Membersihkan badan dengan herba Rusia mengikut jenis darah dan tarikh lahir

Di antara banyak kaedah untuk membersihkan badan yang ada pada masa ini, kaedah pembersihan kita - mengumpulkan ramuan domestik, dipilih secara individu mengikut jenis darah dan tarikh lahir, hari ini mungkin satu-satunya di Rusia, dan mungkin di seluruh dunia.

Mengusahakan kaedah pembersihan ini (paten No. 2127598) selama 9 tahun, kami selalu mencapai hasil yang sangat baik dalam meningkatkan kesihatan orang yang datang kepada kami.

Perbezaan mendasar antara kaedah kami dan kebanyakan kaedah pembersihan yang terkenal adalah bahawa dengan memaksa untuk mengusahakan ramuan yang dipilih secara individu, kami mengaktifkan sistem pembersihan dalaman badan dan proses membuang toksin. Oleh itu, kita sepenuhnya meninggalkan kesan mekanikal pada badan kita: dari mug Esmarch, puasa, diet paksa, dll..

Oleh itu, jelas bahawa kaedah kami boleh digunakan secara praktikal tanpa persediaan awal, sekiranya orang tersebut tidak mempunyai kontraindikasi. Biasanya, teknik ini dikuasai pada seminar praktikal 5 hari dalam sekumpulan pelajar di bawah bimbingan pakar berpengalaman, menggunakan alat bantu mengajar khas. Bermula dari hari pertama, secara harfiah dari jam pertama kelas, kami mulakan dengan anda praktikal membersihkan badan.

Prosedur utama dijalankan di rumah, secara individu, menggunakan koleksi herba, alat bantu mengajar dan pengetahuan yang diperoleh di dalam kelas. Walaupun kelas dijalankan dengan kumpulan, anda masing-masing menerima bungkusan koleksi herba sendiri, dipilih secara individu, kerana sebelum permulaan kursus, setiap orang diberi rundingan awal, dan kemudian dia menjalani ujian ekspres. Hasil positif yang dapat dilihat sudah muncul pada akhir hari ke-2. Setiap orang dapat melihat dengan mata mereka sendiri apa "daya tarikan" yang dipakainya selama bertahun-tahun.

Setiap hari kami menerima koleksi ramuan baru mengikut skema khas, kami memasukkan sistem dan organ baru dalam proses pembersihan. Di tengah-tengah kursus, pelepasan dari badan diuji, menurut hasil yang cadangan untuk pembersihan berikutnya diberikan, perhatian diberikan kepada keadaan satu atau organ yang lain.

Atas permintaan anda, setelah tamat kursus dan pembersihan utama, program bulanan untuk pembersihan dan penyembuhan badan selanjutnya dibuat. Sebilangan daripada anda mungkin tidak dapat menghadiri kelas kami setiap hari. Dengan orang-orang seperti itu, kami melakukan satu pelajaran individu, memberikan satu set ramuan lengkap dan manual metodologi, yang menerangkan secara terperinci sepanjang lima hari pembersihan. Cara menyediakan balsem minyak, trofasans, teh herba, mengikut jadual apa yang akan digunakan, prosedur apa yang harus dilakukan pada hari tertentu. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, kami berunding melalui telefon. Ramai orang membersihkan badan dengan sendirinya.

Ulasan mengenai kaedah kami hanya positif.

"Semakin tua semakin muda!"
"Sekiranya anda berumur 70 tahun mengikut pasport anda, usia biologi anda mestilah 30!"

Kelebihan kaedah pembersihan kami

Perbezaan asas antara kaedah kami dan kebanyakan kompleks pembersih bukanlah penyelesaian masalah tertentu (pengosongan usus, kesan diuretik, dll.), Tetapi detoksifikasi sistemik badan, pengaktifan proses intraselular peneutralan dan penghapusan toksin.

1. Kami membersihkan semua sistem badan, bukan organ individu.

2. Kami mula membersihkan tanpa persiapan yang lama.

3. Tidak berpuasa. Ramai yang tidak boleh menahan lapar. Kami hanya akan beralih kepada makanan vegetarian semasa bengkel..

4. Kami telah menghentikan enema. Bagi sesetengah orang, ini adalah prosedur yang menyakitkan. Kami menggantikannya dengan hydromassage.

5. Dan yang paling penting, kami menggunakan pendekatan individu. Setiap peserta seminar akan mempunyai koleksi ramuan sendiri, yang dipilih oleh kumpulan darah.

Komposisi yuran bukan rahsia dan ada di antara anda yang dapat mengetahui ramuan apa yang diambilnya. Terdapat lebih daripada 70 ramuan dalam koleksi. "Pengetahuan" adalah bahagian di mana ramuan termasuk dalam koleksi tertentu. Dari ramuan herba ini anda akan menyediakan trofassan, balsem minyak, teh herba, lilin anti-radang. Bayaran kami mesti disediakan dan dilaksanakan dengan ketat mengikut cadangan yang diperincikan dalam Panduan Metodologi.

Koleksi ramuan

Ketika Tuhan menciptakan manusia, Dia memberinya sejumlah besar tanaman untuk menolongnya. Dengan bantuan tanaman, manusia diberi makan, membina rumah, berpakaian, sembuh. Sejarah penggunaan tumbuhan untuk menyembuhkan badan bermula sekitar 8,000 tahun. Kami ingin menekankan, bukan rawatan, tetapi penyembuhan badan! Di Rusia, "Garis Panduan" pertama mengenai penggunaan tumbuhan dalam kehidupan seharian bermula pada awal abad ke-17 atau akhir abad ke-16.

Untuk masa yang lama, tanaman perubatan berjaya digunakan dalam bentuk tincture (dalam cuka, vodka, anggur, minyak tanah), dalam bentuk teh, balsem, minyak pati, dll. Kami menawarkan kaedah membersihkan badan dengan mengumpulkan ramuan yang dikumpulkan di Rusia tengah. Herba dipilih mengikut jenis darah dan tarikh lahir seseorang. Mereka ditambah dengan bayaran seperti "Alpha-Omega" - (koleksi ramuan beracun) dan Universal No. 8.

Membersihkan badan secara berkumpulan.

Pengalaman menunjukkan bahawa lebih baik mengadakan kursus pembersihan dalam kumpulan kecil orang yang berpikiran sama. Kejayaan beberapa orang membuat yang lain "mengejar ketinggalan", orang bertukar tayangan dan, sering kali, berkenalan rapat. Dalam kumpulan kecil, seseorang selalu merasa sokongan, perhatian, baik dari staf dan dari "rakan sekerjanya". Untuk melakukan ini, anda mesti datang ke "Pusat" kami selama 5 hari berturut-turut (termasuk hujung minggu). Kelas berlangsung sekitar 2 jam. Mereka selalu menanamkan kepercayaan kepada anda tentang kejayaan yang sangat diperlukan, menolong anda menjalani pelbagai situasi tepat pada waktunya. Sebagai tambahan, di tengah kursus, anda masing-masing menjalani diagnostik tambahan, yang termasuk dalam kos seminar..

Membersihkan badan sendiri.

Bagaimana dengan orang yang tidak dapat menghadiri kelas setiap hari? Perjalanan jauh, jadual sibuk, dan seumpamanya? Dengan orang-orang seperti itu, kami melakukan satu pelajaran individu, memberikan satu set ramuan lengkap dan Panduan Metodologi, di mana pembersihan selama lima hari dijelaskan secara terperinci. Cara menyediakan balsem minyak, trofasans, teh herba, mengikut jadual penggunaannya, prosedur apa yang harus dilakukan pada hari tertentu. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi melalui telefon. Ramai orang berjaya membersihkan diri.

Kit alat.

Untuk membantu orang yang membersihkan badan dengan ramuan, baik secara berkumpulan dan secara bebas, pakar kami telah menerbitkan Panduan Metodologi (foto - 7), di halaman di mana semua tindakan anda dijelaskan secara terperinci dalam masa lima hari pembersihan, resipi untuk penyediaan balsem minyak, trofasans, teh herba diberikan, produk asid laktik, dll..

Semua prosedur yang perlu anda lakukan semasa proses pembersihan dijelaskan secara terperinci. Di samping itu, reaksi badan terhadap pembersihan dijelaskan dan beberapa isu teori disorot, namun, asas teori utama tidak diragukan lagi adalah buku baru ketua "Pusat" Pleshkova GV kami. "Penyucian. Makanan. Air."

Harga.

Sekiranya anda ingin membersihkan badan secara berkumpulan, ia akan berharga 5900 rubel.

Sekiranya anda memutuskan untuk membersihkan badan sendiri, anda perlu membayar 2900 rubel.

Buku "Air Makanan Pemurnian" - 150 rubel.

