Apa maksudnya

Baru-baru ini, istilah "Terebonkat" menjadi sangat meluas di kalangan belia. Perkataan ini secara fonetik menyenangkan dan cukup lucu oleh telinga..
Sebahagian besarnya, sebutan ini digunakan dalam rangkaian sosial dan forum Internet ketika berkomunikasi.Namun, bagi banyak warga yang ingin tahu, makna istilah ini masih belum sepenuhnya jelas..

Sejarah penampilan sebutan "Terebonkat"

Orang bukan sahaja meminjam kata-kata baru dari bahasa asing, tetapi juga memunculkannya sendiri. Contohnya, mereka mengambil perkataan "fiddle" yang sangat sederhana dan terkenal dan mengubahnya menjadi istilah "Terebonkat" sehingga meme baru muncul (lihat makna perkataan "meme").

 • Soalan: Jadi apa maksud kata "Terebonkat"??
 • Jawapan: Konsep ini bermaksud sama dengan perkataan "tarik".

Namun, makna perkataan ini lebih vulgar, dan terdiri daripada mempermainkan sesuatu dari lelaki atau wanita. Itu semua bergantung pada moral orang tertentu.

Sebilangan ahli bahasa percaya bahawa istilah "Terebonkat" mungkin pertama kali muncul di laman Picabu.
Secara amnya, konsep ini berasal dari siri yang sama seperti "hawala" dan sebagainya.
Jelas bahawa kata ini digunakan tepat di lingkungan remaja, dan disarankan untuk tidak menggunakan sebutan ini untuk orang yang berpendidikan dan cerdas dalam pertuturan sehari-hari..

biola

Kandungan

 • 1 Rusia
  • 1.1 Sifat morfologi dan sintaksis
  • 1.2 Sebutan
  • 1.3 Sifat semantik
   • 1.3.1 Nilai
   • 1.3.2 Sinonim
   • 1.3.3 Antonim
   • 1.3.4 Hyperonim
   • 1.3.5 Hiponim
  • 1.4 Perkataan yang berkaitan
  • 1.5 Etimologi
  • 1.6 Frasaologi dan gabungan stabil
  • 1.7 Terjemahan
  • 1.8 Bibliografi

Sifat morfologi dan sintaksis

kerak bumi.terakhir.akan memerintahkan.
SAYA ADALAHmempermainkanterebonkal
terebonkala
-
Andamempermainkanterebonkal
terebonkala
tereboykay
Adakah dia
Ia
Ia
kedutanterebonkal
terebonkala
terebonkalo
-
kamimengusikterebankali-
Andagelisahterebankalibermain-main
Merekamengusikterebankali-
Dan lain-lain. tindakan kerak bumi.tumbuh gigi
Dan lain-lain. tindakan terakhir.bermain-main
Deepr. kerak bumi.tereby
Deepr. terakhir.terebonkav, terebonkavshi
Dan lain-lain. menderita. kerak bumi.takut
Dan lain-lain. menderita. terakhir.-
Masa DepanSaya akan / akan... bermain-main dengan

te - re - bon - kat

Akar: -treb-; akhiran: -onk-a; kata kerja berakhir: -th.

Apa maksud perkataan "terebonkat"?

Faktanya ialah orang mempunyai khayalan yang tidak terbatas dan kata-kata biasa dan terkenal sentiasa diperiksa, dan oleh itu meme baru (unit maklumat) diperoleh. Jadi kata menarik juga berasal dari perkataan terkenal "tarik". Dan makna perkataan "menarik" sama dengan menarik. Cuma aplikasi itu didapati dalam arti yang sempit, kononnya untuk menarik sesuatu pada wanita atau lelaki. Tetapi ini lagi khayalan orang. Dan dari ini kita dapat menyimpulkan bahawa makna kata menarik adalah mencubit, menarik, dll..

P.S. Menurut beberapa sumber yang tidak disahkan, perkataan terebonkat pertama kali muncul dari pengguna di laman web Pikabu.ru. Dari opera yang sama seperti hawala, dll. Orang yang berpendidikan dan berbudaya tidak boleh seperti khayalan dan memutarbelitkan bahasa Rusia.

Ngomong-ngomong, tidak ada kata-kata untuk bermain-main di Wikipedia dan mungkin tidak.

