdapat perbincangan yang sangat kaya tentang perevagi dan kekurangan timbalan tsikh, tetapi mungkin menggunakan dummy taku: kerana tidak ada petunjuk perubatan - untuk mewarnai zukor semula jadi, dalam vypad paling sedikit - adalah mungkin untuk menggantikan yang ketiga.

Sekarang anda akan mempunyai tiga maklumat lagi dan anda akan lebih cantik daripada golongan bangsawan, kerana anda dapat membeli tsukor yang baik dalam keadaan orang yang lemah.