Manual metodologi - dikeluarkan secara percuma bersama dengan satu set ramuan herba.

Flint untuk mengaktifkan air - 120 rubel.

Tapis untuk pembersihan air "Doktor Air" - 3000 rubel.

1, 2, 3 dan 4: diet mengikut jenis darah

Pendekatan individu untuk menurunkan berat badan? Cuba diet jenis darah. Senarai produk, kontraindikasi dan hasil terperinci - dalam artikel ini.

Diet jenis darah diciptakan oleh doktor Peter D'Adamo pada tahun 1996. Panduan terperinci dibahas dalam bukunya Eat Right 4 Your Type. Pencipta berpendapat: untuk menurunkan berat badan, setiap orang mesti menyesuaikan diet mereka bergantung pada jenis darah mereka..

Diet mengikut kumpulan darah positif pertama

Orang yang mempunyai kumpulan darah pertama harus mengikuti diet yang kaya dengan makanan tumbuhan dan tidak termasuk daging merah.

Diet mengikut kumpulan darah positif pertama: jadual produk terperinci

Peter D'Adamo mengesyorkan agar orang yang menjalani diet Jenis 1 hanya makan makanan organik dan vegetarian. Produk yang dibenarkan:

 • protein soya seperti tauhu;
 • biji-bijian seperti barli dan gandum tumbuh;
 • walnut, biji labu dan kacang;
 • minyak zaitun;
 • Buah-buahan tertentu seperti blueberry dan elderberry
 • kekacang;
 • sayur-sayuran, termasuk sayur-sayuran berdaun gelap seperti kangkung dan bayam
 • bawang putih dan bawang;
 • Ikan air sejuk seperti sardin dan salmon
 • jumlah ayam dan ayam belanda yang terhad;
 • teh hijau;
 • halia.

Dianjurkan untuk mengambil protein pada awal hari. Hadkan jumlah protein haiwan. Anda boleh makan sayur-sayuran dan buah-buahan pada bila-bila masa.

Senarai makanan yang harus dielakkan bagi mereka yang mempunyai golongan darah 1:

 • daging lembu;
 • daging babi;
 • anak domba;
 • susu lembu;
 • kentang;
 • sebilangan sayur-sayuran, seperti terung, tomato, lada;
 • cendawan;
 • Buah-buahan tertentu seperti tembikai, jeruk, strawberi, dan mangga
 • unggas selain ayam dan ayam belanda, seperti itik
 • daging rusa;
 • barracuda, haddock, herring dan ikan keli;
 • dedak gandum, roti pelbagai gandum, dan gandum durum;
 • gula halus;
 • karbohidrat halus seperti tepung putih dan roti putih;
 • minyak selain zaitun;
 • kebanyakan perasa.

Diet mengikut kumpulan darah ke-2 positif

Diet untuk kumpulan darah ke-2 positif termasuk menu yang bertentangan sama sekali. Makanan terdiri terutamanya daripada makanan protein.

Diet mengikut kumpulan darah positif ke-2: jadual produk terperinci

Makanan yang dibenarkan untuk jenis darah positif kedua:

 • daging, terutamanya daging pemakanan;
 • Ikan dan makanan laut;
 • sayur-sayuran seperti brokoli, bayam, dan kangkung
 • buah selain pisang;
 • minyak zaitun.

Gabungkan diet POS Jenis 2 dengan senaman biasa seperti senamrobik atau berenang.

Elakkan makanan berikut:

 • gandum;
 • jagung;
 • kacang;
 • kacang;
 • produk susu;
 • kafein dan alkohol.

Diet mengikut kumpulan darah ke-3 positif

3 jenis darah positif untuk wanita - seperti apa diet? Varian ke-3 diet lebih seimbang - anda boleh makan sama ada produk tumbuhan dan daging.

Diet mengikut kumpulan darah positif ke-3: jadual produk terperinci

Makanan yang dibenarkan untuk jenis darah positif dalam diet penurunan berat badan:

 • daging, kecuali ayam dan daging babi;
 • produk tenusu seperti keju kotej dan kefir;
 • teh hijau;
 • tepung oat dan beras;
 • ikan kod, ikan tenggiri dan salmon;
 • anak domba dan arnab.
 • gandum;
 • jagung;
 • lentil;
 • tomato dan terung;
 • keju lemak;
 • ais krim;
 • kacang;
 • air berkilau.

Diet mengikut kumpulan darah positif ke-4

Diet untuk orang dengan kumpulan darah positif ke-4 adalah gabungan menu dari diet untuk kumpulan darah pertama dan ke-3. Makanan ruji - makanan laut, tauhu, tenusu, kacang dan bijirin.

Diet mengikut kumpulan darah positif ke-4: jadual produk terperinci

Sediakan makanan dengan makanan berikut:

 • Ikan dan makanan laut;
 • protein soya seperti tauhu;
 • biji-bijian seperti barli;
 • walnut, biji labu dan kacang;
 • minyak zaitun;
 • Buah-buahan tertentu seperti blueberry dan elderberry
 • sayur-sayuran, termasuk sayur-sayuran berdaun gelap seperti kangkung dan bayam
 • bawang putih dan bawang;
 • tepung oat dan beras;
 • ikan kod, ikan tenggiri dan salmon;
 • anak domba dan arnab;
 • produk tenusu seperti keju kotej dan kefir.

Elakkan makanan ini:

 • gandum;
 • jagung;
 • kacang;
 • kacang;
 • kafein dan alkohol;
 • tomato dan terung;
 • keju lemak;
 • ais krim;
 • air berkilau.

Diet mengikut kumpulan darah: positif 1, 2, 3 dan 4 positif - hasil dan kontraindikasi

Diet ini tidak mempunyai kontraindikasi yang serius, tetapi bagaimanapun, sebelum memulakan, berjumpa doktor, mungkin diet seperti itu tidak sesuai dengan anda. Diet berguna bukan hanya untuk menurunkan berat badan, tetapi juga untuk kesihatan umum, kerana menu bervariasi dan tidak termasuk produk berbahaya.

Ini bukan untuk mengatakan bahawa diet jenis darah akan memberikan hasil seratus peratus. Tetapi mengurangkan jumlah makanan berkarbohidrat tinggi dalam diet dan meningkatkan jumlah makanan berprotein tinggi pasti akan membantu anda menurunkan 4-5 kilogram sebulan..

Membersihkan badan mengikut kumpulan darah

EKOLOGI MANUSIA

Membersihkan badan dengan herba Rusia mengikut jenis darah dan tarikh lahir.
Di antara banyak kaedah untuk membersihkan badan yang ada pada masa ini, kaedah pembersihan kita - mengumpulkan ramuan domestik, yang dipilih secara individu mengikut jenis darah dan tarikh lahir, hari ini mungkin satu-satunya di Rusia, dan mungkin di seluruh dunia. Mengusahakan kaedah pembersihan ini (paten No. 2127598) selama 9 tahun, kami selalu mencapai hasil yang sangat baik dalam meningkatkan kesihatan orang yang datang kepada kami. Perbezaan mendasar antara kaedah kami dan kebanyakan kaedah pembersihan yang terkenal adalah bahawa dengan memaksa untuk mengusahakan ramuan yang dipilih secara individu, kami mengaktifkan sistem pembersihan dalaman badan dan proses membuang toksin. Oleh itu, kita sepenuhnya meninggalkan kesan mekanikal pada badan kita: Mug esmarch, puasa, diet paksa, dan lain-lain (lihat kelebihan kaedah kami). Oleh itu, jelas bahawa kaedah kami boleh digunakan secara praktikal tanpa persediaan awal, sekiranya orang tersebut tidak mempunyai kontraindikasi. Biasanya, teknik ini dikuasai pada seminar praktikal 5 hari dalam sekumpulan pelajar di bawah bimbingan pakar berpengalaman, menggunakan alat bantu mengajar khas. Bermula dari hari pertama, secara harfiah dari jam pertama kelas, kami mulakan dengan anda praktikal membersihkan badan. Prosedur utama dijalankan di rumah, secara individu, menggunakan koleksi herba, alat bantu mengajar dan pengetahuan yang diperoleh di dalam kelas. Walaupun kelas dijalankan dengan kumpulan, anda masing-masing menerima bungkusan koleksi herba sendiri, dipilih secara individu, kerana sebelum permulaan kursus, setiap orang diberi rundingan awal, dan kemudian dia menjalani ujian ekspres. Hasil positif yang dapat dilihat sudah muncul pada akhir hari ke-2. Semua orang dapat melihat dengan mata mereka sendiri apa "jimat" yang dipakainya selama bertahun-tahun. Setiap hari kami menerima koleksi ramuan baru mengikut skema khas (lihat manual metodologi), kami memasukkan sistem dan organ baru dalam proses pembersihan. Di tengah-tengah kursus, pengujian pelepasan dari tubuh dilakukan, menurut hasil yang rekomendasi diberikan untuk pembersihan berikutnya, perhatian diberikan kepada keadaan satu atau organ lain. Atas permintaan anda, setelah tamat kursus dan pembersihan utama, program bulanan untuk pembersihan dan penyembuhan badan selanjutnya dibuat. Sebilangan daripada anda mungkin tidak dapat menghadiri kelas kami setiap hari. Dengan orang-orang seperti itu, kami melakukan satu pelajaran individu, memberikan satu set ramuan lengkap dan manual metodologi, yang menerangkan secara terperinci sepanjang lima hari pembersihan. Cara menyediakan balsem minyak, trofasans, teh herba, mengikut jadual apa yang akan digunakan, prosedur apa yang harus dilakukan pada hari tertentu. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, kami berunding melalui telefon. Ramai orang membersihkan badan dengan sendirinya.
Ulasan mengenai kaedah kami hanya positif.