Penyahkodan, makna

 • Kamus fesyen
 • Fesyen
 • Tatu
 • Subkultur
 • Penjara
  • Penghinaan
  • Bahasa Inggeris. loghat
  • K-pop
 • Mengenai Seks
 • Mengenai pelancongan seks
 • Tentang cinta

2 Terebonkat apa maksudnya? Internet slang akhir-akhir ini hanya penuh dengan pelbagai ungkapan dan ungkapan, yang maksudnya sama sekali tidak dapat difahami oleh orang-orang pertengahan umur dan tua. Walau bagaimanapun, di laman web kami fashionable-words.rf anda boleh mendapatkan jawapan bagi kebanyakan soalan anda mengenai topik argo remaja. Hari ini kita akan bercakap mengenai perkataan lucu yang lain, itu adalah Terebonkat, yang bermaksud anda boleh mengetahui sedikit di bawah.
Namun, sebelum meneruskan, saya ingin memperkenalkan anda dengan beberapa lagi penerbitan mengenai slang penjara. Contohnya, apa maksud Omited, siapa Freemason, bagaimana memahami ungkapan Mengejar badai salju, apa itu Kipish, dll..
Oleh itu, mari kita teruskan, apa maksud Terebonkat? Istilah ini berasal dari kata "fiddling", dan biasanya digunakan dalam konteks sarkastik positif..

Sinonim untuk perkataan fiddle: fap, chase botd.

Di laman web seluruh dunia, sekarang terdapat sejumlah besar meme dengan kata Terebonkat, yang menyebabkan rzhach liar, walaupun tidak untuk semua orang, tetapi hanya untuk shkololo.
Asal usul "Terebonkat" diselimuti kegelapan, walaupun diyakini bahawa untuk pertama kalinya kata ini muncul di sumber yang terkenal "Pikabu". Istilah berpintal ini berasal dari kelompok yang sama dengan "Shkeritsya" atau "Chepushilo". Bagaimanapun, adalah lebih baik bagi orang yang cerdas untuk tidak menggunakan konsep seperti itu dalam pertuturan seharian mereka, walaupun pada kenyataannya fonetik itu lucu dan kadang-kadang menyenangkan oleh telinga.

Setelah membaca artikel ini, anda mengetahui apa maksudnya dengan Terebonk dalam bahasa slanga, dan sekarang anda tidak akan menemui jalan buntu jika tiba-tiba anda membaca atau mendengar perkataan ironis ini lagi.

video-bash.ru - video

Prank: Menggoda kacang. Memeriksa meme yang popular di jalan. Langgan, Suka, Terebonkay!

Saluran RePublicJokes kami: http://www.youtube.com/user/RePublicJokes
Saluran Langsung RPJ: http://youtube.com/user/RPJLive
Kumpulan kami di VK: http://vk.com/RePublicJokes
Muzik / Muzik oleh: Huma-Huma - Grange Party.
(Semua muzik dilesenkan di bawah Creative Commons: Dengan Atribusi 3.0)

Video ini adalah mengenai: menarik kacang, menarik kacang, kacang, biji ginjal, lelucon lucu, lelucon dengan kanak-kanak perempuan, lelucon paling lucu, lelucon pada orang, gurauan pada gadis, lelucon pada orang di jalanan, lelucon pada pelajar, lelucon di jalanan, lelucon di pranks on the street, pranks Russian, pranks on people, the pranks on the street, pranks on the street, pranks on people, kejahatan yang kejam, yang terbaik.

Video ini mengenai: lelucon, lelucon lucu, lelucon lucu 2014, pranks jalanan, gadis

Terebonka

Terebonka (Khlebushek, dib) adalah meme dengan seorang lelaki yang dilukis di Paint dengan garis hitam sederhana. Digunakan untuk menyatakan kebodohan orang yang melampau. Gambar yang paling sederhana bagi seseorang dengan ekspresi bingung di wajahnya dan tanda tangan yang sesuai menunjukkan reaksi terhadap objek tertentu.

Asal

Sejak sekian lama, terdapat legenda yang tidak boleh dipercayai mengenai asal usul dib di Internet. Pada tahun 2014, blogger video Agniya Ogonek menceritakan kisah meme ini, di mana dia menamakan pengarang pengguna dib Yegor Sitnikov. Dia sendiri menyatakan bahawa dia mencipta seorang lelaki legenda dan mengubahnya menjadi meme.

Menurut Agnia, pada bulan September 2013, Yegor membeli sendiri tablet dan membuat pertaruhan dengan rakan-rakan, akibatnya dia harus melukis gambar sewenang-wenangnya dan melemparkannya secara rawak kepada pengguna VKontakte, setelah itu yang terakhir harus disenarai hitam. Oleh itu, meme itu diduga muncul, yang menurut penulis mesti ditulis dengan huruf kecil.