Moto kami adalah: "Semakin tua, semakin muda!"
"Sekiranya anda berumur 70 tahun mengikut pasport anda, usia kandung anda
semestinya berumur 30 tahun! "
Mengapa anda perlu membersihkan badan anda?

Semasa hidup, tubuh manusia menjadi sangat tercemar. Racun utama memasuki badan bersama dengan makanan, air dan udara. Ini adalah garam logam berat, sebatian nitrogen (nitrat, nitrit), racun industri, racun perosak dan benda-benda jahat lain yang disimpan di dalam organ dan sistem kita dan sangat sukar untuk dibuang. Salah satu cara pencemaran tubuh adalah keracunan sendiri (autointoxication). Faktanya adalah bahawa produk pembusukan (slags) dari sel-sel kita, semestinya, dikeluarkan sepenuhnya, 100% dikeluarkan dari tubuh melalui organ penyucian (hati, ginjal, kulit, paru-paru, sistem limfa). Ini sangat sesuai. Dalam kehidupan, sayangnya, anda jarang bertemu dengan seseorang yang mempunyai sistem pembersihan yang berfungsi dengan sempurna. Produk reput (slags) yang tidak dikeluarkan dari badan tetap ada di dalamnya, terkumpul, dan meracuni badan, yang semestinya membawa kepada pelbagai penyakit yang kadang-kadang membawa maut. Para saintis percaya bahawa seseorang terkumpul hingga beberapa kilogram bahan toksik di dalam tubuhnya selama hidupnya. Bercakap mengenai punca-punca slagging badan, perlu menunjukkan sistem pemakanan orang moden. Memakan makanan yang berkualiti rendah, berlemak, kalengan, manis, dalam kuantiti 5-6 kali lebih tinggi daripada keperluan badan, seseorang sepenuhnya menghilangkan sistem pembersihan dari kemampuan untuk menjalankan fungsinya. Mempunyai "simpanan" bahan toksik di dalamnya, seseorang tidak berhak untuk bergantung pada kesihatan dan umur panjang yang aktif. Dia juga tidak berhak untuk mempercayai keberkesanan rawatan apa pun, kerana toksin mengurangkan kesan ubat, dan kadang-kadang membatalkannya. Itulah sebabnya kedua-dua doktor Rusia dan asing berpendapat bahawa membersihkan badan harus menjadi prosedur wajib sebelum merawat kebanyakan penyakit. Dengan bantuan mengumpul ramuan, kita membersihkan semua organ: hati, ginjal, pankreas, darah, sistem genitouriner, tetapi pertama-tama kita membersihkan usus. Tanpa ini, penyucian lebih jauh adalah mustahil. Setelah melakukan prosedur dengan betul, seseorang menormalkan sistem dan organ lain - penglihatan, pendengaran, bau, pencernaan. Secara semula jadi, dalam proses pembersihan penyakit seperti itu "pergi" dengan mana seseorang sudah "terbiasa". Tiba-tiba, selepas pembersihan - beberapa waktu berlalu - orang itu merasakan bahawa penyakit itu hilang! Dia menyedari ini sepenuhnya tanpa diduga. Dengan bantuan ramuan kita, Alam itu sendiri membantu seseorang untuk mencari tenaga dan kesihatan!

Tujuh darjah terak.

Kami tidak terlibat dalam rawatan, kami terlibat dalam mengurangkan terak badan kita.
Pertubuhan Kesihatan Sedunia membezakan 7 darjah slagging.
1 darjah (paling ringan) - hanya keletihan umum yang dirasakan.

Gred 2 - terdapat juga sakit kepala, sakit, bau mulut

Gred 3 - pelbagai pelepasan alahan (keputihan, enuresis malam).

4 darjah - penyakit pemendapan, sista ovari, tumor jinak, batu, mastopati, lipoma, polip.

5 darjah - penyakit dengan ubah bentuk organ: rematik, polyarthritis, osteoporosis, ankylosing spondylitis.

6 darjah - penyakit organik sistem saraf, termasuk kelumpuhan, sklerosis berganda, penyakit Parkinson.

Gred 7 - penyakit penguraian organ, barah. Perlindungan anti-barah tidak diberikan terutamanya disebabkan oleh terak usus.

Mencuba di meja ini sendiri, anda akan menentukan seberapa "bersih" rumah anda dan adakah layak melakukan "pembersihan".

Setelah menjalankan prosedur pembersihan dengan betul, hampir semua "kotoran" dari badan dikeluarkan, semua proses dinormalisasi, ringan muncul di dalam badan, banyak penyakit hilang.

Kebaikan kaedah membersihkan badan kita.

Perbezaan asas antara kaedah kami dan kebanyakan kompleks pembersih bukanlah penyelesaian masalah tertentu (pengosongan usus, kesan diuretik, dll.), Tetapi detoksifikasi sistemik badan, pengaktifan proses intraselular peneutralan dan penghapusan toksin.
1. Kami membersihkan semua sistem badan, bukan organ individu.

2. Kami mula membersihkan tanpa persiapan yang lama.

3. Tidak berpuasa. Ramai yang tidak boleh menahan lapar. Kami hanya akan beralih kepada makanan vegetarian semasa bengkel..

4. Kami telah menghentikan enema. Bagi sesetengah orang, ini adalah prosedur yang menyakitkan. Kami menggantikannya dengan hydromassage.

5. Dan yang paling penting, kami menggunakan pendekatan individu. Setiap peserta seminar akan mempunyai koleksi ramuan sendiri, yang dipilih oleh kumpulan darah.

Koleksi ramuan.

Ketika Tuhan menciptakan manusia, Dia memberinya sejumlah besar tanaman untuk menolongnya. Dengan bantuan tanaman, manusia diberi makan, membina rumah, berpakaian, sembuh. Sejarah penggunaan tumbuhan untuk menyembuhkan badan bermula sekitar 8,000 tahun. Kami ingin menekankan, bukan rawatan, tetapi penyembuhan badan! Di Rusia, "Garis Panduan" pertama mengenai penggunaan tumbuhan dalam kehidupan seharian bermula pada awal abad ke-17 atau akhir abad ke-16. Untuk masa yang lama, tanaman perubatan berjaya digunakan dalam bentuk tincture (dalam cuka, vodka, anggur, minyak tanah), dalam bentuk teh, balsem, minyak pati, dll. Kami menawarkan kaedah membersihkan badan dengan mengumpulkan ramuan yang dikumpulkan di Rusia tengah. Herba dipilih mengikut kumpulan darah (foto - 1) dan mengikut tarikh lahir (foto - 2) seseorang. Mereka dilengkapi dengan bayaran seperti "Alpha-Omega" - (koleksi ramuan beracun) dan Universal No. 8 (foto-3).

Komposisi yuran bukan rahsia dan ada di antara anda yang dapat mengetahui ramuan apa yang diambilnya. Terdapat lebih daripada 70 ramuan dalam koleksi. "Pengetahuan" adalah bahagian di mana ramuan termasuk dalam koleksi tertentu. Dari ramuan herba ini anda akan menyediakan trofassan, balsem minyak, teh herba, lilin anti-radang. Bayaran kami mesti disediakan dan dilaksanakan dengan ketat mengikut cadangan yang diperincikan dalam Panduan Metodologi.

Membersihkan badan dengan produk lebah.

Madu adalah makanan untuk kesihatan dan umur panjang. Ia mengandungi hampir semua unsur jadual berkala, tepu dengan vitamin, asid amino dan banyak bahan aktif biologi lain. Produk pemeliharaan lebah berfungsi sebagai makanan, makanan istimewa dan ubat untuk manusia. Honey telah berjaya menjalani ujian selama ribuan tahun dan kekal di meja kami sebagai produk yang paling berguna. Madu, sebagai sumber unsur surih, sangat bernilai, kerana yang terakhir memainkan peranan penting dalam badan kita. Telah diketahui bahawa kehadiran unsur-unsur surih dan vitamin yang mencukupi diperlukan bagi seseorang untuk mengaktifkan mekanisme pertahanan. Pemberian pekerja bersayap adalah asas untuk penyediaan adaptagenik, ubat penenang, persediaan vitamin, antitoksik dan produk makanan lain yang memelihara dan menguatkan kesihatan manusia, memperpanjang usia dan usia mereka. Produk lebah adalah produk kesihatan, aktiviti, semangat. Dengan bantuan produk lebah, mungkin berjaya membersihkan saluran gastrousus dan menormalkan metabolisme. Lebih-lebih lagi, mereka mengandungi ekstrak tumbuhan perubatan.
Secara praktik satu-satunya kontraindikasi serius terhadap penggunaan produk madu dan lebah adalah intoleransi individu. Kami dapat memberikan anda beberapa persediaan yang dibuat dari produk lebah untuk penyembuhan dan pembersihan badan, yang berjaya membuktikan diri mereka dalam menormalkan metabolisme dan akan membantu anda memulihkan dan mengekalkan tenaga yang sihat di dalam badan anda..

"Apiformula - 1" - lawatan.

Komposisi:
Produk lebah lebah: debunga lebah (pollen), propolis, madu, lilin.
Ekstrak tumbuhan: akar calamus, akar licorice, lada air, ramuan centaury, buah adas, buah ketumbar, kulit akasia, tunas pinus, wort St. John.

Memberi kesan anti-ulser yang berterusan, normalisasi rembesan gastrik. Membantu menghilangkan rasa sakit di kawasan epigastrik, pedih ulu hati dan fenomena dyspeptik lain. Ia digunakan sebagai produk makanan semula jadi untuk pencegahan penyakit saluran gastrousus (gastritis, ulser peptik perut dan duodenum, gastroduodenitis), sesuai dengan rawatan ubat untuk patologi di atas.

"Apiformula - 2" - hepatoline.

Komposisi:
Produk lebah lebah: debunga lebah (pollen), propolis, madu, lilin.
Ekstrak tumbuhan: ramuan pudina, akar valerian, ramuan dompet gembala, bunga pasir abadi.

Ia mempunyai tindakan koleretik dan pantheosecretory ringan. Menggalakkan normalisasi parameter dan fungsi biokimia sistem hepatobiliari, peningkatan selera makan, tidur, penghapusan toksin dari badan. Ia digunakan sebagai makanan diet semula jadi yang bebas atau tambahan untuk pencegahan pemburukan penyakit hati, saluran empedu, kolesistitis, giardiasis; untuk peraturan yang melanggar motilitas usus, pada penyakit sistem kencing.

"Apiformula - 3" - pankreatitis.

Komposisi:
Produk lebah lebah: debunga lebah (pollen), propolis, madu, lilin.
Ekstrak tumbuhan: daun menonton, trefoil, akar elecampane, daun bijak, buah adas, akar dandelion.

Menyediakan fungsi pankreas yang stabil, mempunyai kesan analgesik anti-radang, menormalkan selera makan dan pencernaan. Ia digunakan sebagai produk makanan diet semula jadi yang bebas atau tambahan, untuk pencegahan penyakit pankreas, usus, pemburukan pankreatitis kronik, memudahkan perjalanan pankreatitis. Sesuai dengan ubat.

Bahan-bahan: Propolis dengan artepillin C pada air bidedilled shungated.

Komponen aktif utama propolis, menurut para penyelidik Jepun, adalah artepillin C, yang memperoleh sifat aktif biologinya ketika diekstrak dalam air bidedilled shungated.

"Hey-wee-wee" mempunyai:
- tindakan antimikrob. Menekan pertumbuhan dan perkembangan mycobacterium tuberculosis, mempunyai kesan bakteria pada bakteria dan kulat gram-positif dan gram-negatif;

- aktiviti antijamur terhadap kulat genus Candida, cetakan genus Aspergillus, agen penyebab lichen, kandidiasis;

- aktiviti antivirus, mekanisme tindakannya serupa dengan interferon. Di dalam tubuh manusia, ia menghalang perkembangan influenza, herpes, hepatitis;

- sifat untuk meningkatkan daya tahan tubuh terhadap patogen mikrob dan virus;

- keupayaan untuk meneutralkan toksin, yang penting untuk penyakit berjangkit disertai dengan keracunan;

- tindakan anti-sklerotik, menurunkan kadar kolesterol darah;

- keupayaan untuk meningkatkan ketajaman visual;

- kesan analgesik yang ketara (melebihi kokain sebanyak 3.5 kali)

- kesan antitumor yang kuat;

- kesan merangsang, meningkatkan pertumbuhan dan struktur rambut;

- penyembuhan luka dan tindakan epitel semasa digunakan secara luaran;

Petunjuk untuk digunakan:
Penyakit gastritis saluran gastrousus, ulser peptik perut dan duodenum, gastroduodentes, kolitis, pankreatitis), hepatitis, penyakit batu empedu, dll..
Penyakit sistem kardiovaskular (penyakit jantung iskemia, angina pectoris, aritmia, miokarditis, aterosklerosis, dll..
Penyakit saluran pernafasan atas dan paru-paru (ARVI, influenza, tonsilitis, bronkitis akut dan kronik dan radang paru-paru, tuberkulosis, dll.)
Dalam endokrinologi (diabetes mellitus, dengan disfungsi kelenjar tiroid dan adrenal).

Penggunaan luaran:
- untuk penyakit ginekologi - secara tempatan dalam bentuk douching, mandi dan tampon.
- dalam amalan mata
- dengan keradangan sinus rahang atas
- dengan otitis media, kehilangan pendengaran pikun
- untuk penyakit kulit, ulser trofik


Rejimen minum air.
(batu api, air batu)