Setelah beberapa lama, Yegor menyedari bahawa anak buahnya mula muncul di pelbagai media dan kumpulan humor di VKontakte, kata Agnia. Oleh itu, penulis memutuskan untuk membuat khalayak sendiri yang khusus untuk dibu.

Kisah ini ditiru oleh banyak laman hiburan pada satu masa, walaupun terdapat bukti di Internet yang menunjukkan bahawa gambar asalnya muncul lebih awal, paling tidak pada bulan Ogos 2012. Lelaki yang sama persis dilihat dalam komik, walaupun dia tidak dipanggil dib ketika itu.

Komik di khalayak ramai "Memchiki and Funny Square", dimuat naik pada 19 Ogos 2012

"Memepedia" menghubungi Yegor, dan beberapa tahun kemudian dia mengesahkan untuk pertama kalinya bahawa dia bukan pengarang meme itu. Menurutnya, dia pernah menemui gambar dengan seorang lelaki kecil dalam komen dan menyimpannya untuk dirinya sendiri, dan ketika kasusnya ternyata, dia menyebut dirinya penciptanya.

Egor meminta maaf dan menambahkan bahawa dia menyesali perbuatannya, walaupun dia memahami bahawa dia memberi banyak emosi positif kepada pengguna.

Satu cara atau yang lain, yang dibahaskan, atas cadangan Yegor, menjadi meme yang popular pada tahun 2014. Pengguna membuat banyak parodi, melukis semula gambar dan mengaitkan pelbagai frasa dengan yang dibahagikan. Pada tahun 2017, komuniti "kawan dib dan evo" berhenti menyiarkan kemas kini dan meme itu mati secara rasmi.

Dib, roti dan terebonka

Diba juga dipanggil "roti". Ini disebabkan oleh salah satu frasa dib "IQ is like a roti" yang paling popular, yang mungkin dipinjam dari penagih Pavlik. Dalam salah satu rancangan itu, dia menyampaikan ungkapan ini kepada blogger Yuri Khovansky.

Tetapi nama alternatif yang paling biasa untuk meme tentu saja adalah terebonka. Kata ini berasal dari kata kerja jargon "terebonkat" (untuk melancap). Menurut oldfags, sebelumnya kata kerja ini ditulis sebagai "tilibonkat", tetapi semuanya berasal dari "Dvacha".

Pada musim bunga tahun 2014, kata-meme berubah menjadi "main-main" dan untuk waktu yang lama dalam bentuk ini dan dalam variasi lain, kata itu dipaksa di laman web "Pikabu". Anda masih boleh menemui beratus-ratus cerita dan meme mengenai melancap dengan hashtag "main jari".

Puncak populariti "terebonka" dan diba berlaku kira-kira pada masa yang sama, dan dalam komik dan gambar lelaki kecil itu mula menyebut perkataan ini lebih kerap. Oleh itu, dari masa ke masa, diba mula disebut dengan cara itu..

Nilai

Dib adalah orang yang sederhana dan riang yang sangat mudah digambar. Dia dikreditkan dengan pelbagai frasa sembrono dan paling sering dikaitkan dengan perkataan "fidget". Ini bermaksud bahawa jenaka biasanya berkaitan dengan melancap..

Dalam pengertian umum, dib adalah watak kultus yang boleh menjadi apa yang akan dibuat oleh pengarangnya. Dia mungkin bodoh, sedih, tetapi lebih kerap daripada dia ceria dan tidak waras..

Templat

Bahan itu dilengkapkan oleh para editor. Adakah anda mahu ke Memphis? Daftar di laman web ini dan kongsi penemuan anda dari Internet. Bahan terbaik akan masuk ke halaman utama laman web ini.

Galeri

Sekiranya anda menemui ralat, pilih sekeping teks dan tekan Ctrl + Enter.

Kacang hijau dibakar di dalam ketuhar dengan krim dan keju

Bahan-bahan

Kaedah memasak

Potong bawang ke kepingan nipis.

Masukkan kacang ke dalam pinggan yang dalam.

Teratas dengan krim, bawang putih, rasa parut, garam dan cili api dan kacau dengan tangan anda.

Taburkan dengan mozzarella parut dan beberapa Parmesan parut. Anda boleh mencampurkan sayur-sayuran dengan keju atau membiarkannya seperti sekarang.

Masukkan ke dalam ketuhar yang dipanaskan hingga 200 ° C selama 25-30 minit.

Taburkan hidangan yang telah siap dengan Parmesan yang tersisa dan, jika mahu, cili mengisar.

Kursus kedua Masakan Amerika (Amerika Syarikat)

Apa maksud Terebonkat?