Harus jelas kepada semua orang bahawa mustahil untuk membersihkan badan tanpa air. Oleh itu, seseorang dalam tempoh penyucian harus minum sekurang-kurangnya 2 liter air sehari..
Tubuh manusia terdiri daripada lebih dari 70% air, oleh itu sangat perlu memilih kualiti air yang dimakan, tidak hanya selama masa penyucian, tetapi juga sepanjang sisa hidup. Kami mengesyorkan agar pendengar kami menggunakan air yang telah disalurkan melalui penapis khas dan kemudian diaktifkan dengan batu api. Air yang dihasilkan benar-benar memberi tenaga dan orang yang meminumnya secara teratur menyegarkan diri dan dipenuhi dengan tenaga.
Apa itu air silikon?
Air disuntik dengan silikon mineral semula jadi selama 7 - 10 hari.
Apakah peranan silikon dalam tubuh manusia?
Penyelidikan asas mengenai perkara ini dilakukan di negara kita di Institut Silikon. Hasil karya D.G. Zvyagintseva, M.G. Voronkova, I. G. Kuznetsova dan saintis lain telah membuktikan bahawa penyebab banyak penyakit serius adalah kekurangan silikon dalam badan, yang disebabkan oleh kekurangannya dalam air dan makanan..
Silikon adalah elemen struktur utama yang memberikan kejelasan dan koheren dalam pengendalian kerja semua organ oleh sistem saraf. Apabila tahap silikon dalam darah menurun, keanjalan saluran darah berkurang dan kemampuan mereka untuk bertindak balas terhadap perintah dari otak untuk mengembang atau menguncup. Dalam kes ini, silikon digantikan oleh kalsium di dinding vaskular, yang membuat kapal menjadi kaku. Apabila kolesterol menetap pada kalsium "duri", ada prasyarat untuk perkembangan aterosklerosis, angina pectoris, penyakit jantung koronari dan akibatnya yang sangat dahsyat - serangan jantung dan strok. Ini disahkan oleh eksperimen saintis Perancis M. Lepger dan J. Lepger. Mereka membuktikan bahawa pengenalan sebatian silikon ke dalam tubuh menghentikan perkembangan aterosklerosis dan membantu mengembalikan fungsi dinding vaskular. Silikon terlibat dalam metabolisme lebih daripada 70 garam dan vitamin mineral. Dengan kekurangannya, asimilasi kalsium, zat besi, kobalt, mangan, fluorin dan bahan lain menurun dan metabolisme terganggu. Bagaimana silikon mencegah penyakit? Oleh kerana sifat kimianya untuk membuat sistem koloid bermuatan dalam larutan, ia memberikan bantuan yang tidak ternilai kepada mikroflora usus normal dalam menjaga kesucian dalaman badan. Koloid silikon mempunyai sifat "melekat" pada diri mereka sendiri patogen: influenza dan rematik, virus hepatitis dan poliartritis, cocci patogen dan Trichomonas, Candida dan jamur ragi, membentuk sebatian kompleks dengan mereka yang dikeluarkan dari badan. Cara sederhana untuk mengisi kekurangan zat penting ini dalam tubuh adalah air silikon, iaitu air yang disiram dengan batu api hitam, kekuatan penyembuhannya telah lama dikenal - untuk meningkatkan kualiti air, misalnya, dasar sumur dibentangkan dengan batu api. Secara keseluruhan, terdapat lebih daripada 600 jenis mineral ini. Tidak semuanya aktif secara biologi, jadi terdapat sejumlah besar batu api berkualiti rendah yang dijual. Flint (foto - 4) yang kami tawarkan dilombong di kuari "Birch", berhampiran bandar Grodno (Belarus) - ia adalah mineral aktif secara biologi. Ini menyusun molekul air, yang, sebagai hasilnya, memperoleh sifat menggantikan mikroorganisma patogen, protozoa, kulat, racun dan unsur kimia asing dari kisi kristal cecair yang terbentuk. Dalam proses penyediaan air silikon, mereka mendakan di lapisan bawah air. Air silikon dibezakan oleh rasa dan kesegarannya yang istimewa. Ia mempunyai semua sifat cair, air perak bakteria. Dari segi pH dan kategori biokimia lain, ia serupa dengan cairan antar sel dan plasma darah manusia. Sangat mudah mendapatkan air yang diaktifkan batu api di rumah. Untuk melakukan ini, anda perlu memaksa air dari sumber mana pun. Satu bungkusan direka untuk "penyembuhan" 3 liter air. Lebih baik memasukkan air ke dalam bekas kaca pada suhu bilik di tempat yang teduh. Selepas 3-4 hari, air disucikan dan menjadi sesuai untuk minum, memasak, pengetinan, menyiram tanaman, mencuci. Ia juga baik untuk membersihkan enema. Untuk mendapatkan air dengan sifat perubatan yang ketara, anda perlu memasukkannya lebih lama - 7-10 hari. Batu api kecil adalah "penyembuh" semula jadi, kemungkinan yang praktikalnya tidak habis-habisnya. Ia akan berfungsi untuk kesihatan anda secara berterusan, tanpa memerlukan penggantian dan pertumbuhan semula. AKV yang dihasilkan mengekalkan sifat penyembuhannya dalam bekas tertutup sehingga satu setengah tahun. Mereka minum AKV dalam jumlah yang tidak terhad. Penggunaan air yang diaktifkan oleh silikon adalah pencegahan penyakit yang sangat baik: aterosklerosis, penyakit mata, hipertensi dan urolithiasis, patologi kulit dan diabetes mellitus, penyakit berjangkit dan onkologi, vena varikos dan juga penyakit neuropsikiatrik. Selain sifat pembersih darah, penyembuhan luka, koleretik dan bakterisida, batu api juga mempunyai kesan imunostimulasi yang ketara..
AKV juga menunjukkan sifat perubatannya apabila digunakan secara luaran dalam bentuk losyen, bilas, kompres untuk diatesis, furunculosis, dan jerawat muda. luka bakar, psoriasis, kelemumur. Untuk sakit sendi, ada baiknya membuat kompres hangat dengan air batu, dengan konjunktivitis - bilas mata anda dengannya. Dengan sakit tekak dan penyakit periodontal - bilas tekak dan mulut, dengan hidung berair - bilas hidung. Jalan menuju kesihatan boleh sangat sederhana, tidak memerlukan penggunaan ubat mahal dan teknologi yang kompleks. Anda boleh melihatnya sendiri dengan terus minum "air hidup" yang dicipta oleh serpihan batu api. Sudah dalam bulan pertama anda akan merasakan kekuatan penyembuhan batu api: kekuatan dan semangat akan meningkat, kesejahteraan akan bertambah baik, yang akan menunjukkan permulaan proses pemulihan kesihatan. Sangat mudah untuk mengira jumlah batu api yang diperlukan. Seseorang perlu minum kira-kira 2 liter air sehari. Satu pek batu api mengaktifkan 3 liter air setiap minggu. Oleh itu, untuk menyediakan sejumlah kecil air batu api, lebih baik memesan sekurang-kurangnya 5 bungkus batu api. Jumlah ini akan mencukupi untuk 25 tahun akan datang..

Dalam menyediakan bahan ini, petikan dari artikel oleh penyelidik di Institut Silikon, doktor O. Zemsky digunakan

Tapis untuk air.
Air adalah alat terpenting dalam proses membersihkan badan (lihat rejim air dan minum). Sudah tentu, air di persekitaran bandar mesti disaring. Terdapat penapis pelbagai sistem. Salah satu yang terbaik adalah penapis membran. Kami bersedia untuk menawarkan penapis membran penyucian air 4 peringkat pengeluaran Rusia - "Water Doctor" (lihat foto - 5.6). Membran jejak penapis ini adalah analog dari membran lipid sel hidup tubuh. Oleh itu, membran melewati garam kekerasan yang diperlukan (kalsium, magnesium), yang menentukan komposisi elektrolit darah.

"Doktor Air":

- Menyediakan air minuman berkualiti tinggi sambil mengekalkan unsur surih penting, elektrolit dan garam.
- Menyelaraskan dan membawa petunjuk air minuman lebih dekat dengan ciri-ciri cecair badan (pH, ORP, CPN, dll.)
- Mengembalikan struktur semula jadi air selepas kesan dan sentuhan berbahaya.
- Mengekalkan kadar pembersihan yang tinggi sepanjang hayat peranti.
- Ini menjamin penyaringan berkualiti tinggi dan ketiadaan hubungan antara air yang disucikan dan air yang tidak dirawat, berkat pori yang dikalibrasi dengan ketat pada membran pembetulan penapis.
- Memberi kejelasan penapisan yang lengkap.
- Ia sangat menjimatkan. Kartrij penapis pembetulan berulang kali dijana semula (dipulihkan) tanpa menggantikannya.
- Tidak memerlukan elektrik dan air yang mengalir.
- Ini adalah kos terendah untuk mendapatkan 1 liter air minuman berkualiti tinggi

Keperluan untuk membersihkan badan.
Kami memulakan kerja membersihkan badan tanpa persediaan awal, tanpa berpuasa - ini dikontraindikasikan untuk banyak orang, tanpa cawan Esmarch yang terkenal (kami telah menggantikannya dengan urut hidro). Kami mengadakan perjumpaan rundingan, melakukan analisis yang jelas, dan keesokan harinya kami memulakan seminar latihan praktikal.
Walau bagaimanapun, kami akan meminta anda untuk mengikuti beberapa peraturan:

1. Makanan sepanjang hari pembersihan adalah vegetarian. (Sup vegetarian, bubur di atas air, salad sayur-sayuran, sayur rebus, buah-buahan, roti tanpa ragi.)

2. Rezim minum - hingga 2 liter air sehari. (lihat rejim minum air).

3. Sama pentingnya melakukan tindakan paling berani dalam hidup anda sepanjang hari pembersihan - matikan TV dan arahkan pemikiran anda untuk membantu membersihkan badan.

Membersihkan badan secara berkumpulan.
Pengalaman menunjukkan bahawa lebih baik mengadakan kursus pembersihan dalam kumpulan kecil orang yang berpikiran sama. Kejayaan beberapa orang membuat yang lain "mengejar ketinggalan", orang bertukar tayangan dan, sering kali, berkenalan rapat. Dalam kumpulan kecil, seseorang selalu merasa sokongan, perhatian, baik dari staf dan dari "rakan sekerjanya". Untuk melakukan ini, anda mesti datang ke "Pusat" kami selama 5 hari berturut-turut (termasuk hujung minggu). Kelas berlangsung sekitar 2 jam. Mereka selalu menanamkan kepercayaan kepada anda tentang kejayaan yang sangat diperlukan, menolong anda menjalani pelbagai situasi tepat pada waktunya. Sebagai tambahan, di tengah kursus, anda masing-masing menjalani diagnostik tambahan, yang termasuk dalam kos seminar..

Membersihkan badan sendiri.
Bagaimana dengan orang yang tidak dapat menghadiri kelas setiap hari? Perjalanan jauh, jadual sibuk, dan seumpamanya? Dengan orang-orang seperti itu, kami melakukan satu pelajaran individu, memberikan satu set ramuan lengkap dan Panduan Metodologi, di mana pembersihan selama lima hari dijelaskan secara terperinci. Cara menyediakan balsem minyak, trofasans, teh herba, mengikut jadual apa yang akan digunakan, prosedur apa yang harus dilakukan pada hari tertentu. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi melalui telefon. Ramai orang berjaya membersihkan diri.

Kit alat.

Untuk membantu orang yang membersihkan badan dengan ramuan, baik secara berkumpulan dan secara bebas, pakar kami telah menerbitkan Panduan Metodologi (foto - 7), di halaman di mana semua tindakan anda dijelaskan secara terperinci dalam masa lima hari pembersihan, resipi untuk penyediaan balsem minyak, trofasans, teh herba diberikan, produk asid laktik, dll..
Semua prosedur yang perlu anda lakukan semasa proses pembersihan dijelaskan secara terperinci. Di samping itu, reaksi tubuh terhadap pembersihan dijelaskan dan beberapa masalah teori disorot, bagaimanapun, tentu menjadi asas teori utama
adalah buku baru oleh ketua "Pusat" Pleshkova G.V. kami "Penyucian. Makanan. Air."

Buku oleh G.V. Pleshkova "Air Pemakanan Pemurnian".

G.V. Pleshkova penganjur sistem peningkatan kesihatan yang terkenal, ketua Organisasi Wilayah untuk Promosi Gaya Hidup Sihat, pengarang program kanak-kanak "Pelajaran dalam Kesihatan Moral", mentor ribuan orang yang beralih kepada kesihatan mereka.

Buku barunya "Pemurnian. Nutrisi. Air" baru-baru ini diterbitkan..

Setelah membaca buku ini, anda akan belajar bagaimana:

- jaga kesihatan hingga usia tua yang matang

- untuk mendapatkan kesihatan yang hilang dan meningkatkan kualiti hidup

- meningkatkan daya hidup keluarga anda

Situasi paradoks diciptakan di dunia di sekitar kita: ketika cinta dan kasih sayang memudar di hati manusia, perut bekerja semakin banyak, tanpa harapan untuk cinta dan kegembiraan hidup. Hedonisme menakluki penciptaan Pencipta - manusia. Sekarang, menurut petunjuk kesihatan, prosedur pemurnian dan pengawalan pemakanan, pematuhan undang-undang rohani dan moral sangat penting bagi setiap keluarga. Kami tidak mempunyai pilihan selain mengambil tanggungjawab untuk kesihatan dan kesihatan keluarga kami.


Petunjuk untuk membersihkan: - Nafas berbau - Prostatitis - Penyakit jantung iskemik - Kerengsaan - Kesetiaan - Kemalasan - Keletihan kronik - Penurunan imuniti - Potensi menurun - Hipertensi - Penyakit jantung iskemia - Artritis - Bersedia untuk pembedahan - Bersedia untuk pemeriksaan diagnostik mengenai ketebalan usus besar - Penyakit pernafasan yang kerap - Dermatitis etiologi yang tidak jelas - Sakit kepala - Kelemahan (kelonggaran berterusan) - Penurunan prestasi - Bau yang tidak menyenangkan dari badan - Berat badan berlebihan - Buasir kronik - Toksikosis usus - Alergi (disebabkan oleh pengambilan ubat) - usus lambat - Sindrom usus yang mudah marah usus - Sembelit - Cirit-birit - Dysbacteriosis - Kolesterol berlebihan - Gastritis kronik - Pankreatitis kronik - Kolitis kronik - Hepatitis kronik

Kontraindikasi untuk pembersihan herba.

Setiap daripada anda mesti memahami bahawa tidak ada penyakit yang tidak dapat disembuhkan dan tidak boleh!
Sebarang penyakit boleh dikalahkan!
Ini adalah perbualan istimewa dan sangat serius dan kami pasti akan memulakannya dengan anda dalam masa terdekat. Hari ini kami bercakap dengan anda mengenai pembersihan. Tentang membersihkan badan dengan ramuan-ramuan itu, di mana sebilangan daripada anda bahkan menulis puisi. Kami bercakap tentang pembersihan dengan ramuan Rusia "kuat" kami, yang menjadikan tubuh menjadi rejim pembersihan yang aktif dan lengkap, jadi kami berkewajiban untuk memberitahu anda mengenai penyakit dengan diagnosis yang anda (Sayangnya!) Tidak akan dapat menyelesaikan kursus sepenuhnya mengikut kaedah kami.
Namun, jangan putus asa.
Untuk mana-mana daripada anda yang menderita penyakit berikut, kami dapat menawarkan pilihan individu, lembut, lembut untuk membersihkan badan anda, yang tentunya akan meningkatkan kesejahteraan anda dan memberi anda Iman dalam kesihatan anda.!

Kontraindikasi untuk pembersihan herba: - Kanser - Fisur atau fistula rektum - Penyakit jantung yang teruk - Tekanan darah yang berterusan atau kegagalan jantung yang teruk - Tempoh yang singkat selepas pembedahan perut, serangan jantung, strok - Radang usus buntu - Urolithiasis - Buasir akut - Sirosis hati - Kegagalan ginjal - Lekapan usus - Perforasi usus - Ulser peptik pada peringkat akut - Gastritis hiperasid - Kolitis

Harga.

Sekiranya anda ingin membersihkan badan secara berkumpulan, ia akan berharga 5900 rubel.
Sekiranya anda memutuskan untuk membersihkan badan sendiri, anda perlu membayar 2900 rubel.

Pesan "Air Makanan Pemurnian" (lihat foto) - 150 rubel.

Manual kaedah (lihat foto) - dikeluarkan secara percuma bersama dengan satu set ramuan.

Flint (lihat foto) - 120 rubel.

Tapis "Doktor Air" (lihat foto) - 3000 rubel.

Chudo-Dieta.com

Bagaimana menurunkan 7 kg dalam seminggu

→ Mengapa berbahaya untuk menurunkan berat badan dengan cepat;
→ Sepuluh petua untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan cepat;
→ Ulasan dan hasil;
→ Menu diet selama 7 hari;
→ Diet selama seminggu dari Peta Wilson.

Melangsingkan Cuka Apple Cider

→ Ciri berguna cuka;
→ Ulasan mengenai penurunan berat badan;
→ Resipi cuka;
→ Bagaimana dan berapa banyak minum;
→ Diet tiga hari.

Diet tanpa garam. Fakta dan mitos

→ Garam atau tidak garam;
→ Diet tanpa garam;
→ Menu diet;
→ Cara membiasakan makan tanpa garam;
→ Kebaikan dan keburukan.

Cara menghilangkan selulit

→ Mitos mengenai cara menghilangkan selulit;
→ Diet untuk selulit;
→ Menu untuk hari itu;
→ Cara memasak makanan;
→ Ubat rumah untuk selulit.

Cara menegangkan kulit setelah menurunkan berat badan

→ Tempat yang paling rentan pada kulit yang kendur;
→ Apa yang perlu dilakukan jika kulit sudah kendur;
→ 5 cara utama untuk menegangkan kulit yang kendur;
→ Pemakanan yang betul untuk menegangkan kulit;
→ Rezim minum.

Diet alkali: jadual makanan, menu diet alkali selama seminggu

→ Tanda pengoksidaan berlebihan badan;
→ Bagaimana menentukan pH anda secara bebas;
→ Produk apa yang berasid;
→ TOP-10 produk keseimbangan terbaik;
→ Contoh menu untuk diet alkali.

Oatmeal untuk penurunan berat badan

→ Apa yang tidak boleh ditambahkan pada tepung oat;
→ Apa yang boleh ditambah;
→ Kelebihan oatmeal;
→ Cara memasak bubur diet;
→ Resipi diet.

Smoothie untuk penurunan berat badan. Resipi smoothie pengisar dengan foto

→ Populariti smoothie;
→ Bahan untuk smoothie diet;
→ Apa yang tidak boleh ditambahkan pada smoothie;
→ Resipi makanan ringan diet;
→ Detox Smoothie.

Resipi diet untuk menurunkan berat badan

→ Berapa banyak yang harus anda makan;
→ Rahsia makanan lazat;
→ Cara mengedarkan produk untuk hari ini;
→ Menu diet selama seminggu;
→ Resipi diet.

Biji rami untuk menurunkan berat badan

→ Resipi untuk menurunkan berat badan;
→ Ulasan dan komen;
→ Peraturan dan kaedah permohonan;
→ Penggunaan minyak biji rami;
→ Kebaikan dan keburukan.

Diet mengikut jenis darah. Jadual makanan untuk setiap jenis darah

→ Intipati diet;
→ Pemakanan mengikut kumpulan darah;
→ 4 jenis diet mengikut kumpulan darah;
→ Ulasan dan hasil.

Diet yang sihat adalah percubaan

→ Eksperimen portal kami;
→ Cari diet yang tidak berbahaya;
→ Maklum balas daripada peserta dalam eksperimen;
→ Hasil dan kesimpulan eksperimen;
→ 5 peraturan yang paling penting.

Pengganti gula - bahaya atau faedah, yang mana lebih baik

→ Jenis sahzams;
→ Manfaat dan keburukan;
→ Stevia;
→ Fruktosa;
→ Sorbit dan lain-lain.