Konsep sederhana dan tersusun mengenai hubungan lelaki, wanita, perasaan, emosi, cinta sejati, sifat watak

Apa maksud Terebonkat?

Menggoda slanga remaja bermaksud melakukan Melancap. Perkataan sinonim - kepuasan diri, melancap

Gaul internet mempunyai pelbagai ungkapan dan ungkapan. Istilah ini berasal dari kata "fiddling", dan biasanya digunakan dalam konteks sarkastik yang positif..

Asal perkataan "Terebonkat", tidak diketahui, kemungkinan berasal, di mana untuk pertama kalinya perkataan ini muncul di sumber yang popular "Pikabu".

Istilah berpintal ini hanya digunakan oleh para sarjana..

Sinonim untuk perkataan slanga pemuda ini: fapat, chase botd.

LiveInternetLiveInternet

 • daftar masuk
 • pintu masuk

-Kategori

 • arca dari. (13)
 • 8 Mac (7)
 • buku (2)
 • kucing (1)
 • kucing (1)
 • Manik (8)
 • sulaman (36)
 • sulaman reben (9)
 • mengait (417)
 • horoskop (3)
 • decoupage (19)
 • decoupage (7)
 • Hari Lahir (45)
 • kanak-kanak (39)
 • untuk diri sendiri (270)
 • rumah (112)
 • makanan (685)
 • haiwan (8)
 • kesihatan (309)
 • botol (8)
 • dari surat khabar (36)
 • cakera (3)
 • dari pakej (3)
 • doh (22)
 • Hari Valentine (19)
 • pawagam (72)
 • kinusayg (2)
 • kulit (16)
 • komputer (112)
 • Anak patung (17)
 • sihir (442)
 • muzik (44)
 • tidak diketahui (384)
 • tahun baru (119)
 • Paskah (38)
 • percetakan kayu (9)
 • plastik (28)
 • lain-lain (63)
 • pelbagai (136)
 • pengubahsuaian (12)
 • lukisan (45)
 • percintaan (4)
 • kebun dan kebun sayur (217)
 • perkahwinan (36)
 • kedai gambar (57)
 • bunga (150)
 • menjahit (330)

-Teg

-Pautan

 • Semua (62)

-Permohonan

 • Semua (5)
 • Photoshop dalam talian Untuk mengedit gambar, sama sekali tidak perlu mempunyai Photoshop di komputer. Ini dapat dilakukan dengan menggunakan aplikasi photoshop dalam talian =)
 • Saya adalah Plugin jurugambar untuk menyiarkan gambar dalam buku harian pengguna. Keperluan sistem minimum: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 dengan JavaScript diaktifkan. Mungkin ia akan berjaya
 • Panduan program TV mingguan yang mudah disediakan oleh Akado TV Guide.
 • Katalog kad pos yang dilahirkan semula untuk semua majlis
 • Permainan papan dalam talian Kami menawarkan anda untuk bermain permainan papan kegemaran anda dengan rakan anda tanpa meninggalkan komputer anda. Di sini anda boleh bermain bodoh, pilihan, seribu, backgammon, catur, catur, tic-tac-toe, titik,

-Muzik

 • Semua (8)

-Pencarian buku harian

-Buku petikan

 • Semua (4025)

Sup ayam dengan roti bawang putih Dimasak dalam sup ayam, dibumbui dengan nasi dan sayur-sayuran.

Seorang rakan dari London mengajar saya hidangan ini! Ayam sedap "Fingers" Hidangan ini adalah.

Sup yang dimakan bersih SELALU! Sup yang dimakan bersih SELALU! Sup dengan.

Bola susu pekat Bola susu pekat adalah pencuci mulut yang sangat cantik dan enak yang boleh.

Kesedihan di hati saya tanpa anda...

-berita

 • Semua (70)

-Saya jurugambar

 • Untuk permohonan itu

Lyapota.

-Langganan e-mel

-Minat

 • Semua (2)

-Kawan

 • Semua (218)

-Pembaca biasa

 • Semua (54)

-Komuniti

-Siaran

-Statistik

Kacang dalam sihir

Isnin, 27 November 2017 06:06 + di pad petikan

Kacang dalam sihir

Jantina lelaki
Planet: Merkuri
Unsur: udara
Dewa: Demeter, Cardea

Kuasa sihir: perlindungan, eksorsisme, penghapusan ketuat, pendamaian, potensi seksual, cinta; kesejahteraan, kekayaan.

Kacang tidak hanya berkhasiat dan berharga sebagai makanan, tetapi juga baik sebagai sifat ajaib untuk melindungi tubuh, roh dan rumah. sihir menggunakan bukan sahaja kacang itu sendiri, tetapi buah, bunga dan batangnya.