Diet rasmi Elena Malysheva, menu selama sebulan, ulasan, foto

→ Set makanan siap;
→ 10 peraturan diet Malysheva;
→ Menu terperinci selama sebulan;
→ Ulasan mereka yang telah menurunkan berat badan dengan foto Sebelum dan Selepas.

Biji Chia. Sifat dan kontraindikasi berguna. Resepi

→ Biji Chia. Komposisi;
→ Khasiat biji chia;
→ Kontraindikasi;
→ Biji-bijian Chia untuk penurunan berat badan;
→ Cara pengambilan biji.

Beri Goji untuk mengurangkan berat badan, bagaimana mengambilnya. Resipi pembuatan bir, ulasan mengenai beri goji

→ Apa itu beri Goji;
→ Kebaikan dan keburukan buah beri;
→ Komposisi beri Tibet;
→ Cara pengambilan. Resepi.

Diet untuk melangsingkan perut dan sisi untuk wanita dan lelaki

→ Prinsip diet;
→ 3 peringkat diet untuk perut;
→ Tidak boleh dan tidak boleh dilakukan. Jadual;
→ Menu untuk minggu ini.

Diet 1200 kalori sehari: menu dalam seminggu. Ulasan mereka yang menurunkan berat badan pada diet 1200 kalori

→ Buat defisit kalori;
→ Diet diet 1200;
→ Cara memilih menu untuk diri sendiri;
→ Norma untuk mengira BZHU;
→ Contoh menu.

Kebaikan dan keburukan puasa kering

Salah satu kaedah untuk membersihkan dan menurunkan berat badan adalah mengelakkan makanan dan air sepenuhnya selama beberapa hari. Sudah tentu, kaedah ini memerlukan sikap dan pemahaman dalaman yang kuat mengenai kemungkinan akibatnya. Puasa kering tidak boleh dilakukan setelah makan berlebihan.

Beri barberry untuk penurunan berat badan

Barberry mempunyai banyak khasiat berguna, yang telah kami tulis dalam artikel kami sebelumnya. Antara lain, barberry juga mendorong penurunan berat badan. Oleh itu, ia boleh digunakan semasa diet atau hari puasa..

Apa yang menghalang anda menurunkan berat badan. Sepuluh sebab utama

Sebab-sebab untuk menurunkan berat badan, cukup aneh, adalah niat yang tepat. Stereotaip kita sendiri, berakar kuat di bawah sedar, kadang-kadang membatalkan semua usaha kita.

Lapan makanan yang meningkatkan mood

Berapa kerap, jika kita makan dengan betul atau mengikuti diet, kita menjadi tertekan, jengkel, kehilangan selera hidup. Saya mahu berhenti dari segala-galanya dan makan isi saya, menghabiskan lebih banyak pound. Ini menghantui banyak orang, sebab itulah lebih daripada 90% daripada semua diet berakhir dengan kegagalan. Pada masa yang sama, sebagai ganti 3-5 kg ​​yang hilang, beberapa lagi ditambahkan. Ini adalah bagaimana tubuh bertindak balas terhadap tekanan yang disebabkan oleh kekurangan zat penting..

Orang paling gemuk di dunia (30 gambar)

Fesyen untuk kurus menentukan keadaannya. Wanita dan lelaki di seluruh dunia bergelut dengan berat badan berlebihan, dengan harapan dapat menemukan keharmonian dan kecantikan. Tetapi bagi sesetengah orang, kelebihan berat badan adalah harta benda yang mereka kecapi. Mereka bersedia tampil di surat khabar dan majalah, saluran TV dan penerbitan dalam talian, menceritakan kisah mereka, berusaha untuk menambah berat badan untuk masuk ke dalam Guinness Book of Records.

Makan dan turunkan berat badan! Sembilan Produk Pembakaran Lemak

Ungkapan "makan dan turunkan berat badan" menarik dengan makna rahsia. Sesiapa yang pernah menghadapi masalah berat badan berlebihan. Tahu bahawa jika anda makan lebih banyak daripada yang anda perlukan, anda pasti akan menjadi lebih baik.

Diet Margarita Koroleva

→ Faedah diet;
→ Menu selama 9 hari;
→ Ulasan dan hasil;
→ Cadangan pakar pemakanan;
→ Diet untuk mereka yang berumur lebih dari 50 tahun.

Pemakanan jenis darah

Pemisahan kumpulan darah hanya bermula pada awal abad ke-20. Perbezaan sifat darah kumpulan individu pertama kali ditemui oleh saintis Austria Karl Landsteiner dan doktor Czech Jan Jansky. Mereka terus mengkaji ciri-ciri pelbagai jenis darah hingga hari ini. Sebagai hasil kajian khas, ternyata bagi setiap kumpulan darah ada cadangan tersendiri mengenai pemakanan dan aktiviti fizikal. Teori ini dikemukakan oleh doktor Amerika Peter D'Adamo dan bahkan mengembangkan kaedah pemakanan untuk setiap kumpulan..

Inti dari teori ini adalah bahawa kesan berkesan makanan pada tubuh, pencernaannya secara langsung bergantung pada ciri genetik seseorang, iaitu pada kumpulan darah. Untuk fungsi normal sistem pencernaan dan imun, anda harus makan makanan yang sesuai dengan jenis darah anda. Dengan cara ini, badan dibersihkan, menjadi kurang terurai, fungsi organ dalaman bertambah baik, malah berat badan tambahan diturunkan atau berat badan tetap terjaga. Walaupun terdapat perbincangan hangat mengenai hujah-hujah ini, banyak orang hari ini menyokong sistem pemakanan ini..

Makanan untuk kumpulan darah I

Jenis darah tertua dan asli. Dialah yang menjadi sumber kemunculan kumpulan lain. Kumpulan I tergolong dalam jenis "0" (pemburu), ia diperhatikan pada 33.5% orang di seluruh dunia. Pemilik kumpulan ini disifatkan sebagai orang yang kuat, berdikari dan pemimpin secara semula jadi.

Sifat positif:

 • sistem pencernaan yang kuat;
 • sistem imun yang tahan lasak;
 • metabolisme normal dan penyerapan nutrien yang baik.

Sifat negatif:

 • badan tidak dapat menyesuaikan diri dengan baik dalam perubahan diet, perubahan iklim, suhu, dan lain-lain;
 • ketidakstabilan proses keradangan;
 • kadang-kadang sistem kekebalan tubuh menyebabkan reaksi alergi kerana aktiviti berlebihan;
 • pembekuan darah yang lemah;
 • peningkatan keasidan perut.

Cadangan diet:

 1. 1 Orang dengan golongan darah "0" sesuai untuk diet protein tinggi, di mana daging adalah suatu keharusan. Mana-mana daging dicerna dengan baik (satu-satunya pengecualian adalah daging babi), ikan dan makanan laut, buah-buahan (nanas sangat berguna), sayur-sayuran (tidak berasid), roti rai (dalam bahagian terhad).
 2. 2 Perlu mengehadkan penggunaan bijirin (terutama oatmeal dan gandum). Kacang dan soba yang paling sihat.
 3. 3 Dianjurkan untuk mengeluarkan kubis dari makanan (kecuali brokoli), produk gandum, jagung dan turunannya, saus tomat dan perap.
 4. 4 Minuman seperti teh hijau dan herba (terutama dari pinggul mawar), infus halia, lada cayenne, pudina, linden, licorice, dan air seltzer dicerna dengan sempurna.
 5. 5 Minuman neutral ialah bir, anggur merah dan putih, teh chamomile, dan teh yang terbuat dari daun ginseng, valerian, bijak dan daun raspberry.
 6. 6 Dianjurkan untuk tidak minum kopi, minuman keras, penyediaan lidah buaya, senna, wort St. John, daun strawberi dan echinacea.
 7. 7 Oleh kerana jenis ini wujud dalam metabolisme yang perlahan, ketika melawan berat badan berlebihan, anda harus menyerah kubis segar, kacang, jagung, buah sitrus, gandum, gula, acar, gandum, kentang, lentil dan ais krim. Makanan ini melambatkan metabolisme anda dengan menyekat pengeluaran insulin.
 8. 8 Ganggang coklat dan kelp, ikan dan makanan laut, daging (daging lembu, hati dan domba), sayur-sayuran, selada, bayam, lobak, lobak, brokoli, akar licorice, garam beryodium menyumbang kepada penurunan berat badan. Anda juga boleh mengambil vitamin B, K dan bahan tambahan makanan: kalsium, yodium, mangan.
 9. 9 Semasa menurunkan berat badan, disarankan untuk mengurangkan pengambilan vitamin A dan E.
 10. 10 Juga perlu untuk menjaga kecergasan fizikal untuk membantu menurunkan berat badan, yaitu, disarankan untuk melakukan senamrobik, bermain ski, joging atau berenang.
 11. 11 Sekiranya keseimbangan bakteria usus tidak seimbang, bifidobacteria dan acidophilia harus diambil.