Dipercayai bahawa bunga kacang putih adalah simbol dewi-dewi Eropah kuno, namun, untuk beberapa alasan, tidak ditunjukkan yang mana. Batang dan bunga digunakan untuk jimat untuk perdagangan, kekayaan, pengembangan kemampuan untuk berunding dan menyesuaikan diri dengan keadaan yang berbeza.

Biji kering yang dipelihara dengan kacang di dalamnya adalah azimat untuk kesejahteraan dan ketenangan dalam keluarga (dalam kumpulan kerja), ia juga melindungi dengan baik dari roh berbahaya dan ilmu hitam.

Kacang itu sendiri digunakan untuk hampir semua kesempatan: untuk kesejahteraan dan kekayaan, untuk kesuburan bumi dan keinginan seksual (termasuk mantra cinta), untuk menyembuhkan potensi dan kesuburan wanita, untuk melindungi rumah dan orang yang terpisah dari roh, tukang sihir dan hitam sihir (dan juga gangguan vampire yang sama yang akan menghitung biji-bijian yang tersebar), untuk mengekalkan usia muda dan kesihatan (misalnya, ia digunakan untuk mengurangkan ketuat), untuk berjaya dalam perdagangan dan belajar. Pelbagai azimat dibuat dari kacang: manik, kalung dan gelang, beg dan nauz. Bahkan bayi buatan sendiri yang beracun akan melindungi bayi dan persekitarannya, menakutkan roh jahat dengan suaranya. Saya juga menggunakan kacang sebagai penentu keselamatan objek berbahaya di rumah..

Secara umum, di Rom kuno, kacang dikaitkan dengan dunia lain dan orang mati: mereka dimakan semasa peringatan, digunakan sebagai korban - pada 1 Jun, kacang dengan daging babi ditawarkan kepada dewi Cardea. Di Skotlandia, menurut tradisi lama, hanya pendeta berpangkat tinggi yang berhak menanam dan memasak kacang..

bagaimanapun, kacang datang dalam berbagai warna, yang harus diambil kira ketika menggunakan:

Kacang putih baik digunakan untuk persembahan kepada para Dewa, untuk perlindungan dari ilmu sihir dan Roh jahat, untuk belia dan kecantikan, untuk kesihatan wanita dan ibu yang bahagia, pengembangan kemampuan ajaib, ketenangan dalam keluarga.

Kacang merah sesuai untuk memberi perniagaan, usaha atau seseorang aktiviti dan kekuatan, untuk perlindungan aktif, untuk kesihatan dan "kekuatan lelaki".

Kacang oren dan berbintik sangat sesuai untuk azimat dan ritual yang berkaitan dengan pengajian, perdagangan, perolehan modal, kontrak dan kefasihan.

Kacang ungu baik digunakan untuk ramalan dan peningkatan kemampuan magis, kekayaan, rasa hormat, suasana hati yang baik, untuk kejayaan dalam aktiviti sosial.

Kacang merah jambu mempunyai sifat ajaib seperti meningkatkan cinta, minat dan keinginan seksual, percintaan dan kelembutan.

Kacang coklat digunakan untuk ritual dan azimat untuk kekayaan, kesuburan, meningkatkan kekayaan material, mengeratkan hubungan keluarga dan keluarga.

Kacang hitam dapat digunakan untuk membuang penyakit dan negatif di atasnya, membersihkan ruang, melindungi dari roh dan sihir yang berbahaya, untuk penyembuhan dan ramalan, untuk pengembangan kemampuan ajaib.

Kacang kuning adalah bahan yang sangat baik untuk ritual dan azimat untuk kekayaan, perlindungan, kesejahteraan, kegembiraan, daya tarikan dan masa muda.
dari jaring

Apa maksud kehilangan kacang

Beritahu pemula apa artinya kehilangan kacang? Minat sukan semata-mata. Bagi orang yang berumur lebih dari 18 tahun. Jawapan baru untuk soalan anda.

Kualiti video: BDRip

Video yang dimuat naik ke pentadbir dari pengguna Agi: untuk tontonan segera di portal.

Untuk memberikan jawapan yang betul untuk soalan tersebut, anda perlu menonton video tersebut. Setelah melihat, anda tidak perlu meminta bantuan daripada pakar. Arahan terperinci akan membantu anda menyelesaikan masalah anda. Selamat menonton.

Humor dalam subjek: Wanita seperti Internet: kepada seseorang - syarikat, kepada seseorang - bersih.