Makanan mengikut kumpulan darah II

Kumpulan ini muncul dalam proses peralihan orang-orang kuno "pemburu" (kumpulan I) ke cara hidup yang tidak aktif, yang disebut sebagai agrarian. Kumpulan II tergolong dalam jenis "A" (petani), ia diperhatikan dalam 37.8% populasi bumi. Wakil kumpulan ini dicirikan sebagai orang tetap, teratur, tidak aktif, yang dapat menyesuaikan diri dengan baik dalam bekerja dalam satu pasukan..

Sifat positif:

 • penyesuaian yang sangat baik terhadap perubahan diet dan perubahan persekitaran;
 • fungsi sistem imun dan pencernaan berada dalam had normal, terutamanya jika diet vegetarian diikuti.

Sifat negatif:

 • saluran pencernaan sensitif;
 • sistem imun yang tidak tertanggung;
 • sistem saraf yang lemah;
 • ketidakstabilan terhadap pelbagai penyakit, terutamanya pada jantung, hati dan perut, onkologi, anemia, diabetes jenis I.

Cadangan diet:

 1. 1 Kebanyakan orang dengan kumpulan darah II sesuai untuk diet vegetarian yang kurang ketat, kerana mereka mempunyai keasidan jus gastrik yang rendah, oleh itu daging dan makanan berat dicerna dengan sukar. Telur, keju rendah lemak dan produk susu fermentasi lain dibenarkan dalam jumlah terhad. Juga, vegetarianisme menyumbang kepada fungsi normal sistem kekebalan tubuh perwakilan jenis "A", dan menambah tenaga.
 2. 2 Oleh kerana selaput lendir saluran pencernaan sangat halus, disarankan untuk mengecualikan buah-buahan berasid: oren, jeruk keprok, betik, rhubarb, kelapa, pisang - serta beri, makanan pedas, masin, fermentasi dan berat.
 3. 3 Juga diperlukan untuk mengecualikan produk ikan, seperti pencambuk, ikan haring, kaviar dan halibut. Makanan laut juga tidak digalakkan.
 4. 4 Minuman sihat - teh hijau, kopi, jus wortel dan nanas, dan wain merah.
 5. 5 Wakil kumpulan darah II harus mengelakkan teh hitam, jus oren dan minuman soda.
 6. 6 Semasa melawan orang yang berlebihan berat badan jenis "A" perlu mengecualikan daging (ayam dan ayam belanda diizinkan), kerana memperlambat metabolisme dan, oleh itu, mendorong pemendapan lemak, berbeza dengan badan jenis "0". Penggunaan produk tenusu, lada, gula, ais krim, jagung dan kacang tanah, dan produk gandum juga tidak digalakkan. Perlu mengehadkan pengambilan vitamin A.
 7. 7 Minyak zaitun, biji rami dan biji rami, sayur-sayuran, nanas, kacang kedelai, teh herba dan infus ginseng, echinacea, astragalus, thistle, bromelain, quartztin, valerian menyumbang kepada penurunan berat badan. Juga berguna ialah vitamin B, C, E dan beberapa bahan tambahan makanan: kalsium, selenium, kromium, zat besi, bifidobakteria.
 8. Latihan yang paling sesuai untuk kumpulan darah II adalah yoga dan tai chi, kerana mereka tenang dan fokus, yang membantu menormalkan sistem saraf.

Makanan untuk kumpulan darah III

Kumpulan III tergolong dalam jenis "B" (pengembara, pengembara). Jenis ini terbentuk sebagai akibat daripada perpindahan kaum. Ia diperhatikan pada 20.6% orang dari seluruh populasi Bumi dan dikaitkan dengan keseimbangan, fleksibiliti dan kreativiti..

Sifat positif:

 • sistem imun yang tahan lasak;
 • penyesuaian yang baik terhadap perubahan diet dan perubahan persekitaran;
 • keseimbangan sistem saraf.

Sifat negatif:

 • sifat negatif kongenital umumnya tidak diperhatikan, tetapi ketidakseimbangan dalam diet dapat menyebabkan penyakit autoimun, dan juga menyebabkan ketidakseimbangan sistem imun terhadap virus yang jarang berlaku;
 • sindrom keletihan kronik boleh berkembang;
 • kemungkinan penyakit seperti: autoimun, diabetes jenis 1, sklerosis berganda.

Cadangan diet:

 1. 1 Makanan sedemikian menghalang tubuh daripada menurunkan berat badan sebagai "B": jagung, kacang tanah, soba dan biji bijan. Mereka mesti dikecualikan dari diet, kerana mereka menekan pengeluaran insulin dan dengan itu mengurangkan kecekapan proses metabolik, dan akibatnya, keletihan terjadi, air disimpan di dalam badan, hipoglikemia dan berat badan berlebihan berkumpul..
 2. 2 Semasa memakan produk dari gandum pada orang jenis "B", metabolisme menurun, jadi anda perlu mengehadkan penggunaan produk ini. Produk gandum tidak boleh digabungkan dengan soba, jagung, lentil dan kacang (dan produk yang dibuat dari mereka) semasa diet penurunan berat badan..
 3. 3 Selain fakta bahawa "pengembara" adalah omnivora, ada baiknya mengecualikan daging dari makanan: daging babi, ayam dan itik; sayur-sayuran, buah-buahan dan buah-buahan: tomato, labu, zaitun, kelapa, rhubarb; makanan laut: kerang, ketam dan udang.
 4. 4 minuman yang disyorkan - teh hijau, pelbagai suntikan herba (licorice, ginkgo biloba, ginseng, daun raspberry, sage), serta jus dari cranberry, kubis, anggur, nanas.
 5. 5 Anda perlu melepaskan jus tomato dan minuman soda.
 6. 6 Produk berikut menyumbang kepada penurunan berat badan: hijau, selada, pelbagai ramuan berguna, hati, sapi, telur, licorice, soya, serta vitamin dan bahan tambahan makanan: lesitin, magnesium, ginkgo bilob, echinacea.
 7. 7 Latihan fizikal yang paling sesuai dan berkesan adalah berbasikal, berjalan kaki, tenis, yoga, berenang dan tai chi.

Makanan untuk kumpulan darah IV

Kumpulan ini tergolong dalam jenis "AB" (yang disebut "teka-teki"). Asalnya dikaitkan dengan proses evolusi peradaban, di mana terdapat penggabungan dua jenis "A" dan "B", yang bertentangan. Kumpulan yang sangat jarang berlaku, diperhatikan pada 7-8% populasi bumi.

Sifat positif:

 • kumpulan darah muda;
 • menggabungkan sifat positif jenis "A" dan "B";
 • sistem imun yang fleksibel.

Sifat negatif:

 • saluran pencernaan sensitif;
 • sistem kekebalan tubuh terlalu sensitif, oleh itu ia tidak stabil terhadap pelbagai penyakit berjangkit;
 • juga menggabungkan sifat negatif jenis "A" dan "B";
 • kerana campuran dua jenis genetik, beberapa sifatnya bertentangan dengan yang lain, yang membawa kepada masalah yang signifikan dalam proses pemprosesan makanan;
 • ada kemungkinan penyakit jantung, barah, dan juga anemia.

Cadangan diet:

 1. 1 Jika anda tidak mematuhi diet khas, maka hampir semua hal dapat dimasukkan ke dalam diet, tetapi secara sederhana dan.
 2. 2 Untuk mencapai penurunan berat badan, anda mesti berhenti memakan daging dan menggantinya dengan sayur-sayuran.
 3. 3 Tahu adalah sumber protein yang baik untuk jenis "AB".
 4. 4 Untuk mengekalkan metabolisme normal, anda harus menyerah soba, kacang, zaitun, jagung, serta buah-buahan tajam dan masam.
 5. 5 Ketika melawan berat badan berlebihan, disarankan untuk mengecualikan gandum dan produk mendaki dari diet..
 6. 6 Minuman seperti itu berguna untuk jenis ini: kopi, teh hijau, suntikan herba: chamomile, halia, ginseng, echinacea, pinggul mawar, hawthorn.
 7. 7 Disarankan untuk mengelakkan penyerapan lidah buaya dan linden.
 8. 8 Diet untuk menurunkan berat badan menghilangkan daging merah, khususnya daging dan ham, soba, biji bunga matahari, gandum, lada dan jagung.
 9. 9 Menyokong penurunan berat badan seperti: ikan, rumput laut, sayur-sayuran, produk tenusu, nanas, serta vitamin C dan pelbagai bahan tambahan makanan: zink dan selenium, hawthorn, echinacea, valerian, thistle.